|
Dejan Vučković Jedan od naših najboljih i najaktivnijih snimatelja, producenata, jedan od glavnih ljudi studia Barba, razgovara sa vama na temu muzičke produkcije. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
9098i ima divnu funkciju koja se zove Upfront Solo Balance a sluzi tome da kad soliras kanal ne ostane on sam da svira, nego preko Upfront Solo Balance doziras odnos izmedju onoga na cemu si stisnuo solo i ostatka kanala, tako da ne moras da slusas stvari izvadjeno iz konteksta. Pored toga, mnogo vise koristim mute, kad primjetim da mi nesto smeta, zbog toga izmedju ostalog drzim skoro sve pod fader grupama. Znaci, ako cujem neku guzvu na 3.5k, prvo uradim mute recimo gitara, pa svega ostalog po redu dok ne nadjem krivca. Klasicni solo mi uglavnom sluzi za korektivne stvari, slusanje HP/LP filtera, notch i ostalo apotekarstvo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A kad se mixa ...u pravu si za pauze......ali mi prija da ugasim monitor i poslusam pesmu jednom gledajuci u crni ekran..... onda zapamtim sta sam cuo da ne valja pa kad ukljucim ekran onda obratim paznji na to i namikarm ga.... Lo cut je strava alatka....EQ generalno.....SSL mono mi do sad najkorisnije radi.... Ipak ne umem uvek da se reshim guzve na nekom opsegu....panorama pomogne vrlo u tim situacijama.... a za pauze si u pravu sto cesce.....ja bar ne zurim.....i imam vremena za to jer radim svoje pesme ...i ne zavisim ni od koga sem od nekih obaveza.... Evo prodje dve godine i jos nisam ovde skoro nista publikovao....ocu da bude isterano do kraja ...pa cemo posle apgrejd ako treba......zivot vreme oko njega i cimanja ... pa ide polako al to je Bozja volja ...znaci ne treba brze... samo nekad se ljudi zabodu u pesmu i mix i teraju oce bolje i bolje...al tomenema kraja ...nekad je dobro stati i proglasiti pesmu gotovom.... pa sledecu terati u neki + nivo |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ono sto mi takodje smeta je velika slicnost kod stvari koje pretenduju da budu razlicite. Npr, promijenis 5-6 plugova koji bi trebalo, barem po marketingu da budu veoma razliciti, a tek na 7 dodje nesto drugacije. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Master compressor... da li ga koristis dok miksas, na kraju... ili ga uopste ne koristis?
i Na kojoj snazi slusas dok miksas? Glasno, pa spustas povremeno ili obrnuto? |
![]() |
![]() |
#15 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
I jos jedna stvar me zanima...
Koja je najcesca greska u aranzmanima koje dobijas na miks... sta ti najcesce pravi probleme i komplikuje miks? |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Trudim se da slusam sto tise dok radim, sa povremenim izletima na velike zvucnike radi provjere low enda i vracanja adrenalina ![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Losa interpretacija, sviranje bez stava, upadanje u klisee, i nesigurnost kod donosenja odluka vezanih za muziku. Generalno, to su mnogo veci problemi od toga kako je usnimljeno i odakle su povucene boje, to se nekako i da opravit, a da bi se rijesila pjesma, treba mnogo vise vremena.
|
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Inace, super odgovori..! pozz
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Odlicna tema!
Dejo, postavljas li sebi neke standarde glasnoce dok radis (mislim na RMS miksa, ne na slusanje)? k14? Dali jednako przis master kompres. kad znas da ce mix npr. ici negde napolje na mastering? Za sad toliko ![]()
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Bravo Dejo...dobro je da se cuje iz sto vise usta (onih koji se sa tim srecu svakodnevno).
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|