|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Snimao sam 2003. kao gitarista jedan album na AC30 i nisam ba? odu?evljen zvukom. Ne znam, mo?da je to bilo i do gitare (Fender Stratocaster 1976.), po?to je drugi gitarista kroz isto pojačalo dobio mnogo lep?i ton sa gitarom Hohner "Prinz" Telecaster.
Ja imam pojacalo LAB Series L7, kupljeno od nekada?njeg gitariste grupe U ?kripcu. Tranzistorac, ali mislim da je savr?eno za studijski rad. Opet, mnogo zavisi od gitare. Umalo nisam pao u nesvest kad sam uključio jednog Custom Shop Telecastera u njega - zvuk kao sa Revolvera.
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Back on topic: @Arthur: kupi bre to i nemoj da se misli?. Koliko god se revizije tog pojačala međusobno razlikovale (a ba? se razlikuju), to nije ni Marshall, ni Fender, ni Mesa, ni ?tatijaznam nego ne?to sasvim za sebe. I treba imati ne?to takvo u studiju ako stalno snima? gitariste. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 | |
MAO
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
@artur kako hoces ja se ne bi zaletao
jedino ako imas kesha na pretek pa ti sve jedno..... meni se nije dopao.....doduse sa mojom gitarom.....ali ta ista gitara na twinu radi sjajno... ako ces za snimanje....ac4 tv je jako zanimljiv ima i u head varijanti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
@vasa
U pravu si....koliko god da se novi voxovi razlikuju od starih...de fakto jesu razliciti od marshala i fender.. A tome doprinose EL84 lampe koje samo vox stavlja)mada ih ima i u sitnim marsalcicima) i koje buduci da su male daju poseban smek kad su na panju... pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
LAB L7 je inače proizveden u kooperaciji Gibson/Moog i mislim da je ipak odlično pojačalo. Sa ugrađenim tropojasnim ekvilajzerom mogu se dobiti odlične varijacije (naravno i pokvariti ?to?ta). Retko sam ga viđao, znam da ga je B.B. King koristio decenijama, a kod nas sam ga video samo u jednoj TV emisiji gde su gostovali domaći rokeri iz ?ezdesetih (mislim da je to poslednji snimak Zorana Mi?čevića); tu su svirani vrhunski instrumenti, neki SONOR bubanj sa pozlaćenim hardverom, Fender "The Strat", itd, i LAB L7 u prvom planu.
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
AC-4 je predivno pojačalo, ali ono je single ended, i radi u A klasi, u kojoj AC30 i AC15 nisu (koliko god ljudi mislili da jesu)
Novi AC15 je rađen novom tehnologijom, na štampanoj pločici,i vjerovatno će nakon nekog vremena maltretiranja nešto tu otići, ali opet mislim da mu se više isplati uzeti ga nego uzimati nove najskuplje serije koje se rade na turret boardu handwired načinom. Slažem se da su voxovi posebna priča upravo zbog EL84 lampi, ali meni je AC15 i 30 najdraži još ako je u preampu i EF86. (Takvo sam sebi izradio) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ja upravo izradjujem sebi AC4 sa EF86 u preampu.....i sa ez80 ispravljacicom.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|