|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Znam da to dobro zvuci,ali hteo sam da dobijem sto cistiji ton sa kojim posle mogu da radim sta hocu,po svemu sudeci to kosta vise nego sto sam mislio.Izgleda da ce ovaj sledeci moj demo biti demo Bossa stara,bosa nova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
@MD: Koju gitaru ima?? Neki humbuckeri? Pozdrav, Vasa P.S. Quote:
![]() ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 22-12-2009 at 05:04 PM. Reason: P.S. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Gitara nije nista posebno,u pitanju je kramer hl vi, video sam 3 ili cetiri ova modela gitare i ni jedan hl vi nije isti,na svu srecu ja sam dobro prosao.Sviram ga preko humbackera jer je najmanji sum.Kada gitaru ubodem direkt naravno signal je mutan i slab ima puno basa i suma koji se pojacava sa pojacavanjem jacine signala na trim potu emu-a.Kada ubodem gitaru u bossov overdrive,onaj dobri stari izguljeni zuti OD-1,signal je mnogo bolji,cistiji i jaci i kada je overdrive isklucen,veoma je solidan clean,taj overdrajv mu pojaca signal,skine basove i doda srednjake,ponavljam ugasen.Kada upalim OD-1 i snimim ga cini mi se da je signal ujednacenijiali,ali malo prljaviji zbog srednjaka koje overdrajv pravi.Tu je moja najveca dilema sta mi bolje/cistije zvuci jedna ili druga varijanta,bas cu sada otici da snimim i jednu i drugu pa cu okaciti da cujete,bas da vidim sta vi mislite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Gitara nije nista posebno,u pitanju je kramer hl vi, video sam 3 ili cetiri ova modela gitare i ni jedan hl vi nije isti,na svu srecu ja sam dobro prosao.Sviram ga preko humbackera jer je najmanji sum.Kada gitaru ubodem direkt naravno signal je mutan i slab ima puno basa i suma koji se pojacava sa pojacavanjem jacine signala na trim potu emu-a.Kada ubodem gitaru u bossov overdrive,onaj dobri stari izguljeni zuti OD-1,signal je mnogo bolji,cistiji i jaci i kada je overdrive isklucen,veoma je solidan clean,taj overdrajv mu pojaca signal,skine basove i doda srednjake,ponavljam ugasen.Kada upalim OD-1 i snimim ga cini mi se da je signal ujednacenijiali,ali malo prljaviji zbog srednjaka koje overdrajv pravi.Tu je moja najveca dilema sta mi bolje/cistije zvuci jedna ili druga varijanta,bas cu sada otici da snimim i jednu i drugu pa cu okaciti da cujete,bas da vidim sta vi mislite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Mo?e? uzeti ne?to poput starijih pod ili v-amp (kao ?to je netko rekao) pa s tim ulaziti u karticu a ima? uvijek i multiefekt... to kupi? na oglasima za manje od 100 eura.... ne znam kakav će ti biti sound, ali za te novce... ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Gitara na kojoj je ovo snimljeno je Jackson warrior, Japan, pickup seymour duncan jb, ?timana je nisko i ?ice su 0,9 elixir, tako da ?ice dosta 'ple?u' i nizak je action, ali je u takvom setupu dobra za br?e sviranje sola?a i slično, ne ba? za ritam... a i JB je dosta 'bright' pick up, kao i gitara... ![]() Inače ritmove uobičajeno snimam na Gibson les paul gothic, 0,10 ?ice, dosta je masniji sound i vi?e sustaina... Tako da bi ovo sve jo? bolje zvučao na nekom normalnijem setupu gitare... Naravno, ja DI koristim sa predpojačalom ( di signal zbog reampinga), ali sam probao sva?ta i ovo savjetujem kao u?tedu umjesto bacanja para na ne?to jeftino, ?to i neće biti toliko bolji zvuk... Ljudi koriste i rade sva?ta u ovim situacijama, kao da je bitno dok imaju zvuk kakav im se sviđa... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 22-12-2009 at 08:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporucite kameru | Tribal_kg | Pricaonica | 0 | 22-07-2009 05:34 PM |
Preporucite STEREOIZER | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 09-02-2009 11:44 PM |
Je li ima neki način da vidim koliko je puta neki track kupljen na Beatportu? | R A V E N | Razno | 4 | 13-11-2008 02:15 AM |
preporucite mi condenser mic | jaybox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 27-07-2007 05:24 AM |
Preporucite mi software | PedjaBG | Audio Software | 12 | 30-09-2004 01:03 PM |