Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-07-2010, 02:58 PM   #31
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Kvalitet VSTi

Quote:
Originally Posted by marestudio View Post
..........
Samo ne znam sto svi ovako burno reagujete,
ti, kao, nisi ocekivao? ne pravi se nevest!
Odi na Gearslutz (ili bilo koji drugi belosvetski forum sa slicnom tematikom) pa kreni tamo da im solis pamet i pricas kako su oni "religiozni"! Vidi da li ce burno da reaguju...
Valjda uzivas u tome da nekome ko svaki dan radi neki posao pricas kako je neuk i kako ne mora tako... i kako on u stvari ne cuje razlike izmedju semplovanja na 44.1kHz i 96kHz nego halucinira i rob je svoje religije...
Mislim... niko od tebe ne ocekuje da cujes tu razliku... ali ti to ne daje za pravo da podvlacis sugestiju drugima da ne mogu ni oni to, iako mogu.
Quote:
ubediteme me cinjenicama
Pa navodim ti sve vreme cinjenice... pitao si koji mikrofon, koja kartica, ko moze.. ko ovo .... ko ono... na sve sam ti odgovorio CINJENICAMA!
A od svega sto si ti nama ovde izneo dobili smo samo jednu "cinjenicu" da je tebe "ucio profesor!" Te je, valjda ovo njegova odgovornost sto TI pises a ne tvoja!?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 27-07-2010 at 03:01 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2010, 03:00 PM   #32
marestudio
Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Pa ti rece da je 22050 sasvim dovoljno ? Znaci ne bi imalo veze sto je CD nasniman na 44100, samo bi imao veci broj nepotrebnih semplova, koji kad bi se smanjili na 22050, ne bi znacajnije uticali na sam zvuk ?
Nisma rekao da je 22 dovoljno, dovoljno je 44,1
marestudio is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2010, 03:02 PM   #33
kejkz
banned

Quote:
Hahaha! Opet isto!
Problem sa nasim producentima je sto svi imaju pricu, a malo znanja!
Sto se tice faza da odgovorim, za zvucni talas su najbitnije te 2 koje sam spomenuo, da bi lakse razumeli to 44,1!
Odlicno ja kod profesora ucim, da je drugacije ne bi bio kog njega veruj mi!
Ako semplujes Cd na 22 000 sigurno ces imati losiji zvuk, ali ako semplujes 44,1 i na 96 neces primetiti razliku, osim iz mozda nekih religioznih razloga!
Sad mozemo da teramo koliko hocete sa krivim drunama!
Samo ne znam sto svi ovako burno reagujete, ubediteme me cinjenicama ako mislite drugacije, ili stavite mozda neki snimak da cujemo sta je bolje na 96Khz bas bi voleo da analiziram to.....
Odlicno sto si se za mene zakacio, ajde onda malo da pricamo o tome.

O cemu govoris kada pominjes pojam faze? Stvarno mi to nije jasno, pa bih voleo da mi razjasnis...

Ja inace nisam nikakav producent (iskreno, vise se i ne bavim ovim poslom sem iz hobija, i to kada imam vremea, kao sada ).

Licno ne radim na visoj frekvenciji od 44100khz, mozda nekada na 48, i to samo kada sam radio nesto za film (zbog standarda su mi tako trazili), posto ne vidim potrebu, ali sam siguran da ce neko postovati i takav snimak.
Old 27-07-2010, 03:06 PM   #34
marestudio
Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
ti, kao, nisi ocekivao? ne pravi se nevest!
Odi na Gearslutz (ili bilo koji drugi belosvetski forum sa slicnom tematikom) pa kreni tamo da im solis pamet i pricas kako su oni "religiozni"! Vidi da li ce burno da reaguju...
Valjda uzivas u tome da nekome ko svaki dan radi neki posao pricas kako je neuk i kako ne mora tako... i kako on u stvari ne cuje razlike izmedju semplovanja na 44.1kHz i 96kHz nego halucinira i rob je svoje religije...
Mislim... niko od tebe ne ocekuje da cujes tu razliku... ali ti to ne daje za pravo da podvlacis sugestiju drugima da ne mogu ni oni to, iako mogu.

