|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
mac je pc s instaliranim os x
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
banned
|
![]()
Ključna razlika, barem ?to se mene tiče.
#5 |
Pro Member
|
![]()
Upravo to
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Malo je mozda nerealno, ali kako je Apple svestan Hackintosh populacije, a u isto vreme i svoje odluke da predje na Intel, mogao bi mozda da pokupi jos para od samog OS koji bi legalno radio na PC, e sad ostaje samo pitanje ko ce posle toga kupovati Mac..
Necu da kazem da je isto, ali kod mene iDeneb vec skoro tri godine predstavlja glavni i jedini OS, u poredjenju sa njim W7 je sasvim nesto drugo.. Da bude bas lupetanje-free, W7 mi drlja po diskovima, stalno ga cekam da otvori obicnu Operu, pa tako redom, nije to nista strasno, ali to su detalji i sitnice koje MS stavljaju malo dalje nazad u odnosu na Apple.. |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
PREPUCAVANJA?
Samo pisemo svoja iskustva. A zanimljivo da te osobe ipak stignu procitat tkz. prepucavanja i nac vremena za banalni komentar umjesto da i dalje rade glazbu kao sto tvrde. Smisao foruma je pomaganje onim manje iskusnim ili koji se nemogu odlucit, za neke stvari . Dok drugi pametuju ja sve znam... I ja sam ponekad takav ali ipak se vratim ovdje i procitam sta drugi pisu kad nesto pametno izjave, a ne da ce se vratit na racunalo za koje se moze nac djelova jedino na reciklaznoj traci. I opet ; Pisite svoja iskustva,a ne s...te po onima koji neznaju i nemaju iskustva. |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Hajde kad je vec mac topic tu da pitam nesto.
Ne zelim stvorit nikakav mac vs. pc fajt kakav redovno iskoci, ali me zanima misljenje o ovome. Trebao bih biti placen za nekoliko mixeva sada i od tih novaca sam kontao uzeti novi komp. No, lik za kojeg sam radio mi je ponudio 'platiti' mi tako da mi da svoj imac (nikad koristen za muziku) uz moju sitnu nadoknadu, a kako mene oduvijek mami preci na mac... Ukratko, ovo su konfiguracije. Pc konfa dodje 5500kn nova, a imac 7000kn dve godine star. Zanima me kolika bi bila razlika u performansama, na cemu bih mogao povci vise vst-a i plugova u real timeu s manje stekanja, opterecenja cpu-a, bez freezanja itd... PC: Athlon II x4 630 Gigabyte MA785GT-UD3H WD Black 7200rpm 1Tb 8GB Ram Kingston, 1333MHz PSU Corsair 450W, CX iMac 21.5 |
![]() |
![]() |
#9 |
banned
|
![]()
Ako gledas sirovu snagu, taj PC je sigurno brzi od meka koji ti on nudi. Ali, gledajuci sa druge strane, sa tim mekom dobijas i monitor (odnosno, dobar IPS display) i OS kao stvoren za muziku, u kome neces morati da mislis o baferima, podesavanjima sistema, hakeraju, posto sve radi iz kutije! Racunaj da ces na oba kompjutera moci poterati dosta toga. E sad, sta je tebi bitnije, stabilnost i kvalitet ili samo sirova snaga... to odgovori sam sebi.
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://support.apple.com/kb/sp485 Razlike nisu ogromne ali ih ima, pošto ova starija verzija ima manji HD i tako još ponešto. Što se ostalih stvari tiče - Kejkz objasnio. Plus što postoji GOOOOMILA pristupačnih soft instrumenata i pluginova za OSX Intel-based mašine ![]() Pozdrav, Vasa P.S. (edit) Još jedna stvar - to što je Athlon II Quad Core ne znači da je duplo brži od iMaca koji je Core 2 Duo.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-08-2010 at 11:33 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ruDAW XTM vs 8-core Mac Pro | diviner | Obavestenja | 42 | 16-12-2010 02:08 PM |
hard core | noonchaka | Promocija radova | 4 | 06-05-2009 08:58 AM |
8 core Mac Pro | Moritz | Computer Hardware | 2 | 05-04-2007 08:59 PM |
Core Duo... | DADDY Z | Computer Hardware | 7 | 21-01-2007 07:10 AM |