|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam imao onaj učestali problem sa A7 (najčešći problem te serije)... jedan zvučnik je krčao kada se solira bas instrument kroz njega a i tweeteri su bili različiti. No za to mi je rečeno da nema veze i ne utječe na sound...
Isprobavao sam sve... na kraju izvadio zvučnik (jer nije do monitora, s obzirom da je drugi zvučnik iz drugog monitra u ovom radio dobro, a ovaj zvučnik u drugom monitoru nepravilno) i poslao u Audiopro (Osijek mislim), oni ga isprobavali jedno mjesec dana (ili su ga tek probali nakon mjesec dana, nakon nekoliko mojih mailova) i odgovorili da je sve u redu sa zvučnikom. Zatim ga vratili nazad... uz napomenu da ako hoću, da ga pošaljem na ovlašteni servis u Rijeku... Do tada su mi govorili da su već naručili rezervni zvučnik iz Njemačke za moj monitor... ali eto, s ovim je sve u redu pa ne treba... Dođe zvučnik, ja ga monitoram u monitor, ono opet isto... Dosadilo se natezati i ostavim kako je... Mada mi je glupo da se to dešava za tu cijenu i to dobrom broju ljudi... Kupiš neke druge monitore 3 puta jeftinije pa rade bez problema godinama... Što se tiče Audiopro, osim ovoga, SAMO DOBRA ISKUSTVA sam imao sa njima, zaista jako dobra i paze na svoje kupce! Što se tiče Adama, sumnjam da ću ubuduće uzimati nešto od njih (ako budem kupovao Adame) a da nije visoka klasa, proizvedena u Njemackoj... jer mislim da su ove jeftinije serije jedine koje se ne rade tamo... Ali opet, za tu cijenu, ne bi trebalo biti neispravnih komponenti u zvučniku... tu ne mislim na brujanje u portovima, sto je poslijedica dizajna ili čega već... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 22-02-2011 at 11:08 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]()
Da se razumemo odmah,
Ja se ne zalim na Artist/Audio Pro koja god firma da je odgovorna za to resavanje sa Adamima zato sto niko nije dosao ili sta ja znam. NE , ja nisam znao da li ce Adam poslati njih ili nekog drugog shpeditera da to odradi. Otac je bio u Beogradu i ja sam mu dao pare i poslao ga da mi kupi kartu, big deal, usput on im je pomenuo moju prepisku sa Adamom da su oni rekli da ce doci po zvucnike i umesto da se raspitaju oni dodatno potpaljuju sumnju u njemu, umesto da provere pa da jave. Te stvari se jednostavno ne rade tako. Ja do 17.2. nisam pomenuo artist vezano sa ovim zvucnicima, jedino u ovom postu: http://www.rumski.com/forum/showpost...3&postcount=40 Gde sam napisao da su nas uporozili na hoax i da izgleda ne znaju o cemu je rec (sto se ispostavilo kao istinito) . Ja sam "prso" onog trenutka kad sam laicki shvatio da postoji problem ko ce sneti trosak spedicije na sebe i onda napisao i to sto mislim : http://www.rumski.com/forum/showpost...0&postcount=67 I ovo sto sam procitao u tvom postu Lesho je okej: Quote:
Zasto ne reci mu "Gospodine provericemo tu informaciju nekako sa Adamom pa vam javljamo detaljno sta i kako" umesto "Ja mislim da je to hoax, nedajte zvucnike nikome" :S Ja mislim da nema potrebe napadati Adam zbog situacije, a jos vise napadati mene ili kupce :S Nisam nikog niti ubio, niti nista ukrao, niti reko neistinu. Zasto ne odgovoriti na e-mail kad neko posalje da pita za neku cenu jer postoji mogucnost da bi vec sutra ujutru (primera radi kao danas) uplatio novac za svoju spravu ? Znaci ja sam poslao e-mail ko zna kad (vise od dva meseca) da pitam za neki interfejs, naravno odgovor mi nije stigao ... Pa ta situacija sa mikrofonom, i nemogucnost otkrivanja kvara kapsule ... Ali to nije toliki problem. Ali sve to je ucinilo da ja promenim svoj stav o artistu i donesem zakljucak da su nezainteresovani za svoje mushterije i iznesem takvo misljenje na forum (ja nigde nisam zapisao da cu upasti dinamitom i takve neke price, niti sam psovao artist, niti sam reko bilo sta pogrdno) i da nisam imao kontakt sa tobom ja taj ProFire koji sam narucio ne bih dobio. Ako je Artist bio pozvan i pitan za ProFire 2626, mogli su da kazu "Pozovite prodavnicu u Novom Sadu, mozda oni imaju" ili "Sacekajte da proverim sa prodavnicom u Novom Sadu, mozda oni imaju" a ne samo "Nema". Mislim da svako normalan ko je to sve doziveo se ne bi osecao lepo. I da ti nisi citao ovo ovde sto se pise, a ja putem telefona i e-mail-a nisam uspeo da dobijem adekvatne odgovore i ponude, ode mast u propast, ja odoh u drugu prodavnicu i kupih ga, mislim to bi se desilo, platio bih ga cak 80 