|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Rekao si da bi ti kosa opala, ako bi isprobavao sve vrste sampona? Ako si potrosac, i bitno ti je samo pranje kose, opraces je i golom vodom i sapunom. A samo je + kada mozes da biras , tj kada imas izbor. Takodje, kao proizvodjac, trudices se da usled konkurencije smislis i proizvodes bolji proizvod, koji ce sa druge strane "bolje da zadovolji" potrosaca, a i tebi, a i okruzenju ce donijeti izvjesne beneficije. Problem je kada zadjemo u sferu umjetnosti: tu se krijeterijumi, norme i mjerila ne mogu tako jasno zacrtati (kada danas svako crta, jebiga ![]() No dobro, nasoj generaciji , sa ovog aspekta stvari izgledaju sive ili crne, jer ili necemo ili nismo u mogucnosti da se prilagodimo uslovima. Vidjecemo kako ce se mladji narastaji snaci i sta ce postici u tom pogledu... Last edited by diviner; 03-10-2010 at 03:51 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Oliver Mandic je lepo prorekao sve stihovima:
"sve, sve se srusilo, sve je propalo, i svemu je kraaaaj !" Ovo se da primeniti na mnogo cemu danas - ako se uporedi sa stanjem od pre 10-ak godina. Takodje - neko kao Dawid Bowie danas NE BI PROSAO !! Mentalitet publike (koja bi trebala da ga "katapultira") se promenio !!
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Da se kladimo?
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
sa sigurnoscu tvrdim da nebi imao sanse danas...ako bi izdao sam, mozda bi imao svje verne sledbenike, ali ni blizu nebi bio mega star kao sto je bio pre 15-20 godina..
Ljudi koji vode posao danas, jednim okom gledaju cifre - tu je kraj !! Prosla su vremena kad se cekalo da drugi ili treci album bude taj koji ce da izbaci nekoga. Danasnje disko kuce kuce nemaju vremena da cekaju za to. Ako prvi singl / album ne pocepa i bude No.1 - artist dobija nogu !! Skoro sam cuo da je engleski bend (Hoosiers) prodao 600.000 albuma, ali da jos nisu isplatili ulozene pare, jer je label potrosio tonu para na TV reklamu..i sad razmisljaju sta da rade sa njima...!! Ako nema para kad se podvuce linija - dzaba sve !!! PS - sta mislis zasto je David Bowie pre par godina (vrlo lukavo) pretvorio svoje radove u akcije i prodao akcionarima ? Znao je da vise nece prodavati puno ploca, a akcionari su marorane koji nemaju pojma sat se desava u muzici i navkli su se. On strpao mega milione i gde je sad..?? Jos jedan matoran koji se zeznuo - lik koji je kupio EMI records. Platio ?4 biliona - a posle godinu i kusur EMI nije vredeo ni pola..! I pitanje je da li ce opstati uopste, jer polako odlaze poznati artisti... vremena se menjaju - BIG TIME !!!!
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ljudi su gladni melodije, nema je nigde. Razmi?ljao sam kako bi morala da zvuči savr?ena pop melodija i prvo su mi na pamet pale "Over the Rainbow" i "Starman". Tako ne?to. Skidam note, harmonije, stvarno, i jedna i druga su savr?ene, uzmem čak i da čitam raznorazne tekstove o te dve pesme i onda, majko mila! Pi?e ovako: "The chorus is loosely based on Harold Arlen's "Somewhere Over the Rainbow" from the film The Wizard of Oz, alluding to the "Starman"'s extraterrestrial origins (over the rainbow)." I stvarno čuj refren - počinje oktavom: "Starman / Somewhere, waiting in the sky / over the rainbow..." Bouviju je izdavač rekao da mu fali hit singl na albumu i on je očigledno razmi?ljao kako bi morala da zvuči savr?ena pop melodija, i pala mu je na pamet "Over the Rainbow"... Eto, toga nema u trinaest miliona pesama.
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Sve sto poželiš da čuješ možes naći na Youtubeu.Tako da nema potrebe da se smaraš tražiš i downloaduješ bilo šta.Ovo je sasvim logično,uhvatio sam samog sebe da ću ovde na rumskom u rubrici ''promocija radova'' uvek pre preslušati pesmu,ako je neko postavio player za direkt slušanje ili bilo kakav klip sa Youtubea nego kad mi staviš da donloadujem pesmu ili ned'o ti bog ceo album.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
I do sad a i nadalje, kad god me neko pita: "šta da kupim" moj odgovor je: "kupi ono za šta ovog trenutka imaš pare i nauči da radiš sa tim". Quote:
@Znak: Meni je, bar za ovaj forum, značajna ona priča koja počinje na 54:15 U muzičkostudijskom poslu snimatelj i producent dele ulogu "agenta". I sve što iz toga sledi. Pozdrav, Vasa P.S. Kad bih negde sreo ovog lika prvo bih ga izljubio, a onda bi mu zavalio šamarčinu što mi krade ideje ![]() P.P.S. Quote:
![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-10-2010 at 03:39 PM. Reason: P.P.S. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Hehe, do?li smo to 100% istog zaključka u vezi tog dela predavanja. Čovek ne mo?e sebi da radi produkciju jer uvek misli da treba isprobati jo? koju od milion mogućnosti i nikad ne zavr?i snimanje. Producent je tu da preseče, donese odluku, pa ma kakva ona bila. Shvatam istinitost i praktičnost takvog pristupa, ali na?alost ja jednostavno ne mogu tako. Biram komplikovaniji put sa svim njegovim posledicama.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|