Quote:
Originally Posted by HeatMan
pa jebo ga ti balti, i jazz i funk i blues su americhke stvari.. skoro svaka vrsta i podvrsta muzike je krenula iz amerike.. bash zbog toga shto su se razne rase, religije i kulture zblizile toliko..
|
Pa naravno da jesu...i te kako jesu

Tako da mi je jasan i odogovor o njihovoj budućnisti kod nas...

Ne kažem ja bre da je
sve loše, niti da treba dići ruke od svega...ali mislim da čovjek prosto treba da bude u granicama realnosti da shvati da prosto radi nešto tuđe...mislim nije tuđe onome ko ga radi - nama je blisko - ali zato treba da naučimo da se ne ljutimo i ne tugujemo zbog toga što raja ne otkida na to i ne pada u sevdah!...a izraz sevdah nisam slučajno izabrao!

Prosječnoj populaciji kod nas je ostao usađen taj orijentalno-vizantijski melos i ornamet..i to je prosto tako kako je. Situacija je takva da su ljudi kod nas prihvatili tu orijentalnu crtu u muzici kao svoju, a sad kao treba da se "uveze" američka...ako pogledamo malo sa druge strane -
to naše istrajavanje u držanju orijenatlnog u muzici je jedan od rijetkih faktora u kojem nijesmo pali potpuno pod uticaj zapada..tj SAD-a...Pojednici i određene manje grupe mogu da stvaraju i slušaju šta god vole - to nije problem...ja prosto objašnjavam šta ja mislim o tim pitanjima "o budućnosti" ovog ili onog zapadnog žanra muzike kod nas...
a što se tiče primjera koje si ostavio...ništa tu nema loše...ali opet ti kažem...pusti i neku prosječnu američku numeru tog tipa i mislim da će ti biti sve jasno...sve ti se samo kaže da ne moraš ništa da objašnjavaš...sve je tu, ali opet nečega nema...