|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kupi sennheiser 441! Ako je dobra cijena kupi ga odmah. Idi ovom logikom - dobro bi došla oba, 441 je malo raznovrsniji i 441 je rijeđi po oglasima. Ako je dobra cifra, uzmi ga.
Ja sam s njim snimao dugo vremena kick. I super mi je za to, ali samo za onu klikavu komponentu kicka. Gurneš ga u bas bubanj na kojih 5 cm od plastike di udara pedala. I onda to još podebljaš s drugim mikrofonom koji staviš van ispred prednje plastike. U kombinaciji super zvuči jer baš lijep klik može ulovit. Na hihatu je isto dobar... pristojan... prednost mu je što je on hiper-hiper-hiper-cardioid - jako usko lovi. Zato se na hihat može tako postaviti da je curenje snera u hihat mic minimalno. A to je super...
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Vidim da ima i sennheiser 441 U i N koja je razlika?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Akg D-112 na kick. Najmanje razmisljanja i prostora za greske. I najgora kanturina od kick-a svira sa njim. Beta 91 na 30-50tak cm ispred kick-a. Ovom kombinacijom dobices kick kakav god budes zeleo! I close i room... Sve ostalo sto si pomenuo moze biti jako dobro, ali i lose i to dosta zavisi od iskustva sa tim drugom majkovima!
D12 je legenda, ali je mator i verovatno olesen i pitanje u kakvom stanju je membrana tog koji mozes da pozajmis/kupis, a savetujem nikako da ga ne kupujes. Ili ako bas jaaako zelis, prvo ga isprobaj sa nekim ko jako dobro poznaje taj majk. Btw, odlicno ce leci na Floor tom! Otprilike slicna prica je i sa 441... to je brutalan mic, ali sve zavisi koliko su oleseni/upljuvani itd... A moze se uzeti nov 451 recimo ili neki slican za cenu polovne 441-ice... HiHat - mozes razlicito da snimas. Zavisi kakav "smek" zelis. Moze cak i 57-ica na kontru, dace lep masniji,tamniji,puniji sound. Ako zelis da je bas zasiljena,britka kontra, ipak idi na kondenzator. Nemoj da te previse brine snare bleed u mic od hi-hat. To zavisi i od prostora u kom se snima i treba da je poprilicno gluv i pozicije majka itd.... Postavi je tako da 'zaklonis" snare. Overhedi ce pokupiti dosta kontre svakako, i mikrofon na Hihat-u ce samo "naglasiti" pan tog kanala i biti poprilicno "lo-cut-ovan". Licno volim da stavim sto "skuplji" mic na Hihat. ATM 450 ili AKG 451 su recimo do jajeta! Ne znam kakav zvuk vijas, ali sumnjam da ce ti od velike koristi biti taj K2 za "sobu". Imaces dovoljno sobe, i vise nego sto budes hteo mozda. Razmisli mozda neko bolje mesto za njega, to je odlican majk...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 31-03-2011 at 05:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Kupuj taj Sennheiser 441 ako je ocuvan i ne razmisljaj! Naci ce mu se sigurno dobra primena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Naručio sam jop jedan GOLDEN AGE PRE 73
![]() poslje uskrsa idemo snimat album, po?elite nam sreću.. Evo koje sam mikrofone sakupio od nekoliko prijatelja... za kick:SHURE BETA 52, BETA 91, AKG D112, SENHEIZER E602 (pa ću vidit koji mi pa?u najbolje za pop/funk) snare i tomovi: SHURE SM57 - 6 komada, overhead: OKTAVA MK012 - 2 komada, senheizer md 441 - 2 .. jo? imam RODE K2 neznam di bi njega stavio, mo?da da ga stavim za room mic, neznam? i imam nekoliko shure sm58.. ako ima neko koji prijedlog kako bi sa ovim ozvučili bubanj, recite.. Od interfacea imam RME FIREFACE 800 i dva preampa Golden Age Project 73 i jo? preko adata spajam M Audio profire 2626 tu imam jo? 8 preampa = ukupno 14 mikrofonskih i jo? 4 obična banana ulaza na RME-u za klavijature i bas gitaru (ja i basist ćemo snimat klavijature i bas skupa sa bubnjarom čisto radi radi informacije i da bude live feeling) poslje bi snimao basistu direkt preko Golden age 73 preampa i mo?da na pojačalo stavija neki od ovih mikrofona za bas bubanj? moram jo? posudit dva para dobrih slu?alica jer sva trojica sviramo/snimamo u istoj sobi.. AVANTURA POČINJE.. snimat ćemo sve na kameru pa će bit koji video.. mo?da bude koristan, a mo?da bude i ?aljivi kućni video ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() Ovo je kljucna misao...! A nije Tex kriv.... Ovo je nekome "avantura" i zajebancija,exqrzija u nepoznato, a ja sam 10 godina motao kablove i isao po sendvice i pivo da nesto naucim... E pa ko te jebe Big Bockie, nisi moderan, danas se ljudima jebe za simfonijske orkestre...cuju ih samo u napetim scenama holivudskog groblja kinematografije....a i to su uglavnom krekovani VST-i... Jednostavno, mjuz otis'o po kurcu,ljude to vise ne zanima... Uzivaju (ono malo) slobode... Bitno da je brzo i zadovoljava dimenziju konfora...i da je jos vruce...pa nek je i stari sir u bureku...jogurt sve sapere...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 27-04-2011 at 12:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
kad čujete snimke uvjerit ćete se da su rezultati iznad očekivanja... jučer smo nastavili snimat, bez tehničkih maltretiranja sve je i?lo glatko.. soba je solidno prigu?ena a opet dovoljno ?iva, tako da će bubanj ispast super.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Snimanje bubnjeva | awacs | Dejan Vučković | 39 | 21-12-2009 03:33 AM |
Mikrofoni za snimanje gitare | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 06-09-2008 11:51 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |