Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-11-2009, 01:12 PM   #2
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Default Re: Sta se desava?

i

SRBIJA ODBIJA BORISLAVA MITICA
Dragi internet prijatelji iz Srbije,

Zelim da vas ovim putem obavestim da po svemu sudeci nece biti mojih nastupa ili koncerata u Srbiji 2010g.

S obzirom da imam novi album "The Absolute" dosta vas me je pitalo za mogucnost serije koncerata u Srbiji i regionu u 2010g.
U tom smislu uspostavljen je kontakt s moje strane sa skoro svim (!) srpskim festivalima i organizatorima gradskih desavanja, rok koncerata itd.
Svi redom su prilicno grubo odbili ili cak ignorisali moju ponudu i predlog o bilo kakvoj saradnji u smislu omogucavanja mojih nastupa i naseg ponovnog susreta "uzivo" po gradovima Srbije sledece godine.

Ocigledno je da ljudi poput mene izgleda nisu pozeljni i potrebni tamo pa cete na binama Srbije tokom 2010g po ko zna koji put opet morati da gledate vec svima dobro poznate, stare, "gitarske heroje iz ex YU republika".

S obzirom da sam ja po mnogima najbolji moderni srpski gitarista novije generacije i jedan od retkih srpskih gitarista sa nekim ucinkom u inostranstvu moram sa zanimanjem da primetim da vecinu tih koncertnih desavanja koja nisu pokazala interesovanje za saradnju sa mnom delom sponzorisu i Skupstina Grada Beograda kao i neka Ministarstva Vlade Srbije i druge ustanove.

Prema tome izvlacim zalosni zakljucak da ce po nekoj izgleda i srpskoj drzavnoj politici svi mladi srpski gitaristi koji dolaze posle mene takodje morati da napuste svoju zemlju kao i ja jer jednostavno nema mesta za zivot i rad od silnih dozivotnih "rok legendi Ex Yu Republika" koje se jos nisu umorile i koje imaju simpatije domacih organizatora.

Ja sam sa svoje strane trazio zaista samo neke razumne uslove i pokazao dobru volju da dodjem i da sviram za vas a oni koji danas predstavljaju "srpski muzicki establishment" i koji vuku konce srpske rok scene su mi takodje jasno pokazali kako stoje stvari i koliko vrednuju moj rad posle svih ovih godina.

Eto, sad imate licno od mene odgovor na pitanja u vezi mojih nastupa u Srbiji - kojih nece ni biti.

Pozdrav,

Borislav Mitic

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules