|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#4 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Mislim da treba da se "razdvoji" bubanj i zatim posebno tretira po kanalima plug-ovima po izboru. Panch? Dolazimo do stadiuma gde ja iznosim svoje misljenje o VSTi bubnjevima koji svi od reda za mene jednostavno nemaju dovoljno "ziv" zvuk, zvuce tanko i plasticno i nikada mi "ne rade" kao pravi bubanj koji se usnimi. No, to je samo moj stav, gomila ljudi koristi takve alate, pa i ja sam ponekad, ali eto, kazem , meni je to poprilicno truba i nema taj "panch"! Ali odredjenim tehnikama kompresije i ekvalizacije se moze dobiti "cvrsci" zvuk, pa predlazem da se sam poigras sa kompresijom i ekvalizacijom na svakom elementu bubnja a zatim i na celom bubnju i sam dodjes do nekih zakljucaka. Ne zelim da svoje iskustvo predstavim kao pravilo, pa zato kazem da je najbolje da se sam igras, jer tako najbolje naucis... Obrati paznju i na ostale delove aranzmana da "ne zadave" bubanj, odnosno da se ostavi frekventno prostora za bubanj. Dakle vodi racuna "gde" je bass gitara u odnosu na kick (ako je telo kicka na npr 50Hz da ne panjis i bas u istom delu) i tako dalje redom... Quote:
Quote:
Shefe, sad ovako na pamet, ne znam da pogodim sta bi moglo biti, dakle ako sve ostalo zvuci normalno na WMPlayeru i Winampu, a samo tvoji renderi zvuce tiho, znaci da je problem negde u Acidu i tamo moras to zvirnuti, sta se desava... Poz'
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pogledajte prije nego ?to pitate - KOMPRESOR tehnike :) | voomighty | Tutorijali | 3 | 26-09-2015 02:39 PM |
Pogledajte prije nego ?to pitate - EQ tehnike | Shot | Tutorijali | 21 | 20-06-2013 04:08 PM |
jedan...mnogo bolestan !!! | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 11-12-2010 05:34 PM |
Mnogo jak lik... | silicon science | Pricaonica | 4 | 16-03-2009 09:04 AM |
debil! Slucajno obrisan npr fajl | dawid | Audio Software | 33 | 25-08-2008 10:40 AM |