Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-10-2009, 07:48 PM   #21
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Revox BX350?Loudspeakers

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Još jedna stvar - ako kupuješ polovne zvučnike, računaj na to da je velika verovatnoća da ćeš morati da im menjaš vešanje i kondenzatore. Dakle - nije to baš plug&play. Zato nemoj baš previše da žališ za tim ReVoxima
To me ne brine, imam pouzdanog coveka za tako nesto,student sam elektronskog fakulteta, i imam jednog profesora koji je zesci elektro-akusticar i pomogao bi mi, isto i jedan od studenata pravi fantasticne hi fi kutije, ja nisam verovao dok nisam cuo, usrao sam se, uopste ne zvuce kao hi fi sto je najgore, imaju detaljan srednji spektar i kako se meni ucinilo veran bas, tako da mislim da bi on uspesno mogo da mi odrzava sve kutije, a razmisljam da i za mene napravi jedne, zvuce mi realnije nego svi "monitori" do 700-800 E koje sam cuo.

Quote:

U cenovnom rangu do nekih 1500€ (za par) razlika se uglavnom svodi na to da na nekim zvučnicima stoji natpis Studio Monitor, a na nekima ne.
Meni taj pojam vise nije jasan, kad bas svaki monitor zvuci drugacije, neke mikseve koje sam radio na KRK RP8 su se na druge sisteme preneli ko k***c, dobro mozda zato sto nisam upoznat bio sa kutijama.Ali sam isto tako neke neke mikseve kod prijatelja radio (zezao) na matorom losem hi fi-u i imao sam utisak da se bolje preneo.Dok jednom prilikom kad sam radio na PMC TB2S-AII malo mi je vremena trebalo da skapiram kako sviraju

Last edited by Jan; 21-10-2009 at 07:54 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2009, 08:58 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
svaki monitor zvuci drugacije, neke mikseve koje sam radio na KRK RP8 su se na druge sisteme preneli ko k***c, dobro mozda zato sto nisam upoznat bio sa kutijama.Ali sam isto tako neke neke mikseve kod prijatelja radio (zezao) na matorom losem hi fi-u i imao sam utisak da se bolje preneo.Dok jednom prilikom kad sam radio na PMC TB2S-AII malo mi je vremena trebalo da skapiram kako sviraju
Jan,

zvučnici su (kao ?to jednom reče jedan moj drug) čist zen budizam. Uvek mora? da pređe? neki put da bi shvatio ?ta zaista čuje?. Na bilo kojim zvučnicima. I nemoj da se sekira? ako ti se taj put učini dugačkim. On jeste dugačak, ali je skroz zanimljiv

Pozdrav,

Vasa
Old 22-10-2009, 03:39 AM   #23
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Jan,

zvučnici su (kao ?to jednom reče jedan moj drug) čist zen budizam. Uvek mora? da pređe? neki put da bi shvatio ?ta zaista čuje?. Na bilo kojim zvučnicima. I nemoj da se sekira? ako ti se taj put učini dugačkim. On jeste dugačak, ali je skroz zanimljiv

Pozdrav,

Vasa

Jasna stvar
Old 22-10-2009, 02:59 PM   #24
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ne znam zashto je vecina protiv hi fi opreme.. ili zaboravljamo da su i ns10 (a i starija braca iz te serije) takodje hi fi zvuchnici..

jednostavno, ako imash malo para za troshak a zelish da chujesh shto veci deo frekventnog spektra sa shto boljim tranzijentnim odzivom, uzmi hi fi zvuchnike od pre 30 godina koji su nekad bili deklarisani kao "audiofilski"..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 04:40 PM   #25
pecass
Member

pecass's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Okej za Bx350, ali Studio 4 nisu prodati A to bi valjda trebalo da su monitori, moram da prochachkam malo o njima.

EDIT: Izgleda da nisu, onda cu da nastavim da tragam za nekim zvucnikom iz Infinity SM (studio monitors) serije, definitivno od svega sto sam cuo konkretno ovaj model (http://www.mercadolibre.com.mx/jm/im...3_7833.jpg&v=O) je jedan od zvucnika koji mi se najvise dopao, i ocajnicki ocu da ga nadjem, na ebay-u ide do max 150$ za par (al gde smem kupovati na ebay zvucnik!).

Citiram Peruna vezano za veceg brata ovog Infinity-a kojeg ja zelim:

Mada jeste da je post od pre 2 godine, prosle godine kad sam bio u poseti njima vec su Tannoy bili tamo, ali vezano za SM115, to je jedan od zvucnika koji mi se najvise dopao do sad koje sam cuo, ali mislim da cu ga tesko naci u Srbiji.

