|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
|
![]()
Jedino sys 1000 i sys 1200 imaju takav prednji panel. Imao sam sys 800 koji ima ravan prednji panel, a takodje ravan ima i sys 600. Tako da ako nije 1200, onda je 1000
![]()
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
mislim da niko nije pomenuo ovde. ima jedan kraci tekst/tutorijal od bob katz-a koji se zove upravo "how to achieve depth and dimension in recording, mixing and mastering" a sobzirom da je to naslov ovog threada mozda bi ti bilo zanimljivo to da procitas (ako vec nisi)
![]() |
#54 |
Member
|
![]()
bilo bi zanimljivo kad bi netko to preveo i okačio ovdje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Member
|
![]()
nisam vican bas u prevodjenju ali evo torrent-a za studiranje ne engleskome.
medju ostalim knjigama je i katz-ova o dubini i sirini. http://isohunt.com/torrent_details/1...7/?tab=summary |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Last edited by LACKY; 01-04-2011 at 01:12 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Meni je zao sto ljudi misle da oni znaju sve! A opet mi je zao sto ljudi ovde misle da znaju sve....! Trebalo je da imamo neku svoju skolu i to je to...! ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Junior Member
|
![]()
Eto jedno konkretno pitanje. Na koji način dobiti prosječnu glasnoću snimke, kakva se mo?e čuti na albumima domaće i strane, produkcije?
Dakle, RMS mojih snimaka je oko -11db, dok "prifesionalne" snimke idu i do -13, a osjetno su glasnije. Glasnoću kakvu tra?im mogu dobiti samo ako snimak stisnem na -10,-9db RMS. Od ostalih podataka spomenut ću da je miks dobro odrađen, glasnoća bez masteringa ide do 0 db, a na master kanalima koristim eq (waves,API 560, često preset "mastering and oldies"koji obično minimalno moduliram, obično samo skinem frekvencije ispod 40hz), zatim waves Rcomp (kojem treshold također minimalno podesim, dakle ako mi suha snimka ide do 0 db, treshold granica je maksimalno -2.5 do -3.5db) i na kraju limiter PSP Xenon, gdje obično rabim gotove presete. U posljednje vrijeme koristim i tape simulator, budući da sam primjetio da mi je snimka definiranija, pa čak i u smislu ove teme o kojoj se priča u ovom topicu... Eto nadam se da je pitanje dovoljno konkretno, uz napomenu da ?togod poku?ao na master kanalima, rezultira većim RMS-om, a to ne ?elim, ?elim samo ne?to glasniju snimku. Odgovori o profi studijima i vrhunskoj hardverskoj opremi ovdje mi neće pomoći, jer sam čuo i snimke iz kućne radinosti s atributima kakve ja trebam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Ivan Lekic
|
![]()
Dje iskopaste ovu temu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Idi u mastering forum pa malo potrazi, bilo je o tome vec dosta - a definitivan i tacan odgovor koji ce bas tebi "funkcionisati" ti niko ne moze dati... keep trying !!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Razlika izmedju mixa na pc i na profi mixeti !! | ugljesa | Audio Produkcija - Tehnike | 94 | 30-03-2010 05:38 PM |
Humanizovanje PC mixa i produkcije | Defragment | Tutorijali | 20 | 26-10-2006 09:51 PM |