E vise... Samo zato jer su angazovaniji da prodaju svoje proizvode. Ja recimo uvek pokusam prvo mail-om pa onda telefonom. Ali, ne postoji izgovor za to neodgovaranje na mail koji mogu da prihvatim. Pre godinu i po dana, ako ne i dve (jos pre nego da pocne pomama o GAP 73 preampima) sam kontaktirao Golden Age da pitam za njihov mikrofon (ucinio mi se kao fin jeftin mikrofon koji je okej za neke stvari) i takodje da pitam za GAP jer sam takodje citao da su korisnici relativno zadovoljni, covek je odgovorio odmah sutra, a ja ne mogu od artista da dobijem tu privilegiju i da budem obavesten preko mail-a kad pitam za cenu nekih 5 interfejsa. Sta vise nisam jedini, moj prijatelj kamerman je trazio mikrofon za kameru (ja sam mu preporucio Artist i neki Rode model je zeleo) isto iskustvo ima, kaze poslao sam im mail, cekao dve nedelje i tek kad ih je zvao telefonom onda je kupio taj mikrofon.. Mislim da sve te stvari treba ispraviti, a i nisu bas male pare u pitanju, normalno je da ce neko biti nezadovoljan ako ostavi 1000 E ili vise negde ... A sto se tice Komplex-ovog komentara o dinamitu, covek zivi u Cirihu, znaci takav odnos kupac-musterija ne moze da mu se dogodi. EDIT ( najbitniji deo posta ): Jos samo bih zeleo da pohvalim Leshu, jer kako se on ponasa prema mogucim potrosacima i zauzima, barem pricam iz mog iskustva, treba svaki prodavac artista da se ponasa . Definitivno sam stekao utisak da se Lesha zauzima da obe strane budu zadovoljne. I kao sto sam vec rekao negde gore, da nisam vec radio sa covekom i da ne znam kakve stavove ima ne bih ni sad radio. Toliko od mene sto se svega tice Last edited by Jan; 22-02-2011 at 01:51 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
ne zelim ikoga da branim, musterija je uvek u pravu, sigurno je da je nama u cilju da prodamo robu i da musterije u isto vreme budu zadovoljne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Bitno da je sve okej sada! Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
jan, cini mi se da si stekao utisak da te neko napada, verujem da su, spletom okolnosti, nedostatak informacija i greske u komunikaciji dovele do sve nervoznijih nastupa ucesnika diskusije..
tu smo da resimo situaciju na zadovoljstvo svih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nezadovoljan sam onim sto sam gore napisao vec, da se ne ponavljam ... Narocito nisam ljut ili nezadovoljan na artist u vezi sa A7x :S, jedino ti gluvi telefoni, sa tim ponajmanje, tako da nema razloga da se nijedna strana nadje uvredjenim :S Ali eto, to sa regularnim spediterskim redom, ja nikad se nisam zalio da taj retrofiting mora odma da se uradi, moglo je odma da se kaze kad sam 16.2. dobio poziv od audio pro-a, sta vise cini mi se da sam rekao preko telefona "Kad god vam odgovara". Isto sam rekao i Adamovom suportu. Sve je moglo da bude ovako: "Jel mozete vi da sacekate nas spediterski red pa sa tim da posaljemo vas par zvucnika" "Moze" "Hvala, dovidjenja" Ja jesam stekao utisak iz Misinog posta da on misli da neki moji postupci nisu okej, ali ako se varam u vezi sa tim, onda okej, my bad. I to je to, meni nije jasno sto se tolika frka digla :S Samo smo diskutovali o tome sta se desava :S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
jos jednom prenosim informacije iz artist/audiopro centrale:
? Zao nam je ako se iz naseg predugackog objasnjenja situacije nesto moglo shvatiti kao prebacivanje krivice. Ako je neko kriv, onda samo losha komunikacija unutar Artist/ Audiopro/Adam i sporost u davanju aktuelnih informacija, kako na vlastite prodavnice , tako i krajnjim korisnicima koji su direktno zainteresirani, kao Jan. Za sve koji su reagovali u ovoj raspravi izrazili smo potpuno razumijevanje, imajuci na umu potpuni ?radio-silence? s nashe strane. Koliko se mozemo ?izvlaciti? na nesretne okolnosti i odsustvo nekih kljucnih aktera bas u momentima kad stvar postaje vruca, mislim da sad nije ni bitno. Opet se ispricavamo svima kojima je sve izgledalo kao nebriga za korisnike ? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koliko vam zapravo treba talenta za RnB ? | ugljesa | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 10 | 11-05-2010 08:09 PM |
Lexicon MX serija | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 02-08-2009 12:24 AM |
Sta zapravo podrazumeva posao muzickog urednika na televiziji? | sadux | Razno | 10 | 18-03-2006 11:49 PM |