|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
korenjak says:
ako stavis xp 64 bit on vidi 16 gb rama ali nema programa i drivera za 64 bit sisteme jos uvek to je najveci problem takodje cubase sx3 ne operise bas najbolje sa vise od 2 gb ram-a Marin says: ok korenjak says: dsp karta za plugove je dobro resenje...ali je i skupo Marin says: a reci mi da li ta dps karta koristi onda samo svoje plugove ili moze da vuce one iz cubase i vst plu inove? vst plug-inove? korenjak says: svoje ali ti njeni su mnogo bolji Marin says: ok ajde mi sad samo potvrdi ovo sto cu nabrojati i onda ces mi preporuciti opreme moze? korenjak says: mozes da koristis njene ...a one sa kompa tera komp kombinujuci se postizu naj rezultati Marin says: ok korenjak says: dakle povuces neke ekvilajzere i reverbe sa dsp-a a recimo nesto drugo sa kompa opet ga rasterecuje UAD je najpoznatiji i TC electronics POWERCORE Marin says: ok korenjak says: meni sistem radi super jedino me jebe midi klavijatura jer mi stavlja note malo ranije nego sto treba pa moram da editujem posle al dobro Marin says: a zasto se to desava? korenjak says: nisam uspeo da otkrijem Marin says: ok korenjak says: valjda zato sto ide preko usb-a Marin says: aha korenjak says: hteo samda povezem na midi ulaz od zvucne ali moja k moja klavijatura nema midi izlaz vec samo usb Marin says: aha korenjak says: ima neki kabl koji konvertuje sa usb izlaza na midi konektor al kosta 20 e http://www.presonus.com/products/Det...px?ProductId=5 Marin says: dobro, sad si mi zaista sve pojasnio, jasno mi je ko dan. korenjak says: evo moje zvucne Marin says: opa, ovo bas fino izgleda koliko kanala? korenjak says: da toje profi ima 8 ulaza sa preampima na sebi.....mogucnost kopcanja jos 18 dodatnih ulaza preko dodatnih externih preampa dakle ima dva adat ulaza preko kojih moze da primi jos 16 ulaza zamo sa njom moze da se snima 8 odvojenih kanala, ako dokupis externi pream(8 kanalni) moze jos 8 dakle 16......a posto moze da se doda dva externa peampa to je ukupno 24 24 odvojena kanala mada meni za sad vise od 8 ne treba Marin says: fino, fino.... korenjak says: dobri su preampi Marin says: vidim firewire konekcija. da li bi to preporucio kao najbolju konekciju? ima fantom? korenjak says: ova karta nema da stane zaista radi perfektno kad je presonus u pitanju preporucujem firewire ima fantom naravno na svih 8 ulaza Marin says: ok korenjak says: postoji firebox presonus Marin says: sta je to? korenjak says: on je mali ima 2 preampa sa fantomom on je odlican isto firewire interfejs samo manji od ovog mog Marin says: koliko kosta ova tvoja kartica? korenjak says: http://www.presonus.com/products/Det...px?ProductId=4 evo firebox ja samuzeo na snizenju za 630 evra ....inaceje oko 700 firebox je 200 i kusur Marin says: ok ajd sad samo jos jednom da ponovim sve osnovno samo da mo potvrdis moze? korenjak says: pa uzmi ovo sto smo ovde pricali pa kopiraj pa sacuvaj kao text dokument Marin says: hocu korenjak says: mogli bi ovu komunikaciju da stavimo i na forum ....kao topic za pocetnike da citaju novajlije jer smo sve objasnili to cu ja da sredim Marin says: mogli bi stvarno. stvarno mi je sad sve jasno slusaj me samo jos ovo korenjak says: ok Marin says: prvo mi treba dobar komp. Onda zvucna karta. na kartu se prikljucuju i monitori, i na nju ide i mirofon i instrumenti, a koliko ih ide zavisi od velicine odnosno kapaciteta kartice. kartica se povezuje sa kompom. konekcija opet zavisi koja. pozeljno je imati procesor sa efektima. i to manje vise cini kompletan studio je l ovo ok sazeto? korenjak says: pa da sto se tice minimuma opreme za neki kolko tolko pro zvuk ali treba jos i akusticki tretirana soba za snimanje i soba za mix Marin says: naravno... korenjak says: ili sve u jednoj Marin says: soba za mix? korenjak says: pa da tzv. rezija Marin says: a moze sve u jednoj a gluva soba je za snimanje ok jasno korenjak says: ona je tretirana tako da ne zvoni ni na jednoj frekvenciji.....tako da dobijes sasvim realan zvuk iz monitora direktno.....dakle da tacno bez lazi cjes sta radis procam za reziju pricam Marin says: aha kako se to postize? korenjak says: taj tretman je skup ali se moze raditi malo po malo izoluje se materjalima za tu svrhu i po zidovima se kache absorberi i difuzeri u uglove se stavljaju bas trapovi tzv. zamke za bas Marin says: znaci ujedno to moze piti i gluva soba i u njoj se moze snimati? biti korenjak says: moze biti gluva soba s tim stoje onda pozeljno da imas sasvim tih dane kazem necujan racunar Marin says: ok sve mi je jasno ko dan. kad pogledam cijeli video onda cu te malo ispitati i o procesiranju zvuka sta mislis o ovim monitorima? korenjak says: pa nisamja bash mnogo odmako od tog videa...sad sam na nekom sledecem nivou ucenja al ok sto znam pomoci cu Marin says: hvala ti puno..... i vjeruj mi da si mi jako mnogo pomogao. korenjak says: np ....i ja sam bio pomagan kad sam kretao Marin says: ima ljudi raznih, poznavao sam takve, sta ih go pitas, oni ti sve odgovore, samo ne ono sto si ih pitao korenjak says: ma znam al........ako svi jedu govno ne moram i ja ....tako li je? Marin says: fino sroceno sta mislis o ovim monitorima? http://www.thomann.de/ie/mackie_hr824_mk2.htm korenjak says: covek se kvari samo onda kad sam to zeli kadau njemu postoji zavist kojoj je opet on sam dozvolio da se razvije i useli Marin says: tacno korenja says: dobar je to monitor zamo znaj da on ima bas od 8 incha i nije bas prikladan za sobe manje od 3 sa 4 recimo za sobe manje od toga treba mani malo recimo mackie hr 624
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 04-12-2009 at 02:38 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neke osnove oko snimanja vokala? | korisnik007 | Audio Produkcija - Tehnike | 16 | 05-09-2014 06:37 PM |
Izgradnja studija | ssskansi | Dizajn i konstrukcija studija | 25 | 19-11-2009 08:44 PM |
mastering za početnike | matija | Tutorijali | 1 | 11-08-2009 02:51 PM |
Audio Interfejsi Za Početnike | diviner | Recenzije | 23 | 25-01-2008 07:20 PM |
Vjerovatno osnove ! | morchant | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 01-08-2007 03:37 PM |