Pa navodim ti sve vreme cinjenice... pitao si koji mikrofon, koja kartica, ko moze.. ko ovo .... ko ono... na sve sam ti odgovorio CINJENICAMA!
A od svega sto si ti nama ovde izneo dobili smo samo jednu "cinjenicu" da je tebe "ucio profesor!" Te je, valjda ovo njegova odgovornost sto TI pises a ne tvoja!?

pozdrav

bogi
Izgleda da nam je zbog toliko kvalitetnih mikrofona i kartica produkcija, gde je sad!
Pitao me je neko odakle rekao sam odakle, odgovornost ne bacam na nikoga osim sebe.
Cak niti sam sta spomenuo niti zelim da se hvalim bilo cime, samo sam rekao odakle....izvor informacija....!
Posto radite svakog dana ja ne znam kako imate ovoliko vremena za forume....ali oK, jos jednom pozdrav i samo napred!
Evo opustite se malo!

http://www.youtube.com/watch?v=TLKoGuNNdwE
marestudio is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2010, 03:50 PM   #35
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

da nije ovo onaj lik babroga33@nekimail.com ???? elem sefe , opusti se ... nadji momka/devojku sto bi google rekao ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2010, 04:23 PM   #36
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ništa, svaka gosta tri dana dosta, ovo je već drugi put u roku od par dana da se pojavljuje isti tip spamovanja dobronamernih i korisnih treadova. Ja sam čoveku lepo rekao da pročita celu pojednostavljenu teoriju digitalizacije signala i da pita i demantuje ako ima šta, a da već nije objašnjeno. Tako da ceo ovaj topik resetujem na početnu tačku.
Da me neko ne shvati pogrešno, ali kada sam prihvatio moderatorsku ulogu, upravo sam ovakve stvari obećao da neću tolerisati jer su kontraproduktivne i zamarajuće, a čovek koji je postavio pitanje sad sedi i čudi se šta se koj moj bilo. Tako da ljudi, bez zamerke, briše celu offtopik korespodenciju.
A što se MareStudija tiče, pozivam ga još jednom da konkretno postavi pitanje koje mu nije jasno ili iznese tačnu tezu sa čim se ne slaže, ali na navedenom linku
http://www.rumski.com/forum/showthre...lerate&page=12

Last edited by Arthur; 27-07-2010 at 04:32 PM.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2010, 04:42 PM   #37
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: marestudio, Nyquistova frekvencija i ostala prica

Ovde se moze nastaviti prica o Nyquistovoj frekvenciji i ostalim stvarima nevezanim za VST instrumente

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2010, 05:39 PM   #38
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Mozda bi umjesto CAPTCHA kodova prilikom registracije na Rumskom trebao bit slusni test!
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2010, 06:01 PM   #39
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Dzaba se jedite ( sto bi lale rekle) , prosto banujte marsovca

Inace, njegovoj "obavestenosti" je promakao detalj da je Akademja Umetnosti u NS pocetkom i do sredine '90-tih jedan od boljih muzickih studija u bivsoj SFRJ ( citaj opremljenih) i to na nejgovu nevericu sa cuvenim Digidesign sistemom, i opet na njegovu zaprepascenost, nije se zvao Pro Tools nego Sound Tools..... tako da gosn Marestudio spada u klasu "dokon pop i jarice krsti"

Kako li se "Staropramen" od po' litre ponasa u Nyqist-u? .... odo da saznam
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2010, 06:24 PM   #40
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Mozda bi umjesto CAPTCHA kodova prilikom registracije na Rumskom trebao bit slusni test!

Ali na koliko hz?
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules