Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2010, 02:55 PM   #21
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Re: Koje sluske za svakodnevno slusanje muzike ?

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
bojim se da se to pravi za mnogo ozbiljniji problem, a to su helikopteristi... i njima je buka uzasna... pa da bi se razumeli (ne neka visoka vernost reprodukcije,... hi fi i sta ti ja znam) medjusobno u radio-komunikaciji oni im prave ovako nesto: http://www.bose.com/controller?url=/...sets/index.jsp

pozdrav

bogi
Uff mislim da si pogresio.Ima da se nadje to i kod obicnih sluski beats by dr dre, jvc ha-nc250 itd ..
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 03:20 PM   #22
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Uff mislim da si pogresio.Ima da se nadje to i kod obicnih sluski beats by dr dre, jvc ha-nc250 itd ..
ok... ja pamtim ove... Bose je bas napravio posao sa pilotima

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 08:44 PM   #23
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

vidi uglješa, ne moš doći na pro-audio forum gde se ljudski sluh ceni kao svetinja, pitati koje sluške da kupiš i očekivati takvu preporuku. Ovde ćeš jedino dobiti unison glas protiv korišćenja slušalica u te svrhe. Bilo koje vrste. Pitaj me koje sluške za mix, za bubnjara ili in-ear monitoring na bini, to će ti hiljadu ljudi reći. Ali nama religija brani da preporučujemo išta za svakodnevno nošenje okolo po prevozu jer to SIGURNO i dokazano JAKO LAKO oštećuje sluh. Barem ovaj nivo zdravlja sluha koji je potreban za našu profesiju.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 10:30 PM   #24
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
vidi uglje?a, ne mo? doći na pro-audio forum gde se ljudski sluh ceni kao svetinja, pitati koje slu?ke da kupi? i očekivati takvu preporuku. Ovde će? jedino dobiti unison glas protiv kori?ćenja slu?alica u te svrhe. Bilo koje vrste. Pitaj me koje slu?ke za mix, za bubnjara ili in-ear monitoring na bini, to će ti hiljadu ljudi reći. Ali nama religija brani da preporučujemo i?ta za svakodnevno no?enje okolo po prevozu jer to SIGURNO i dokazano JAKO LAKO o?tećuje sluh. Barem ovaj nivo zdravlja sluha koji je potreban za na?u profesiju.
Ali pokusaj da me razumes da ja nemam sluske uopste

Kapiram ja vas sve ali to se odnosi na pojacano slusanje koliko ja kapiram.Mislim da pri normalnoj jacini ne dolazi do ostecenja ...

Necu sada da ispadne da zaguljujem nesto nego ajmo malo da raspravimo o ovome . ..

Nemojte da me shvatite kao neko matoro gunadjalo koje tera mak na konac
Old 05-03-2010, 10:34 PM   #25
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Ali pokusaj da me razumes da ja nemam sluske uopste
....
kao sto vidis, ti si srecan covek

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 12:03 AM   #26
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja tebe razumem, al ti i dalje nisi skontao da ne pričamo samo o glasnom slušanju na istima, nego na slušanje muzike više sati dnevno, svaki dan (koliko sam ja skontao, to ti je za prevoz u svakodnevnim uslovima). Svako dugotrajno i često korišćenje slušalica utiče na sluh. A i nisam siguran da postoje noise cancelling earbud slušalice već samo velike. Ako bi ta dr.Dre čuda nosio okolo na glavi po prevozu, i ona na mrtvo ubijala svu buku, a ti ih slušao na pola snage, sačuvao bi sluh, al bi ti vrlo brzo postale nelagodne na ušima, tokom dužeg perioda, a bogami smorio bi i kožu glave. To što milioni ljudi svaki dan furaju okolo sluške po prevozu, ne znači da su oni carevi, a mi budale. Nek uživaju. Dok mogu. Ne zaboravi da je IPod proizvod star jedva 2-3 godine, a earbudovi u masovnoj upotrebi takođe jedva 5-6 godina. Sasvim sam ubeđen da nas za jedno 20ak godina, sve ove naše genaracije, čeka jedna masovna epidemija slušnih obolenja, i razvoj industrije slušnih pomagala.
A ja se nešto kanim da doživotno živim od svojeg para. Ušiju, ne slušalica.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 01:11 AM   #27
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Ja ne koristim slusalice odavno - i puno sam sretniji covek od tada
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 11:06 AM   #28
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja tebe razumem, al ti i dalje nisi skontao da ne pričamo samo o glasnom slu?anju na istima, nego na slu?anje muzike vi?e sati dnevno, svaki dan (koliko sam ja skontao, to ti je za prevoz u svakodnevnim uslovima). Svako dugotrajno i često kori?ćenje slu?alica utiče na sluh. A i nisam siguran da postoje noise cancelling earbud slu?alice već samo velike. Ako bi ta dr.Dre čuda nosio okolo na glavi po prevozu, i ona na mrtvo ubijala svu buku, a ti ih slu?ao na pola snage, sačuvao bi sluh, al bi ti vrlo brzo postale nelagodne na u?ima, tokom du?eg perioda, a bogami smorio bi i ko?u glave. To ?to milioni ljudi svaki dan furaju okolo slu?ke po prevozu, ne znači da su oni carevi, a mi budale. Nek u?ivaju. Dok mogu. Ne zaboravi da je IPod proizvod star jedva 2-3 godine, a earbudovi u masovnoj upotrebi takođe jedva 5-6 godina. Sasvim sam ubeđen da nas za jedno 20ak godina, sve ove na?e genaracije, čeka jedna masovna epidemija slu?nih obolenja, i razvoj industrije slu?nih pomagala.
A ja se ne?to kanim da do?ivotno ?ivim od svojeg para. U?iju, ne slu?alica.
'
Jaooo
E Stvarno si me "smorio" u pozitivnom smislu da ne batalim slusanje muzike po prevozu.Tj prvo da uzmem velike sluske zbog noise cancelling a sada uopste da ne koristim iPod (sta da radim sa njim sad haha )..

Sledece nedelje cu da bas da pitam prof (inace sam na Medicinskom fakultetu) da mi pojasni i razjasni detaljno kako utice prevelika buka i do koje mere moze pa vam javljam informacije . .

Old 06-03-2010, 02:23 PM   #29
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
'
Jaooo
E Stvarno si me "smorio" u pozitivnom smislu da ne batalim slusanje muzike po prevozu.Tj prvo da uzmem velike sluske zbog noise cancelling a sada uopste da ne koristim iPod (sta da radim sa njim sad haha )..

Sledece nedelje cu da bas da pitam prof (inace sam na Medicinskom fakultetu) da mi pojasni i razjasni detaljno kako utice prevelika buka i do koje mere moze pa vam javljam informacije . .

Pfff..
Pre godinu dana sam isao u ORL jer povremeno imam neko pucketanje u jednom od uha, sad ne mogu da se setim koje je To je sve povezano sa nosom, a postoji i mogucnost da su mi usi nervozne od umora, chitaj mnogo slusanja muzike. Povremeno na slusalicama ponekad sam nocu pripremao neke mikseve za ujutru.
Doktorka na ORL me je pitala da li chesto koristim slusalice, ja sam joj rekao "Tu i tamo" sto je tacno, i rekla mi je da prestanem skroz da ih koristim.
Eto, toliko o tome koliko su slusalice zdrave
Jan is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2010, 03:34 PM   #30
slowstar
Pro Member

Covek pita za savet u vezi "brenda" i modela sluski koje da kupi, a vi "solite pamet" sa zdravljem, ORL, VMA i tako dalje, jeste, u pravu ste, ali evo moj kratak savet:
1. Zabatali "In ear' sluske generalno, mada su jake, i mozda ti se ucini da imaju dobar "bas"
2. koristi slusalice koje delimicno ili potpuno prekrivaju usnu skoljku
3. nemoj kupovati sluske koje ne kostaju barem 120 evrica, to je neka generalna indikacija kvaliteta istih. Ovo pricam da ne bih ispao pristrasan po pitanju brenda, ali mogu da kazem da se dobre sluske uglavnom proizvode (projektuju) u Nemackoj i Austriji, uz dodatak jedne marke poreklom iz Japana sa "Y" na kraju.
Eto tako....
Dodatak: ukoliko se samo SLUSA muzika, dobro resenje su slusalica otvorenog tipa, a ukoliko se i radi, snima, miksuje, onda treba koristiti "closed" tip
Ima jos par indikacija: velicina membrane u milimetrima (vece su naravno bolje) i materijal magneta (Neodym, Cobalt-Samarium)
naravno i efikasnost drajvera je bitna - sto vise, to bolje, ali doooobro preko 90db/mw

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules