Au bre, momci razvaliste...
Cika Boggy je u pravu za Meyer, ali zato i kosta 10 kilo-evra...
Ali evo, citao sam dosta u zadnje vreme , neke strane intervjue s bas velikim facama koje su radile Bitlse,Pink Flojde,Alana Parsonsa,ko kako radi itd, i ljudi su uglavnom stavili u prvi plan neke tehnike snimanja i nesto od sprava koje korista a vrlo malo o monitoringu,cak mi se svidelo jedno misljenje da ni nemora da bude neka krvava izolacija i da toj prici nikad nema kraja i da sve i da sad odes u Abbey Road mozes da stanes u neku sobu i dodas vec neki panel...
Naravno da nije cilj da se obesmisli adaptacija prostora ali,sto me vrlo prijatno iznenadilo, upravo na necemu na cemu sam insistirao milion puta ovde, a to je koliko ko poznaje monitore na kojima radi! Dakle ako si project studio turi omiljeni CD i pusti na nove monitore koje si kupio, dva meseca slusaj i uci i shvati kako rade.
I sad slusam neke svoje stare mixeve sa AKG-K44 koje su najosnovnije low budget sto moze (30 evra) i kontam da bez obzira zvuci overall sasvim solidno , a da uopste blage veze nema sa onim na cemu sad radim.
Sada je mnogo lakse,dzebi ga ipak,ali i skuplje.
Najgore je sto ste svi u pravu,volim da reagujem, ali svak' u svoj klinac, nemam sta da vi' recem...
Pocetnici,project-ovci,ucite kako radi to sto imate i to sto cete tek nabaviti. I kada sam kacio kanale za vezbu,ponavljam, najvise greski je bilo bas u tome, da vidim da ljudi ne kontaju rodjeni monitoring...
Poz'