![]() |
#22 |
Superoperater
|
![]()
Ljudi sta se smarate, postoji neki da kazemo, standard koji je podnosljiv - meni je to oko -11 -12dB rms... Mozes ti napraviti pesmu, nakompresovati, unistiti dinamiku i na kraju zavrsiti sa rms-om od -18dB - ako je nepravilno odradjen postupak - vidjao sam i takve audio zapise! Poenta je da je dinamika onakva kakva je zamisljena da bude, ne valja ni kad se pusti pesma, a ona stidljivo u pozadini nesto kao svirucka... Zavisi i od zanra. Ako mastering techa nije dovoljno "sredio" dinamiku - nece valjati. On bi, IMHO, trebao da odredi kakav stil masteringa tu najbolje pase i da takav i primeni. Ako treba zgnjeciti malo - nek zgnjeci, ako ne, nek ne gnjeci
![]() Prodigy je specijalan slucaj - Njihov stil muzike je loud - painfull, tu je i cilj da sve bude sabijeno. Da bude sto jace na sto manje snage - ja licno ne volim taj stil, ali to je takodje - jedan stil. Muzika nije egzaktna nauka. Mozete da volite ili da ne volite. Vasa stvar...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 02-01-2011 at 05:21 PM. |
![]() |
Tags |
loudnes war |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Loudness war is over??? ili Vratite dinamiku pesmama??? | dejankuki | Audio Produkcija - Tehnike | 27 | 13-03-2009 07:11 PM |