|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | ||||
Banned
|
![]()
Nisam vican filozofiji.
Quote:
Quote:
Quote:
Nema vise. To mora zvucati odlicno (sirovo, veliko, detaljno, interesantno). Konverter moze da bude solidan, ako su mic i preamp vrhunski, pa ce opet zvucati odlicno. Snimas da ne prelazi o na digitanom ulazu. Quote:
Sto manje "farbanja" to bolje. Snimi tako da ti se snimak svidja bez icega, samo mikrofon, polozaj i preamp. Ako ti se to ne svidi, nece ti se svideti ni sa "farbanjem", uvek ce "nesto da fali". Govorio sam generalno, ako nema tranzijenata, odseceni su, nema velike mudrosti oko toga. Ako povecaju atak, onda snimak bude tisi. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Member
|
![]() Quote:
i skemijati da bude onako ja zelim. Nemojte shvatiti krivo ali ne bih govorio koji je bend u pitanju da se ne bi otvorilo jos dvijesto pitanja koji se uopce ne ticu ove teme, ovog topica. Quote:
Moze li mi netko reci koja je razlika procesiranja prije AD convertera i poslije? Znam da su konverteri jaki danas ali opet sam nesiguran u to koja je stvar vaditi van snimku pa ju procesirati ili ono prvo, vani izprocesirati, dobiti analogijom, outboardom ili s cime vec to sto hocu pa onda u komp? Sto kazete? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Member
|
![]() Quote:
ok. koji je lanac bio pred dvadeset godina ili bilo kada prije uporabe kompjutera? i da li znas neke ljude koji ne snimaju kako kazes? dalje, kada se onda farba, kasnije, kad imamo sve snimljeno? sto nisu to brojevi digitalni koji se drugacije oblikuju procesiranjem nego analogni signal? znate kako mi zvuci sa ovim lancem kako ste rekli, bez procesiranja? zvuci FLAT. a onda se kasnije kao nesto dodaje i reze ali to mi je sve "fake" i bullshit plasticnjava. ovako, odoh u studije to isprobat, znaci full procesing prije digitalnog zapisa. mozda zbilja mi treba izoblicenje, harmonicka distorzija i ne znam ni sta tocno se pricalo na pocetku topica. a te stvari se dobivaju tako da se guzva signal kroz razne freq response-ve prvo mikrofona pa ovog uredjaja, pa onog, pa ovako, pa onako i onda dodje ono zesca pljuska od zvuka i to je danas neispravno cini se pa neka bude, jeli. ![]() stavio sam prva dva primjera krivulja, od billy idola dobos, covjek je rekao da ta krivulja ima izoblicenja. ako je to, to, super, odlicno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||||
Banned
|
![]() Quote:
Vec sam rekao "boja" dolazi od sviraca/snimatelja/mikrofona/preampa. Ako je sve ok. boja je je odlicna, ne treba nista dirati. Sto manje "farbanja" to bolje (nema potrebe) U miksu se sve to uklop (sto transparentniji eq)i i gotovo. To je to. Quote:
Moze se dodati neki fin reverb, on dosta umeksa i malo ofarba zvuk. Odsece se samo toliko koliko smeta (sto manje to bolje). Quote:
Mora odlicno da zvuci usnimak. Ako ne zvuci- gotovo. Quote:
Svi tihi zvuci se cuju jasnije. Ako su ti tihi zvuci fini, snimak zvuci bolje nego sto jeste. Ako su losi (sum, zujanje, brujanje, brljanje, krcanje, krljanje...) snimak zvuci jos gore. Kad sam snimao vokal prosli put uhvatio je kroz dvoje zatvorenih vrata komsijinu brusilicu sa 150 metara- brusilica se cuje fino, precizno, definisano, do 00. ![]() Quote:
2. Ako planiras ici u studio i traziti da ti urade kako ti hoces i oni pristanu, ODMAH promeni studio, iste sekunde. Last edited by google; 13-08-2010 at 07:10 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Pro Member
|
![]()
Pa bez zamjerke, ali ovaj studio i oprema koju imaju bas i nece dati taj "analogni" zvuk...ja bi vecinu stvari radije propustio kroz vst-e nego kroz neke od tih uredjaja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |||||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
treba ga nazubiti ali ne onako ruzno, grezo, "digitalno", nego da tuce, a gore i dolje da je lagano zaobljeno. Quote:
samo malo. da li bubanj kada ga se ozvuci, sa koliko god mikrofona, sa kojom god tehnikom zvuci onako kako ga inace cujemo u prostoriji ili vani? NE. zato snimak ni ne treba zvucati svakome dobro jer je to drugaciji prikaz i dovidjenja. ako se procesira bubanj isto ga modeliramo po potrebi, sto u prostoru sa bubnjom opet nije tako. od bitlsa bubanj ne zvuci onako, ali bas to sto im na snimkama onako zvuci je super. Quote:
![]() Quote:
s time se poveze bubanj, da mu se filinga prostoije i human druminga, prizemnosti i mozda malo garaznosti, ovisno kako se ti kanali ubace u mix plus da, sigurno ti mikrofoni ako su daleko od bubnja, a hvataju detaljno uhvate dubinu baseva iz elemenata bubnja. Quote:
sto se tice studija, ma sukobim se ja kao i ovjde pricom vec ne znam koliko ali na kraju krajeva pa ja njih placam, ima da urade sto im kazem pa barem i netocno i tehnicki neispravno bilo. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Ako toga nema odmah, ne valja: ili svirac, ili snimatelj ili oprema (pod uslovom da su pesma i aranzman ok). Ne radim drugima, samo sebi. A rok bend ne bih snimao, ne privlaci me + sto sam 100% siguran da ne mogu postici to sto si ti zamislio. ![]() Quote:
![]() Od takvog posla nece biti nista. Last edited by google; 13-08-2010 at 08:01 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Pro Member
|
![]()
Jeli u pitanju rock bend?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
SuperModerator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
SuperModerator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() al tebe volem, pa to je fakap, ti si mi ljuubav jeeedinaaa |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Debljina apsorbera | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 02-04-2010 08:20 PM |