|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ne kazem da sad treba koristiti neko bas smece od opreme, ali nisam ubedjen da takva publika to slusa da bi uzivala u carima skupljeg preampa. Fast track serija je medju najprodavanijim i rasprostranjenijim sirom evrope... Isto tako sumnjam da je vecina tih karata koriscena u kombinaciji sa ovako dobrim mikrofonom, sto je u ovom slucaju vec ogroman plus. Covek nece pogresiti kupovinom rme, naopako, prosto je u pitanju raspodela tesnog budzeta koji je pomenut. Koliko sam shvatio vrlo je korisno da se ima sto suvlji/prezentniji vokal pa sam dao svoj predlog na tu temu, obzirom da je efikasnije i jeftinije od raznih karton za jaja/azmafon/tapetarski sundjer - resenja. Uostalom sve je ovo IMHO, pa tako i nisam u obavezi da budem u pravu, vec iznesem svoj stav, za cega forum i sluzi. Podsecam, ovo nije Sluzbeni glasnik. No, svakako sam imao zaista najbolju nameru i i dalje ostajem pri svom stavu. Poz'...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 20-01-2011 at 07:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
To je sve u redu Bockie ali ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je bilo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
haha ma nisam nista lose mislio, zaista nego primetio sam da ljudi na ovom forumu mnogo lose kapiraju rep muziku. Je'l to iz razloga sto znate kako rep muzika nastaje kod nas ili kako nastaje u svetu? Nemoj da zajebavamo, Dr.Dre ima jedan od najnajskupljih studija. Zatim, sta mislite na kakvoj opremi radi Akon, 50 Cent, Game? sva ova velika svetska imena? Pa poslusajte samo kako im pesme zvuce!
![]() Sad ispadam ja lud zato sto sam ulozio hiljade eura u opremu a snimam samo rep na tom mikrofonu...a ipak zelim svojoj publici iz postovanja prema istoj da pruzim najbolji moguci kvalitet! Al zaista sam primetio da rep kao zanr nije bas toliko cenjen na ovom forumu zato sam i pitao ovo, prosto me zanimalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
^Sve ove koje si naveo osim Doktora Drea ne zanima sa kojom opremom rade. Upadnu u studio i obave svoj posao i napolje, i idolizacija istih je besmislena jer oni nisu nikakvi reperi, uvek neko mora njih da pomene kad je u pitanju oprema ne znam sto.
Dinamika vokala u Rep muzici je bitna, tako da treba imati dobre konvertore i odlican preamp da bi izvukao najbolje iz mikrofona i sacuvao dinamiku i "prisutnost" vokala u mixu. Ali preamp je MNOGO bitniji od konvertora, takodje ne mislim da ima neke velike razlike izmedju konvertora u interfejsima do 1000 eur. Veliku razliku bi napravio posebni konvertor koji stoji u racku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ne postoji razlika? imao sam Presonus FireStudio i nakon toga sam uzeo Fireface UC. Znas koja razlika? Mnogo se oseti..zaista cujes razliku i dok slusas i ono sto usnimis...mnogo je kvalitetnije a recimo oba interface-a su tu negde do 1000eura. Ja ko prvi ne slusam te artiste (osim GAMEa za kojeg mislim da je do jaja haha) i Rick Ross takodje ima do jaja produkciju. Dj Khaled takodje. T Pain i cela ta ekipa i ne mozes da mi kazes da oni snimaju TEK TAKO ono stavi mu B1 i uvedi ga u rupu i on ce reci PA DA SUPER OVDE CU DA ODRADIM A ZVUCACU KASNIJE SKROZ PROFI
![]() Kao drugo Azad je jedno vreme imao mnogo zajebanu produkciju. Dok recimo dva svajcarska rep artista Stress i Bligg i Kool Savas i ja imamo iste mikrofone koji su custom made. Mikrofon je malo sibilantan ali zato jako dobro zvuci po meni ![]() Hocu da kazem da je i u repu oprema jako jako bitna. Cujes kako neko zvuci, cujes vocal, cujes produkciju. Kome ovo nije vazno onda jebiga. A nemojte pogresno da me shvatite, cini mi se da najbolji zvuk imaju upravo ti ljudi (Black Eyed Peace na primer) i naravno Pendulum koji je meni neprejebljiv..ne znam ko tu radi produkciju al ono sto radi PENDULUM je meni A i O (jes da se ne razumem toliko al to je neki zvuk koji ja najvise gotivim i koji mojim usima najvise odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupujem M-Audio Fast Track PRO ili ULTRA | fatboy | Kupujem/trazim | 1 | 21-06-2010 08:05 PM |
M-Audio Fast Track Ultra 8R vs TASCAM US-1641 Rack | shigumicu | Computer Hardware | 1 | 24-04-2010 11:24 PM |
m-audio fast track ultra 8r- pomoc molim!!! | domingo | Computer Hardware | 13 | 16-04-2010 09:48 AM |
fast track ultra 8r pomagajteee!!!! | bihorace | Tutorijali | 3 | 04-09-2009 11:51 PM |
Fast Track Ultra | slomaks | Computer Hardware | 7 | 03-11-2008 09:04 PM |