|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]()
Uh, cika Quake, nemoj bas tako grubo, mislim, ok u pravu si, ali objasni onda coveku, lako je packe deliti...
![]() Cika Sira (Siro,Sire, kako li vec ide u tom padezu), ako potenciometar "krcka" ne znaci da je neispravan ili da je riknuo, mozda je jednostavno zaprljan i bez obzira sto je star recimo 30 ili vise godina, kada se pravilno i lepo ocisti, moze da radi jos 30 godina, dakle ako nije stvarno riknut... Ako takav potenciometar ocistis WD-om (koji je inace odlicna stvar,ali ne za ovo) imaces mnogo vise problema, iako ce u momentu izgledati kao da je "stvar resena"...! Kasnije ce se prasina mnogo lakse skupljati i pot' ce krcati jos vise i mozda se i brze dodatno osteti itd... Treba naci dobar kontakt sprej, znam da ima milon proizvodjaca, ali samo 1-2 valjaju, odnosno sam video da ljudi/serviseri koriste... Nije jeftino... ************************************************** *** Evo nasao sam u nasoj "arhivi"...I to preko google-ta... Rumski je cudo, Sava kaze: Quote:
http://www.rumski.com/forum/archive/...p/t-21922.html
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-11-2010 at 10:58 PM. Reason: Nasao sam.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Pa znam ja to, vidiš da sam i napisao, da je wd 40 rješenje dok ne dođe novi dio, možda nisam bio dovoljno jasan, to je rješenje za baš "mrtve" potove, koji krče nakon čiščenja, dok ne dođe zamjena ne znam kako je u večim gradovima, ali u Splitu nema za kupit poštenog potenciometra, samo oni plastikaneri u ćipoteci (koji se prepadnu kad ugledaju lemilo) a i njih vrlo rijetko ima u odgovarajučoj vrijednosti i odgovarajučeg načina promjene vrijednosti, a rijetko ima i grafitnog spreja.
Lako je sad kad radim na finoj stanici, pa ako šta rikne, pošaljem u ovlašteni servis ili naručim cijeli modul, pa ga samo prištekam, ali moram priznat da mi ponekad fali to kemijanje i onaj osječaj kad pogledaš režiju i pomisliš, jebote koja hrpa smeča a sve radi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
@Boki
Ok,ok..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Unapred zahvan Last edited by Bockie; 21-11-2010 at 07:08 AM. Reason: premesteno u odgovarajuci thread |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Sta da radimJA, u mom slucaju u poteciometre upalo malo Coca-Cola ne mnogo, ali kad se osusila (izvetrela) dva potenciometra rade tek od 80 posto pa na gore, do 80 posto dizanje klizaca ne cuje se zvuk, ali ne krci. Po mom nekom misljenju je secer (slatko) ostalo na ploci klizaca pa "zalepilo", sta da uradim da li mogu da probam sa wd40 ili nekim drugim sprejom i kojim da bi osposobio klizac.Da ga otvaram vrlo je tesko doci do klizaca, radi se o bubnjarskom modulu TD-20 KX !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Ne baratam bas tim tehnickim izrazima, potovi jel si mislio na potenciometre tj. ploce potenciometra, ako je to onda kao sto sam i rekao, vrlo je tesko doci do njih, pokusao sam ali dosao sam do momenta kad je vec bilo rizicno, opasno da ja to uradim pa sam se plasio da nesto ne polomim. Jel moze ova varijanta, da skinem kapice sa potenciometra, da gurnem cevcicu wd-a u unutar potenciometra i da naprskam sa kontakt sprejem i malo sto kazes da 'izdrndam'. E da, reci mi da li da koristim uopste WD-40 ili ne u ovom slucaju !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Nemoj koristit u ovom slučaju, to mora? očistit, mora? doći do pototva nekako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Pa evo ponovicu: Quote:
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 30-11-2010 at 07:34 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Ok, razumeo sam, moji potenciometri su kao na mixeru ima prorez, necu nista skidati samo unutar potenciometra cu naprskati malo sa kontakt sprejem (necu sigurno koristiti WD-40, kao sto kazete) pokusacu da nadjem taj 'Kontakt Chemie'. Moji potenciomentri nisu osteceni (nadam se
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ruDAW ONE - instalacija i odrzavanje | boggy | Computer Hardware | 19 | 27-07-2010 01:07 PM |