|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
ako je rokenrol u pitanju, bez'te u veliku, samo pazljivo sa postavkom mikrofona, neka budu sto blizi zbog jeke, tj. nema potrebe za ambientalcima.
za sve ostalo u malu. to je i neko generalno pravilo kojim bi se trebalo voditi za sve ne samo za bubanj; velika pesma, mocan aranzman - velika soba, intimna pesma - mala soba |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
rokenrol kažeš? čuj. radi se o nekakvoj panki-rege muzici gdje ima distorzije i brass sekcije tako da bi se vjerojatno moglo svesti pod rokenrol. i definitivno se ne radi o kakvim baladama i sličnom. ok, hvala ti, mislim da si bio jasan oko toga.
ako ima kakvih drukčijih mišljenja, dobrodošla su. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Generalno se slazem, ali bi preporucio da udenfujete malo sav taj beton. Mozda u nedostatku boljeg nekakvim stalazama i starudijama po njima, cisto da zvuk ne vitla u beskraj.
Mislim da najvise iskustva sa sklonistima ima Arthur. Pokusajte dosta eksperimentisati i sa pozicioniranjem bubnjeva u samoj prostoriji. Nekad pola metra cini cuda.
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
da, tako nešto smo i mislili u tom slučaju. ne bi bili prazni zidovi, stavili bi se trosjedi i slične gluposti unaokolo. ćemo vidit još.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderator
|
Quote:
![]() Ovo se mozda moze primeniti na koriscenje reverba pogotovo u produkciji 80-ih,ciji sam fan... Dakle ovo nije nikakvo pravilo, i ovakve stvari treba posmatrati sa veelikom rezervom,ako ovaj forum misli da ostane ozbiljan,bar malo. Teziste ove price je na akustici prostora, a to kako i sta koristiti od materijala imate vec na dugacko i siroko opisano na rumskom,malo procesljajte,tu je i cika Boggy sa svojim znanjem pa pitajte i tako dalje,pogledajte i koji se materijali koriste (a nisu kartoni od jaja) i tako dalje. Licno mislim da je daleko bolje dobro izolovati veci prostor,a postavka mikrofona ce imati veze samo sa produkcijom onoga sto se zeli dobiti od bubnja u snimku. Priblizavati mikrofone bubnju i uopste generalno na ustrb prostora u kome se snima - sakatiti ono sto se snima je veoma pogresna teza. Overhedi su najvazniji deo ozvuke bubnja i nije sve jedno gde i koliko visoko stoje! Bubanj zahteva i visinu i sirinu, pa idi na veci - dobro akusticki obradjen prostor! Amin. poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 18-02-2010 at 04:24 PM. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Dobro znam o cemu pricam. Covek je formulisao pitanje "koja od dve prostorije dve bi bila bolja", bez price o bilo kakvom akustickom tretmanu. Shodno tome, ja uzimam u obzir da uz samo snimanje, prostoriju, instrument i opremu, nema vise mesta ili tek sitno za dalje insvesticije u bilo sta. Samim tim i moj odgovor je dosledan, da je drugacije formulisano bilo pitanje drugaciji bi bio i moj odgovor. Sto se tice ovog "pravila";imas pravo da je ono danas upotrebljivo za reverbe, ali treba shvatiti da je ono poteklo iz estetike snimanja u 60im i 70im (ciji sam ja fan), kad se nisu bash svi mogli bashkariti sa 480tkama. @choi u tom slucaju pank i moze da prodje, no po mom ukusu rege bash i ne trpi velike (betonske) prostore tako da bi najbolje bilo ono sto je Boki_R predlozio. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderator
|
Quote:
Bavljenje muzikom je ipak plemenita disciplina i zahteva glas ili instrument,vestinu i prostor za vezbu. Nema sviranja gitare ako je nemas! Nema vezbe bez prostora! Azmafon ili makar karton za jaja ili nek raskomada taj glupi trosed i izvadi sundjer...! Jel moze za dzabe!? Jel moze za nista?! Jel moze sve dobijemo - NISTA ne damo!? Jel moze ni da ne vezbamo,samo prdnes i "voila" svi imaju sve i sve znaju...?! Izvinjavam se ali malo mi kiselo na k.. udari od onih koji bi da nesto rade a da im se nesto ne desi...!
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|