|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
definitivno pogledaj šta još ima na temu kartica sa 2 stereo outputa, mislim da m-audio pravi celu seriju zanimljivih igračaka. A tu je i cela gama nešto skupljih, al ozbiljno boljih RME proizvoda. Mixeta potpuno suvišna ako je samo za to. I pritom, ponavljam, da bi mixer imao smisla, za studijski rad, cifre postaju minimum petocifrene.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ja pichim ovo chudo, pouzdana igracka skroz, stvar se vise ne proizvodi ali je savrseni spoj Miksera i Kartice za electro muzikanta.
sprava bukvalno nema sta nema ![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Meni se bas ne uzima nova kartica,zadovoljan sam sa EMU 1212m,nego s cim da je nadogradim,a da bude sto efektnije i bezbolnije(sto se love tice).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
banned
|
![]()
Jedino sto mozes uraditi, a da zadrzis 1212m, je da uzmes neki eksterni AD/DA konverter koji jos na sebi ima i izlaz i kontroler jacine signala za slusalice koji kacis na adat ili spdif.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Sta predlazes,koliko sam pogledao oni su dosta skupi,jel ima neka jeftinija,a dobra varijanta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
kolko ja znam nema. Najjeftinije i najefikasnije ti je promena kartice. Pritom možeš prodati staru i uzeti nešto keša.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Ko voli dobar analogni sum, dakle, govorimo o necemu sto nije Abbey road studios, vec mala moderna produkcija, sa analognim stocicem, ovo je prava bombonjerica! I sta sad, znaci da su ovi budale ako nisu spickali 100 'iljada?!?!
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Uzmi Behringer mixer za 50 eura i sve povezi na njega, pot za monitore, pot za slusalice, simpatican preamp, 1 aux za snimanje, jos jedan kanal i jedan aux za talkback...
E sad, cekaj da ti neko kaze da ce ti to pokvariti zvuk, pa onda zapocni novu raspravu o tome, a onda dodaj i koji je kvalitet AD-DA, narasce ti tema za jos desetinu strana... Big Bockie Da ne ulazimo u pricu za koliko para se koliko cuje, sve je stvar odluke i licnog afiniteta, ako ti se bacaju pare ti ih baci, ako ti se stedi, ti stedi... Od govana pite nema, bar ako zeljeni proizvod nije pita od govana... Da li ovaj mixer radi, ili ne, ne znam, niti me interesuje... Samo posmatram kako se svi ovde lozite na AD-DA, suminge i ostale mumbo-jumbo gluposti, a onda samo jedan po jedan test pokazuju da se SVI tripuju kao da nesto cuju i kako je nesto bolje, ili losije i kako nesto ima svrhu, primenu i ostalo... Prvo onaj test sa Behringer konverterima pa 48 puta kroz njih pa nema razlike... Pa onda test sa EQ najjeftinijim do najskupljih gde su svi identicni... Pa onda Pro Tools i SSL, gde se razlika cuje-ne cuje... tako sada i ovaj analogni, old school suming koji kao nesto znaci... Sedite i pravite muziku, otislo sve dodjavola, a vi raspredate i RME koji je ozbiljan, a M-Audio koji je kao neozbiljan... Zvuk izlazi iz glave a ne iz uredjaja... Last edited by kravadinka; 20-11-2009 at 11:10 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
banned
|
![]()
Ja za kucne uslove uzimam TC BMC2, to je samo DA konverter i monitoring sistem, svideo mi se, a imam PC viska sa nekom starom digitalnom audio kartom, pa da ne stoji besposlen pored toliko dobrih programa. Ako ti trebaju preampi, uzmi Behringer ADA8000 i zakaci ga na adat, nije nista posebno, ali radi posao. Nije to bas ni malo love, ali to su neke opcije koje ti stoje, pa se presaberi i vidi sta ti odgovara. Druga karta ti je mozda najbezbolnije resenje ako nemas preterano love.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikseta i cubase | zoolander | DSP forum | 10 | 11-09-2009 09:42 AM |
Mikseta?? | Kroks | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 11-10-2008 10:12 PM |
Analogna mikseta iz 80-tih | vly | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 19-02-2008 03:10 PM |
Cubaseova lenja mikseta, ili... | Igor | Audio Software | 18 | 26-11-2003 10:00 AM |