Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-11-2010, 08:34 PM   #1
vly
Member

vly's Avatar

Default Re: Konzole (mixeri)

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
E da...dobra stara spravica.Mislim da je onaj na kom su pre mene radili 15-tak godina, a ja ga posle arcio jos 4, i sve je to bilo pre 12 godina jos u funkciji tako se to nekada pravilo,da traje.Preampi pristojni,master sekcija malo farba u slusanju mada je to u sustini ok za sabiranje,pogotovo digitalije, ali je EQ taj koji se meni bas,bas svidja.Samo mi se cini da je onaj model bio ipak malo veci,ne videh ga odavno a oznaku sam zaboravio.
Jest, slazem se,napravio Svajcarac i umalo sam sebe sahranio koliko je dobre i trajne sprave pravio tada...

Uvek postoji trenutak koji se zove "stvar ukusa" ali Studer 169 definitivno ima sjajne preampe,nikako samo pristojne...tu se nikako ne slazem sa tobom. Imam u studiju i Neve 8801 i LA 610 Signature Edition i parira im u svakom pogledu do te mere, da mi polako postaje prvi izbor preampa za mnogo toga... Naravno,uvek ima koji je bolji za sta ali to je stvar karaktera a ne kvaliteta.

Jedini preamp u mom studiju koji realno zasluzuje bas takvu ocenu"pristojan" je od FF800,treba da cujes istu stvar kroz njega i kroz Studera,pa bi ti bilo jasno...

"Farba" u masteru,ali to se i trazi,to je karakter tog miksera i ja ga volim a kad ne zelim tu "mast" koju daje na masteru,snimam ili radim eq preko individualnih izlaza koje sam odradio na njemu...

Imam opciju monitoringa i kroz njegov master i mimo njega...kad finalno sabiram na njemu onda (logicno) svo vreme slusam preko njegovog mastera a kad ne, onda ne.

EQ je jedinstven,muzikalan, i ulepsava mi dan

Verovatno si ranije video ili Studer 269 ili 369(redja varijanta)koi imaju veci broj kanala i koji su zbog toga veci, u principu su isti,a bile su i verzije (koje su mogle da se i posebno narucuju po zelji) cetiri ili vise master kanala sa linijskim modulima i slicno...

U sustini,slazemo se oko svega sem oko preampa...

Pozz
vly is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules