Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 15-01-2011, 04:37 PM   #30
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DukaSound Studio

Mozda je najbolje ovako... napravi taj jedan 60x60 pa ga stavi na sredinu... i ako ti se dopadne.... ti vidi da li ti vise odgovaraju apsorberi ili difuzori pozadi.
Samo da te podsetim... jasno mi je da su ti estetika i izgled veoma vazni.... ali u "Dizajnu i konstrukciji studija" estetika po prirodi stvari nije primarna stvar.

Difuzori koje ti Nenad i ja preporucujemo nisu "igracke" kao cilndricni koje si ti stavio (pogotovo njihovo tapaciranje nema smisla) vec ozbiljne naprave kod kojih se njihov uticaj jasno CUJE, i dobitak je izuzetno jasan.

Vec sam imao slucaj da klijent nije zeleo da mu se vidi drvo u studiju pa je i ukrasne letve tapacirao platnom (binarne difuzore nije hteo da stavlja iako smo crteze uradili!).. upozorio sam ga sta ce time dobiti i to je sve sta sam mogao da uradim...

Zato ne treba da brines... ja cu uvek iskreno reci i preporuciti najbolje sto znam... svidelo se to tebi ili ne,... a ti uradi kako ti hoces...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules