Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-03-2010, 11:31 PM   #1
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Default Re: Win7 - DAW!!!

Ako ti krcka ispod 8.ms latencije onda ti je stvarno CPU malo slabasan.
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 12:38 AM   #2
Bambino
Member

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Ako ti krcka ispod 8.ms latencije onda ti je stvarno CPU malo slabasan.
Verovatno, ipak je to samo AMD X2 4000+, tako se ponasao i na XP SP3, samo sto sam na XP-u u startu iskljucivao Visual Effects, sve opcije, a ovde sam ostavio par opcija ukljucenih, jer sam negde nasao "How to make Win 7 faster". Opet kazem, nisam iskljucio "pola stvari", vec par kozmetickih opcija, koje meni iskreno, uopste nisu bitne. Jos cuvam Ghost File sa kompletnom instalacijom XP-a, i kad uporedim sa Win 7 pod opterecenjem, mislim da je Win 7 stabilniji, i daje malo vise lufta u radu procesora, naravno posle navedenog tweak-a. Na Steinberg-ovom forumu sam nasao detaljan tweak za Win 7 DAW, poigracu se, pa cemo videti rezultate. Naravno, najlaksa varijanta je da kupim Intel i7 processor quad core, ili predjem na drugu platformu, nisam probao, verujem da je mnogo bolje, ali, kako nas narod kaze, koliko para, toliko muzike! A sa druge strane, i potrebe su razlicite, a i ukusi, neko voli plavuse, neko crnke, neko brinete...Ja samo iznosim svoje iskustvo i subjektivno misljenje. I jos nesto sam zaboravio, mislim da je TC Konnekt 48 karta koja trazi jaci CPU, ipak je moj procesor slabasan za nju, ali, za sad je ovako, dok ne legne nesto jace, a nadam se da ce to biti uskoro...Takodje sam probao Win 7 na laptopu HP Pavilion, Intel Celeron 410, 512Mb RAM-a, i na njemu je jedva radio, tako da sam vratio XP. Toliko od mene, pozz.
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 01:20 AM   #3
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bambino View Post
Takodje sam probao Win 7 na laptopu HP Pavilion, Intel Celeron 410, 512Mb RAM-a, i na njemu je jedva radio, tako da sam vratio XP.
naravno jer je za win7 potrebno najmanje 600-700mb rama cim upalis racunar

A na mom licnom lap topu win7 takodje radi super,lepse izgleda,podseca me na mac

A kao sto Boggy rece, mislim da cemo se nacekati da bilo koji drugi sistem osim XP-a proradi za nas audiophile ..

Licno mislim da nema sanse da nas nateraju da predjemo pre svega sto ni sami proizvodjaci ne umeju da napisu dobre drajvere pa cak ni sam RME.. stalno neki problemi ,nekome radi a vecini ne ,savrseno radi samo na XP
Jedino ce moci da nas nateraju tj.isteraju i to zamenom novih hard diskova.. dakle masovno ce se zamenjivati hard diskovi novim formatom koji XP nece progutati .. procitajte ovde

Bambino,Win7 jos uvek nije proradio kako treba i pitanje je kad ce sto se profesionalnog audio tice.. za XP su bile potrebne godine rada i znoja da se napisu kvalitetni drajveri,i sada kada ih imamo i kada nam sve radi kako treba,mi trazimo bolje ..ono na sta ces nailaziti su razni problemi u radu,pre ces biti pc serviser nego muzicar,a za sve ovo sto si napisao je sigurno bilo potrebno jako puno vremena i nerviranja a cemu .. win7 64 u racunaru sa 16gb memorije.. jedino tada ima smisla prelaziti .. a siguran sam da si mogao bolje iskoristiti to vreme nego sto si ispitivao ionako polovican win7

U zdravlje
Old 24-03-2010, 01:24 AM   #4
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

P.S. Ukucaj u google "Win7 plavi ekran" .. pa vidi koliko hiljada tema .. i meni je jednom na lap topu .. heh..nisam godinama to video ,jos od 98ice
Old 24-03-2010, 01:54 AM   #5
Bambino
Member

Ok, svako ima neko iskustvo, ja sam samo hteo da iznesem svoje, kao i problem, da podelim sa vama, valjda tome forumi i sluze. Naravno, probleme sam resio, idemo dalje, nadam se da ce nekom u buducnosti ova diskusija da pomogne, pozivno ili negativno, pozz.
Old 24-03-2010, 02:02 AM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bambino View Post
Ok, svako ima neko iskustvo, ja sam samo hteo da iznesem svoje, kao i problem, da podelim sa vama, valjda tome forumi i sluze. Naravno, probleme sam resio, idemo dalje, nadam se da ce nekom u buducnosti ova diskusija da pomogne, pozivno ili negativno, pozz.
Naravno, jedino sam mnogo puta video odusevljenje ljudi nekim novim windowsima koje jos nisu ni probali... odusevljenje je po pravilu preslo u (blago receno) razocaranje cim bi nesto ozbiljno krenuli da rade na tim windowsima... nekada bi to bila i agonija... a smatram da ako se takva iskustva zaborave... ponovo ce se desiti... zato ovako i pisem. To se desavalo isuvise cesto, i iskusio sam to izuzetno bolno na svojoj kozi da bi SMEO sada da pisem ista drugacije od ovoga sto vec citas.

Majkrosoft nikada nije izbacio potpuno zavrsen proizvod, na samom pocetku, jer im to NIJE poslovna politika. Njihovi programeri nisu nekvalifikovani! Ali kada im je proizvod blizu stabilnog i zavrsenog... oni izbace "novi"

pozdrav

bogi

p.s. Inace prakticno svi ostali ozbiljniji operativni sistemi su odavno 64-bitni... tako da su i tu zaostali u Microsoft

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 24-03-2010 at 02:09 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 02:23 AM   #7
Bambino
Member

Nazalost, iskustva vecine koji rade na Windows-u su bolna, nisam odusevljen Windows-om 7, ali mi se dopada. Samo ga testiram, u rezervi stoji XP, ako zapne. Videcemo, vreme ce pokazati svoje, za sad funkcionise, i to iznenadjujuce dobro, za pocetak, bar kod mene... a nisam ni strani placenik...
Old 24-03-2010, 01:42 AM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
..........pre svega sto ni sami proizvodjaci ne umeju da napisu dobre drajvere pa cak ni sam RME.. stalno neki problemi ,nekome radi a vecini ne bas tako kao na XP-u ..
...........
Za ovo sam skoro potpuno siguran da proizvodjaci hardvera NISU problem, jer ako su uspesno pisali drajvere za XP, NISU MOGLI naprasno da to zaborave za Win7. Ako razlika ima, a ima ih sigurno, za jedan i drugi OS, onda je problem u tome sto je novi OS nestabilan i/ili nedokumentovan dovoljno (nedostatak informacija gde je sta) sto bi omogucilo proizvodjacima hardvera da izadju u susret svojim korisnicima (verujte da im je stalo da prodaju svoj proizvod!).

Kao i uvek u dosadasnjoj M$ istoriji, sve se to resi za cetiri-pet godina, kada isprave (svoje) bagove i sa agresivnog i prepotentnog pristupa podredjenima (RME i ostali), kojim skrivaju da im je proizvod, u stvari nedoradjen i nedovrsen... predju na neki normalniji odnos... jer bez podrske tih proizvodjaca ljudi imaju alternativu u Apple proizvodima... koji nisu bez razloga promenili procesor(!) ... jedino za sve to treba vreme... mnogo vremena.

Nevolja je sto svaki put kad zavrse posao, potrose sve novce i padne im prodaja... jer su svima prodali. I umesto da tada rade odrzavanje toga sto su napokon napravili, krenu da prave nesto novo i da silom teraju da se operativni sistemi promene, da bi oni mogli da zarade. To je bilo od MS DOS, Win 3.11, preko Win NT, Win 2000, Win XP... s tim sto je ovaj poslednji najstabilniji windows koji sam ikada imao na racunaru (sto ne znaci apsolutno stabilan i nenadje*iv)... a sad vidite koliko sam (desetina?) godina cekao na tako nesto... Nedeljama racunar stoji upaljen, samo gasim monitor... nema curenja memorije, nema gubljenja brzine zbog dugotrajnog rada... itd.... toga nije bilo sa starijim verzijama... jedino je problem sto su jedan takav OS prodavali nekoliko puta

Ocekujem da ce Win 7 da postane upotrebljiv za mene od SP2 pa na dalje... tako je barem do sada bilo sa Win 2000 i Win XP... pre toga se ne treba nadati niti gubiti vreme...

Sto se tice promene diskova, nadam se da postoje zakoni po kojima to moze da im se zabrani... ili se barem nadam da ce postojati neko resenje za to... posto ne znam da li M$ moze da ima toliko uticaja na proizvodjace diskova... videcemo...

pozdrav

bogi

p.s. u stvari sada sam skapirao... proizvodjaci ce promeniti diskove i ovako i onako... jedino je kvaka sto M$ nece napisati podrsku u XP za nove diskove i eto njima ekstra prihoda... a nama novih nevolja.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 24-03-2010 at 01:54 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules