|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Da, ali eto mislim da jimitom po ovome dosad rečenom ima neki uvid ?ta je dobro naći od dinamičkih mikrofona za vokale. Verovatno bi za njega idealno re?enje bio Sennhiser md441, kao ?to reče OFF, ako uspe da ga nađe.
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Sla?em se, imao sam i njega na probi, super mikrofon!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Ivan Lekic
|
![]()
od low budget klase, ja bih se odlucio za RODE, i to NT2a .. ima ga u oglasima za 200 eur
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
Rode nt2a i Sennheiser md441 su mi preskupi. Osim ako ne naletim na ne?to u oglasnicima. Ljudi, napominjem opet, ja sam amater i tek se učim snimanju i tim stvarima. Bud?et mi jedva prelazi 100 eura. Ne tra?im jako dobar a jeftin mikrofon, jer znam da to ne postoji. Tra?im neki relativno univerzalan mikrofon koji će mi poslu?iti za kućnu upotrebu, ne?to ?to je OK low budget value for money, ne?to sa čime ću se moći upoznati sa svijetom mikrofonskog snimanja uopće. Rezultati koje očekujem su ispodprosječne kvalitete. Nemam 200 eura za mikrofon. Mislim da ću sada kupiti neki low budget kondenzator (ili AD2020 ili Studio Projects B1 ili neki CAD ili neki MXL), a čim skupim jo? malo novaca onda neki basic dinamički kao ?to je shure sm58. Hvala svima na pomoći i savjetima. Prijedlozi i komentari su i dalje dobrodo?li..
Pozdrav.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sumnjam da će dobar vokal zvučati lo?e i na Behringeru! ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Ivan Lekic
|
![]()
imas 100 eur i to jedva u dzepu, i pitas nas za savet ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Ivan Lekic
|
![]()
probaj da ne kupis nista vec da skupis jos malo i da imas nesto pristojno .. ovako , to je premali budget pa cak i za dobar vokal
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Hehe, a ja ću ko onaj đavo koji sedi na suprotnom ramenu od onog na kom sedi Ivan da ?apućem: "uzmi ne?to, bilo ?ta (za ?ta ima? pare) i snimaj. Bolje je da snima? na nekom golom gov..tu nego da trpi? i tripuje? na suvo. Pare u d?ep, ode? u Artist/Audiosystems, kupi? neki mikrofon i kabl za sve pare, dođe? kući pa na licu mesta isprobava? sve one tehnike koje si pročitao u knjigama o kućnom snimanju." ?to du?e tripuje? - du?e će? biti početnik. A kad skupi? recimo 200 evrobonova onda će? opet doći na Forum i pitati "?ta da kupim?"... i opet će ti neko reći "bolje se strpi pa skupi jo? malo, za 300? mo?e da se kupi ne?to jo? bolje". Ustvari, sam treba da oduči? da li ti je va?nije da snimi? neku muziku koja ti svira u glavi ili da do?ivotno čeka? najpovoljniju priliku za kupovinu. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina preko E Bay..i online kupovina uopste | korenjak | Razno | 10 | 06-12-2011 06:26 PM |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Kupovina mikrofona? | Riccolo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-01-2010 12:04 PM |
Molim savjete | sira | Promocija radova | 4 | 08-12-2009 06:51 PM |
Trebam pomoć i savjete oko ?timanja razglasa!!! | edincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-10-2009 02:20 PM |