|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
Da, buku je mnogo lakse napraviti nego izleciti... a s obzirom da mi nismo nikakvi trgovci ovde... nemamo razloga da hvalimo niti jedno komercijalno "svemocno" resenje ako stvarno NE daje rezultate.
pozdrav bogi p.s. BTW, zakonski okviri u pogledu buke su VEOMA ostri, barem na papiru, potrazicu ih negde i priloziti ovde... No, da se ta pravila i zakoni striktno postuju stanica Zeleni Venac nikada ne bi postojala u Beogradu, ili barem ne bi bila naseljena... ali dobro... mozda ti uspes nesto da izvuces... drzava izgleda voli da kaznjava "neposlusne" ovih dana... mada ne vidim odakle se javljas, odnosno gde zivis.... pretpostavljam da je Srbija
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 03-03-2011 at 04:31 AM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Hvala vam, ljudi, mnogo. Nazalost ce izgleda da padne prodavanje stana kad budem bila u prilici.
Uzgred, javljam se iz Beograda, sa Dusanovca, opstina Vozdovac. I da, Boggy, u pravu si za veoma ostar zakon, na papiru. Pise da je zabranjeno skakanje, trcanje i bacanje lopte u svako doba dana. E sad, u praksi to izgleda tako da mi je tip iz komunalne policije rekao da to zaboravim i da mogu da ih zovem samo ukoliko to ili nesto slicno rade u doba odmora (13-17 i posle 22), a na pitanje sta se desava ako ja pozovem komunalnu, a oni stignu (posto ih ima jako malo) kad buka prodje, onda navodno upozoravaju, a ako zovem vise puta, onda naplacuju neke mandatne kazne, a ako je mnogo puta, onda podnose prekrsajnu prijavu. Sve u svemu, igranka bez prestanka, a manijaci odozgo ce samo da ukapiraju da samo tad ne mogu da divljaju i da onda divljaju namerno u svako drugo doba. Pritom, crtica iz zivota, gospoda su zivela u Nemackoj i zena mi je sama rekla da bi ih tamo izbacili iz zgrade (bez obzira na vlasnistvo, navodno mogu komsije da se skupe i da ti kazu da te vise ne zele tu ako ih uznemiravas i moras da se odselis), ali je stavila tri tackice u koje sam sama mogla da ubacim varijantu ALI MI SMO U SRBIJI. Eto, hvala vam u svakom slucaju. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Evo, nadjoh dokumente, i kao sto rekoh, zakon je prilicno ostar... s obzirom na stanje u realnosti koje postoji u nekim zivotnim sredinama... (ne mislim na zivahan komsiluk!)
http://ekologija.pf.uns.ac.rs/Buka/1.doc http://ekologija.pf.uns.ac.rs/Buka/pravilnik.doc ko nema word,... pdf je u attachmentu. EDIT1: Osnovno je da je razlika u nivou buke izmedju vremena odmora i svakog drugog vremena 5dB odnosno, 30dB(A) nocu, 35dB(A) danju... tako da... zabrana pravljenja buke vazi uvek, samo nije isti nivo nocu i danju. EDIT2: za neku referencu, u kontrolnim sobama i sobama za snimanje je preporucen nivo buke od oko 10dB(A). pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 09-03-2011 at 03:40 PM. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|