|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#27 | |||||
Moderator
|
![]() Quote:
Recimo postavi da je design frequency 1700Hz i dobices maksimalnu dubinu wella 98mm. Ako hoces da bude jos plici, povecaj design frequency. Sirina wella predstavlja debljinu materijala koji ti je dostupan i od koga ces praviti.... to moze biti 25mm, 19mm, 18mm, 12mm ili 2x12mm recimo. Na osnovu toga dobijas sirinu difuzora. Quote:
U Vladovom studiju je sirokopojasni fraktalni difuzor 2x7-og reda, rucno sam ga proracunavao... ne znam da li ima aplikacija/program za pomoc prilikom proracuvanja fraktalnih difuzora, tako da ti savetujem da zaobidjes tu ideju... drzi se onoga sto mozes sam da proracunas/napravis uz pomoc forumasa. Takodje mozes pogledati difuzor koga je pravio kolega Goran (analog) na mom forumu u temi DIY Diffusor, i to je drasticno olaksana konstrukcija s tim sto su supljine napunjene azmafonom, pa je i apsorber u nekoj meri... sto sopstvenih rezonancija sto globalno... Evo slike: Preporucujem ti da napravis dva ovakva Goranova difuzora i da ih montiras da budu jedan drugom u ogledalu na zidu, za poziciju iza mesta slusanja. Svakako ce biti bolji od RPG predloga, posto im je visa radna frekvencija. Za 41. red od punog medijapana vec imas nekoliko primera u sticky temama.... ali su oni dosta tezi od ovoga. Takodje ti moze reci kakvi su utisci o njegovom uticaju (cak i u malim prostorijama!) Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 15-01-2011 at 02:10 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|