|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Znam. Predjem sa mojim bivsim reno-om 70.000km i nista. A kupim ga na 60.000 predjenih. Mislim promijenim mu spone ili osovine, ili kako li se to zove za 30-40e s vremena na vrijeme i tako te stvari.. Isto tako bih i mitsubishiju ili audi-ju 100%.. Ali vidis, promijenile su se stvari od vremena golfa 2 kad je svaka popravka kostala 7 maraka sa divljim djelovima za isti.. Sad ti to dodje sve na isto ili slicno po tom pitanju. Nista nesto extra skupi za odrzavanje makar meni nisu bili..
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Svakako bez razmisljanja od ova tri ponudjena Peugeot 307.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
I meni je nekako od ova tri Peugeot "najsigurniji"...Videcu, i njega jurim ali nikako da ga uhvatim..
![]() Sta kazete na onaj link za citroena koji sam postavio? valja li? a ako je benzinac? neko gore pomenu plivajuci zamajac.. Da, i ako neko ima ili zna nekog koleg, prijatelja da prodaje neki dobar auto koji valja, neka sibne na pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Eeeej..
Nemoj da kupujes auto koji je presao 130.000km za te pare. Si lud? Kako god dobro da izgleda to je dosta potrosen auto.
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja mislim da za te pare ovde kod nas nema nista bolje da se nadje, a da je preslo ispod 130000 pa cak i vise... Imam prijatelja koji mi moze dovesti auto iz Svajcarske. A za Svajcarsku vazi da je zemlja gde je generalno najbolje uzeti auto...Medjutim kada sam otisao na njihov najpoznatiji sajt -autoschout24.ch- sokirao sam se kada sam video cene..NPR: Astra H 2005 godiste koja kod nas kosta oko 6000e sa predjenih 130000km, kod njih takva ista astra kosta 9000franaka, ali sa predjenih 180000!!!!! I nije samo u pitanju astra, vec svi automobili koje sam gledao...On mi je rekao da nadjem neki auto do 5000franaka na tom sajtu, da bi me kostao na ime 5500evra, ovde..Medjutim tamo, ama bas ni jedan auto nisam mogao da nadjem za te pare...a da nepricam o 307 restyl, c4 i sl...Obican Peugeot 2003 godiste je oko 6500 franaka i to sa predjenih 140-150000km...Tako da sam definitifno odustao od svajcarskih automobila...A sto se tice ovih nasih, znam da se svasta radi, vracaju km i ostalo...ali sta je tu je tj. tolike su mi mogucnosti... A sto se tice mog znanja u automobile, tu se razumem kao moja baba u fantom g8...mogu samo da pogledam kako izgleda, da li je ocuvan i sl...a unutra..pojma nemam..tako da mi ovo stvara dodatnu muku pri kupovini..A jbg i za deo auta sam podigao i kredit...znaci to su sve pare koje imam. Ako se zeznem...onda se mogu pozdraviti sa sledecim autom za jedno 7-8 godina... Last edited by Nemania; 18-04-2011 at 05:43 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Nisam trgovac automobilima. Ali koliko sam cuo po prici nekih prijatelja kojima nema razloga da ne vjerujem je da su automobili skoro pa nikad jeftiniji..
Po njihovim rijecima na ovu finansijsku krizu ti 'placevi' koji prodaju kola su u dobrom deficitu sa parama, imaju mnogo modela a prodaje skoro pa nista.. Te stoga kazu da ladno prolazi prica tipa da za auto koji oni cijene lupam 8000e ti kazes imam 5000e kesa i pokazes ga... I to ti bude to ![]() A sto se tice kupovine auta koje je proslo 130.000km i plus... Onda vec ti i ja preporucujem njemackog proizvodjaca. I obavezno nadji nekog majstora kome vjerujes kad dodje do samog cina kupovine. Poz
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Kupuj ?to hoće? samo nemoj Opela, Citroena ili Peugeota.
![]() Ne, ozbiljno, za te novce mislim da nema boljih auta od ?kode Octavie ili Fabie. I to lijepo dobije? TDI motor koji je najbolji motor svih vremena i miran si bez obzira da li auto već ima 200 000 km jer ide do 300 000 bez problema. Dijelova ima koliko hoće?, nisu skupi i svaka ?u?a zna napraviti servis. A ti biraj koji ti vi?e odgovara po veličini. ?to se tiče kvalitete, uvijek bi uzeo ?kodu prije bilo kog Francuza ili Opela. Odlični auti. Inače volim Peugeot i imao sam ih nekoliko ali zadnjih 7-8 godina su stvarno smeće, Citroen ima 5-6 ljudi koje znam i 50% ih je zadovoljno a 50% proklinje dan kad su ih kupili, Opel Astru znam 2 ljudi koji imaju i jedan proklinje dan kad ga je kupio a drugi jedva čeka dan kad će ga prodati. Eto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
|
![]()
Kada se uzima polovan automobil, ne gleda se marka, tip, pohvale i pokude, vlasnika vec presjek sledecih stvari:
1. Uzmes automobil za kojeg vec unaprijed imas najjeftinije djelove i servis (recimo da imas nekog prijatelja ili kolegu servisera, pa neka ti on da preporuku za onaj automobil koji se najlakse odrzava, popravlja). 2. Uzmes i stariji automobil, ali od provjerenog kupca (recimo neki tvoj prijatelj za koga znas da ce ti iskreno reci sta je i kako ga je odrzavao), bitno da je dobra limarija i motor, a ustedjen novac ostavis kao stek za eventualne servise (ako ne bude bilo potrebe za servisom, tebi super jer ustedjena sredstva mozes preraspodjeliti drugdje ![]() Sve ovo ako vam treba automobil kao prevozno sredstvo... Ako vam treba kao fetish, statusni simbol, da bude "bolji od komsijinog", e tu vec treba ici prema licnim preferencijalima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa zbog toga sam i pitao za preporuku. Preporuku u smislu da li znate nekoga ko prodaje neki ispravan auto, a ne preporuku u smislu sta je bolje (mada ni to nije na odmet) Eto npr...nisam znao da je bolji Citroen 1.6 i zasto (neko rece u prethodnim posovima)... Naravno znam da treba gledati sve to, od delova do majstora...ali ipak ne bih voleo da vozim neki auto, pa da uvek budem nezadovoljan kada udjem u njega... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
relese auto | loscolorados | Audio Produkcija - Osnove | 5 | 03-01-2011 04:41 PM |
Auto-Align | Mika Technika | Audio Software | 8 | 23-07-2010 06:03 PM |
Auto log-out | nESbo | Predlozi i sugestije | 4 | 16-10-2006 02:25 PM |