|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
znam da na korg kaos pad 2 ima onaj auto tune tj vokoder a la cher i da moze nesto da se zbudzi ... odavno nemam kp2 pa ne mogu tacno da kazem koji je preset to tacno ali barem nesto priblizno moze da se odradi ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
da ali to je vocoder sa harmonajzerom bez preciznog ispisivanja intonacije
meni treba neshto da "pevam" i ne mislim.. :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Mislim da je najbolja varijanta, ako vas već mrzi da ''vuglite'' laptop, TC Electronic Voice Tone Correct Vocal FX Processor. Hromatska korekcija je u pitanju, kad se pitch correction stavi na max, mo?e da se dobije sličan efekat (treba samo da se trudi? da peva? ?to lo?ije da bi se korekcija čula ?to bolje ![]() evo demos.. http://www.youtube.com/watch?v=IYDMv...eature=related Last edited by MHz; 28-11-2010 at 11:28 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Ja imam ovaj http://www.thomann.de/gb/digitech_vocalist_live_3_g.htm i radi lepo.Imao sam Live 2 pre njega.Nema podesavanja intonacije upalis i cepaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Da li ovaj samo za live ili moze i u studio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]() Pfff... Miljama daleko od TC voice tone correct kao osnovnog, pa na dalje... Doduse, Digitech je imao STRAVICAN pad cena, pa sad 4-ka moze da se nadje za vise od u-pola cene. Dakle NOVA, ali to nije neki bajan pokazatelj , dok TC ima pad, ali se drzi u okvirima, pa i to nesto govori... No, svakako "jede" Digitech za dorucak! http://www.youtube.com/watch?v=IYDMv...eature=related
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Ja bih isao na TcHelicon VoiceLive... Pre par meseci sam prodao skoro nov za 300 eura,a moze i jeftinije da se nadje... Dobra prica je i VoiceWorks,imao sam i tu spravu,i koristio uz Behringer FCB1010 foot kontroler... Stvarno su,uz minimalno koriscenje maste,moguca cuda na tim spravama... Npr,za taj hard tune efekat,gasio sam lead vokal,a na prateci sa procesora stavljao da peva unis sa lead vokalom,i korekcija samo na njega,podesavanje na 100%... Onda stavim i drugi prateci sa istim podesavanjima,tako da dodje do preklapanja faza,pa se dobije neka vrsta flendzera,sto bi se u normalnim uslovima izbegavalo u sirokom luku,al u ovim zvuci bas onako kao sto treba... Kada se uzme u obzir da se za te pare dobiju i 4 prateca vokala, odlicni Tc efekti,kompresor,gejt,ekvijajzer,i sve ostalo, mislim da je mnogo bolje uloziti i koji euro vise u ovu spravu,nego za neznatno manji novac uzeti spravu koja iskljucivo radi pitch corect... Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |