|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Zato i kažem - ko hoće da nauči da snima bubnjeve kao Arthur neka koristi c1000 na OH za snimanje prvih nekoliko desetina albuma.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 23-03-2011 at 11:31 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Moram ti reći da je "mixat i producirat" ne?to ?ta je snimio neko sa velikim iskustvom u tretiranoj sobi sa odličnim mikrofonima i odličnim predpojačalima i iz toga dobit zvuk koji ?eli? puuuuuuuuno lak?e nego sve snimat iz početka u netretiranoj sobi na malom broju kanala sa osrednjim mikrofonima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
Ja mu samo ka?em, s obzirom koje je snimke postavio kao svoju referencu, da je puno lak?e isproducirat dobru snimku nego sve snimat ispočetka sa lo?om opremom.
Ja sam uvijek za experimentiranje i polako snimanje sa malim budgetom ?ta se mene tiče, jer nemam para i ne bavim se profesionalno glazbom, ali da na poslu moram radit reklame sa shureom SM58 u?tekanim direkt u soundblaster zvučnu kartu bez adekvatnih podoga i efekata te bez profesionalnih spikera nego će to pročitat "mala iz marketinga" a da tra?e od mene da mi reklama zvući profi posla bi ih u kurac. (iako sam i to radio nekad, ali sad bi ih posla u kurac ![]() Last edited by sira; 23-03-2011 at 11:56 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
![]()
Samo je pitanje dana kada ce neko pitati kako se sinfoniski orkestar snima sa FF800 i pet,sest shurki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Naravno!
![]() |
#27 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Onda ces imati sjajno zadovoljstvo da u "Garazi" kazes : "...Da, da, a svi su mi govorili suprotno i odvracali me, ali evo, ja sam ipak uspeo sve sam!..." ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
MAO
|
![]()
eh kamo sreće, nije to ništa novo i posebno, puni su nam medija "samostalnih" albuma iz nečijih soba koji zvuče tehnički neispravno. Do te mere nije novo da sad svi misle da je to normalno. I naravno, svaki je jedinstven na svoj način.
e da, i šta će bilo kome normalnom deset meseci svakodnevnog rada u studiju? Tolko nije ni Pink Flojd trošio u svojim najvećim izdrkavanjima u studiju.. eventualno Gunsi i Chinese Democracy al to je već druga priča ![]() a inače, normalna i ne preterano izdrkana ploča koja zvuči tehnički ispravno i kvalitetno, u srbiji košta od 2 pa do 10k eura, zavisi od toga koliko je skupa oprema na kojoj se snima i koliko muzičarima treba vremena da snime svoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Po meni je bolje snimiti bubanj i sa minimalnim uslovima (bili to AKG c1000 za OH) ako mora tako... nego li programirati ga... Masa soul funk albuma iz 70-ih su snimani u jos minimalnijim uslovima sa 3-4 mikrofona, pa ti bubnjevi zvuce vise od zivota... Al to je zato sto je onaj sto ih je snimao, snimao masu, i znao je kako da postavi OH mikrofone, koji su kapiram davali 95% sound-a...
Ovaj link je mozda koristan: http://www.soundonsound.com/sos/jun0...es/daptone.htm Last edited by Jan; 23-03-2011 at 12:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Snimanje bubnjeva | awacs | Dejan Vučković | 39 | 21-12-2009 03:33 AM |
Mikrofoni za snimanje gitare | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 06-09-2008 11:51 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |