|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | ||
|
Pro Member
|
Quote:
Hvala na detaljnim odgovorima! Nije mi bas najjasnije sve sto si napisao, mozda zato sto sam navikao na steinberg platformu ali cu pokusati da ukapiram prakticno i da istrazim malo. E sad mi je jasno, pre-fadering znaci da pokazuje ulazni signal (odnosno ne bas ulazni signal nego signal koji izlazi kad prodje kroz sve inserte ako ih ima na kanalu) i metri se ne spustaju kad spustas regler dole, a post-fadering pokazuje sta se desava nakon sto spustas regler ili ti fader dole...Ali ja nisam govorio o klipovanju na clip indikatorima na kanalima na Pro Tools mikseru, vec o klipovanju na output-u unutar plugin-a. Mislim ako ti output na pluginu klipuje, a ti spustis regler dole i dalje imas klipovan signal samo tishi... S druge strane ako ti je ukljucen pre-fadering i klip indikator na kanalu se pali opet znaci da da je na nekom pluginu nesto overloadovano, input neki ili output, jer bilo u post fadering ili pre fadering mod-u, metri pokazuju sta se desava nakon inserta, tako da mislim da nije pametno da ti svi kanali u nekom trenutku u nekom insertu udaraju u digitalnu nulu, po meni nije pametno uopste ... I sta sad sve udara po negde u crveno, recimo imam kanal bubnja, vokala i gitara, i imam eq svuda i na svakom output-u eq-a imam klipovanje i onda kao smanjim na masteru i klipovanje nece biti cujno, naravno da hoce...Postavljanje miksera na pre-fader mettering ne opravdava klipovanje, sta vise jos gore ako nesto klipuje dok si u pre fader meteringu, barem ja tako mislim.. Quote:
EDIT: Tako je, uzeo sam kick iz tog session-a koji je normalizovan na maltene 0db, gurnuo za +12 na kanal regleru i onda stisao master na -12 i bounce-ovao, onda sam uradio to isto s tim sto su mi oba fader-a bila na nuli i kad sam u wavelabu okrenuo faze ponistili su se...Hmmm, da li ovo i Cubase moze i cemu onda tolika prica o headroom-u i gain stagingu kad prosto mozes da stisas master fader i eto ti ga na? Last edited by Jan; 04-06-2010 at 03:42 AM. |
||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Ovo prvo stoji, samo da dodam, ako mixer nije u pre fader modu, cak i da u insertima nigde ne klipuje, kad dizes regler, on ce da zaklipuje na kanalu, a ustvari to nije klip, samo drugacije merenje signala, zato se drzi u pre fader modu da bi mogao da podizes fader koliko ti treba i da ne mislis na te lampice koje sluze da bi se kontrolisao input signal prilikom snimanja.
Sto se tice mastera, pa vidi, dok faderi stoje na 0db, tu je najveci headroom i kako spustas fader dole opada bitaza, zapravo tako je bilo nekada, ali Pro Tools ima interni dithering na svakom kanalu i prosto je svejedno u kom ce se polozaju naci. Nije bas da je i meni najjasnije sve ovo, ali po celoj logici kao i na svim mixerima, guras fadere gore, a onda sve regulises na master sekciji, isto tako i ovde, master u PT ne menja nista, on samo spusta nivo signala da se ne bi pobudili konverteri vise od 0db, a unutrasnji headroom PT je nesto preko 240db ako se dobro secam, jer mu je mixer 48 bita. Mozes to sve da procitas ovde http://akmedia.digidesign.com/suppor...ixer_26688.pdf Sve ce ti biti jasno, ili bar onoliko koliko meni...
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Pro Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
da li ovo (pro tools hd hardware emulation) radi samo na osx ili moze i na win?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Samo Mac..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
protools compatibility driver patcher izasao.Nadajmo se da su sve rijesili.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
Konachno uzeo Mac (Custom
)!Bash cju da isprobam,mada,vidim da se zale ljudi na kombinaciju sa RME FF... Ne znam da li da pokushavam... |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|