|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
moze vrache ... bez problema prolaze nase kartice ... zasigurno visa/mastercard koje su izvadjene u intesa bankama...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
Paypal jo? uvek ne postoji u Srbiji, a to je jedini način na koji jamendo uplaćuje, tj. nije dovoljno imati devizni račun u banci koji inače "funkcioni?e" u inostranstvu. Takođe nije dovoljan uobičajeni paypal (kojim mo?e samo da se plaća) već jedna od dve verzije koja mo?e i da prima pare.
Drugi je problem ?to ni to sve ne mo?e dok se na "računu" ne skupi određena svota novca (to je neki minimum koji je odredio jamendo). Samim ovim vam je i jasno to ?to smo dobili nisu velike pare. ![]() Za oba ova "problema" sam znao kada sam kad sam pristao na to, i ipak ni za čim ne ?alim, a čak i ako nikad ne dobijemo te pare neću se osećati kao bilo kakva krznata ?ivotinja jer sam sva?ta naučio iz svega ovoga i ne osećam se kao da je to vreme bilo uzaludno, te mislim da mi nekad mo?e dobro doći. Osim toga, osećaj kakve-takve postignute "pravde", ili uspeha u stremljenjima meni ponekad vi?e znači od novca. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
?to se tiče postignute "pravde", jasno mi je - "italijanska modna kuća" nije ni uzela pesmu od "vas" nego od Jamenda, pa zato ni nema obavezu da priča sa "vama", jel' da? Izvini ako ti se ono poređenje sa krzna?icama čini pregrubim, ali to ti je tako - firme poput Jamenda se uglavnom bave preprodajom veveričjeg krzna, samo ?to prethodno ubede veverice da bi bilo dobro da same doniraju svoje krzno. Ne?to kao Dish of the Day iz one čuvene SF epopeje Daglasa Adamsa ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#34 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
hehe, a istina je radije bih bio ta daglasova krava nego obična ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 12-11-2009 at 11:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Senior Member
|
![]()
Meni samo nije jasno zasto sami muzicari na takvim i slicnim sajtovima srozavaju sami sebi i drugima cenu!?
![]() ![]() ![]() ![]() Za licenciranje fotografija iz photo banaka se placa desetostruko vise!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() dali ste im to bukvalno za DZ... al sta je tu je...nesto se naucilo, kad bismo svi bili uvek pametni, gde bi nam kraj bio!? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ali moglo bi se reći: nismo podigli cenu od te nule onoliko koliko smo mogli. ok. međutim, ja u to ne verujem (kada smo mi u pitanju). nismo mogli. iskreno verujem da bi recimo ti - ako bi se slučajno nekad na?ao u sličnoj situaciji - uspeo da postigne? cenu kojom će? biti zadovoljan, te dobijene pare potro?io na neki lep godi?nji odmor, novu opremu ili vredan poklon voljenoj osobi ![]() A mi.. pa niko od nas nije blizak biznisu ili pravu, prilično smo nesposobni u tim oblastima te nismo umeli bez pomoći advokata da sastavimo odgovarajuće preteće pismo, zato sam se i bio obratio ovde za savet ![]() Hoću da ka?em, bez sumnje smo mi mnogo nesposobniji od tebe, ali smo delali u skladu sa na?im sposobnostima. Mislim da smo se potrudili u meri u kojoj je to racionalno. Nemamo za ?ta da se kajemo. Nekom pogača nekom mrvice, svakom prema sposobnostima i apetitu. srdačan pozdrav i sve najbolje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Junior Member
|
![]()
ne razumemo se izgleda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zastitimo emitere od autora... | Oggy | Pravna Pitanja | 26 | 09-07-2009 07:27 PM |
3 klasichna pitanja - molim za pomoc | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-02-2008 04:42 AM |