|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Hvala puno, dosta mi je jasnije sto cu i kako.
Ako jos ima tko da znade u vezi ovoga, samo pisite... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Evo me sa novim kombinacijama.
Da li bi ovaj mixer bio u redu da bude u lancu sa kompjuterom, umjesto preampa. http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/...09&CTID=325032 Ima limiter tako da samo kabele kanala posaljem glavnom toncu da ih salje out iz svojih sprava na zvucnike. I kad smo vec kod ove miksete, znam da je power mixer ali sto mislite da li bi se mogla upotrijebiti kako mixeta za miksnaje i sumiranje pjesama u studiju u nekim pro standardima? Sound je dosta cist, ugladjen i EQ-ovi rade sasvim dobro. Kompresija tako, tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
bump
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Licno mislim da jamana ima smece od preampa. Naravno pricamo o ovim jeftinim mixetama nikako o ozbiljnijim uredjajima koji su sasvim druga prica. Ovo je mozda malkice bolje od Behringera...
Drugo, nikad ne bih koristio power mixer za ozbiljnije snimanje. Mada ne kazem da ne moze ali eto,ja sam lud... ![]() Dobar mixer, ako vec pricamo o kombinaciji sa VST (ili kompjuterom uopste...) bi bio Presonus studiolive, imas review ovde na forumu, zatim fenomenalni Allen&Heath zed R-16, koji je najpotpuniji za tu namenu jer je,osim sto je analogna mixeta,takodje i kompletan midi kontroler za daw, ili Mackie Onyx seriju koji ja koristim i sa kojom sam zadovoljan...
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Tenks na savjetu.
Budem probao jos par varijanti ali naposljeku mislim da kada bend grune live nece biti osjetne razlike niti da ide i preko nesto jeftinije aparature. Gledam vise na funkcionalnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Mozete mi stogod reci za ovu varijantu:
vec postojeca ekipa i oprema ovisno o kojem koncertu se radi postavi sve svoje. znaci, ozvuci bubanj, gitare.... i to je bazicni setup na kojem sviraju te veceri svi bendovi. onda ja dodjem sa 8 channel preampom i konverterom te saljem dodatne kanale sa vlastitim mikrofonima na procesiranje u komp te out signale dajem toncu i kazem mu da su nam to "instrumenti". i on ih izlevelira u na mix pultu. Imam odlicne linijske signale, procesirane i kontrolirane sa DAW-om ili nekim VST host-om, a tonac samo ima nesto kanala vise za ubaciti. Trebao bih jos samo se pobrinuti da puknem limiter da mu na mix pult ne bih dao "prejak" signal, jeli? Koliko bi to stimalo? I sto mi preporucujete sto se tice opreme, koji preamp i konverter? I sto kazete, koji bi software bio najbolji da se moze integrirati u njega raznovrsni pluginovi plus da se lagano mogu mijenjati session-i izmedju pjesama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Uh, to ce biti bas "stapa i kanapa"...klimavo....
Pre ti preporucujem,evo ovih dana sam se dosta nacitao review-a,pricao sa ljudima,Presonus-ov studiolive 16 ili 24 mixer...! Prakticno SVE to imas u njemu,bez kompa...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Live | OFF | Dejan Vučković | 13 | 02-02-2010 05:32 PM |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Live... | sasa.ivkovic | Predlozi i sugestije | 15 | 01-11-2006 11:21 PM |
Live 5 | Altek | Audio Software | 3 | 24-07-2005 01:24 PM |
POD XT Live | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-03-2005 03:14 AM |