Odnosno nasao sam u Srbiji, ali traze po 500-600 E za par
P A Z I !!!!!!!!

Perun je lepo napisao:bez OZBILJNOG snagasa i kablova a to ti je jos jedno 1500 e na cenu neces od njih dobiti prave rezultate!!!

Infiniti iz SM serije je VEOMA zahtevna kutija!!!!
pecass is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 04:59 PM   #26
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by pecass View Post
P A Z I !!!!!!!!

Perun je lepo napisao:bez OZBILJNOG snagasa i kablova a to ti je jos jedno 1500 e na cenu neces od njih dobiti prave rezultate!!!

Infiniti iz SM serije je VEOMA zahtevna kutija!!!!
Sve ja to znam, ali meni treba nesto malo ozbiljnije od Alesisa M1 Active MK2, jer mi se smucilo da radim vise na njima svoje projekte, kad sam bio slusao Infinity SM 115, bili su gurani sa Yamaha A100 pojacalom, onim navodno pojacalom pravljenim za NS10, i zvucalo mi je mnogo bolje od Alesis-a,KRK-ova, i tako tih kutija do 500-600 e...
Old 22-10-2009, 06:15 PM   #27
Komplex
Member

Jane, znam da su ti npr Mackies HR624 oko 1000eura novi..i znam da su i 624 i 824 dobri monitori za rep (a tebi ce tu najvise i biti potrebni). Cini mi se da imaju ZA NIJANSU vise basa nego sto bi trebalo al kad ih upoznas, to je to. Dobri monitori zaista. A verovatno bi mogao da ih kupis i polovne...

ps: imao sam ja Alesis monitore...oni nisu VRH nisu ni blizu toga...al kad upoznas monitor i znas kako radi, to je to...cak i kad bi uzeo drugi par monitora, preporucio bih ti da ostavis alesis pored i mozda jos neke mix sluske ili hi fi liniju cisto kao referencu. Za hiljadu eura mozes da nadjes i polovne p11a od Adama a to je takodje extra monitor.

Cini mi se da je big bockie spomenuo dynaudio, ja iskreno receno nisam fan ali takodje lepo sviraju...krk monitori mi se ne svidjaju...nekako su mi isuvise "mutni"...nemam pojma.

U sustini najbolje ti je da poneses neki svoj disk sto si ti mixovao.. muziku koju poznajes itd...odes na slusanje monitora i odlucis koji se tebi najvise svidja i koji tebi najvise odgovara...

pozdrav!
Komplex is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 06:20 PM   #28
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Komplex View Post
Jane, znam da su ti npr Mackies HR624 oko 1000eura novi..i znam da su i 624 i 824 dobri monitori za rep (a tebi ce tu najvise i biti potrebni). Cini mi se da imaju ZA NIJANSU vise basa nego sto bi trebalo al kad ih upoznas, to je to. Dobri monitori zaista. A verovatno bi mogao da ih kupis i polovne...

ps: imao sam ja Alesis monitore...oni nisu VRH nisu ni blizu toga...al kad upoznas monitor i znas kako radi, to je to...cak i kad bi uzeo drugi par monitora, preporucio bih ti da ostavis alesis pored i mozda jos neke mix sluske ili hi fi liniju cisto kao referencu. Za hiljadu eura mozes da nadjes i polovne p11a od Adama a to je takodje extra monitor.

Cini mi se da je big bockie spomenuo dynaudio, ja iskreno receno nisam fan ali takodje lepo sviraju...krk monitori mi se ne svidjaju...nekako su mi isuvise "mutni"...nemam pojma.

U sustini najbolje ti je da poneses neki svoj disk sto si ti mixovao.. muziku koju poznajes itd...odes na slusanje monitora i odlucis koji se tebi najvise svidja i koji tebi najvise odgovara...

pozdrav!

Cekaj, pa dal mislis da ja ne znam sve to?I vecinu tih monitora sam chuo, 1000 E nemam niti mogu da ih zaradim niti ima ko da mi ih da.
Mozda nisi procitao ili cuo sta sam sve od srpske hiphop muzike smiksao (preko kojih sve setupova), i da imam kilometrazu od preko 100 izdatih pesama, a da ne pricam i nadolazecim projektima koji ce isto biti veliki za srpski rep, ali tu nema nekih para da se ne lazemo

Last edited by Jan; 22-10-2009 at 06:24 PM.
Old 22-10-2009, 06:22 PM   #29
Komplex
Member

uh sranje, onda sam ja nesto pogresno razumeo, izvini o kom budzetu pricamo? ako nije tajna naravno...mozda mogu da pogledam jel prodaje neko ovde preko dobre polovne monitore pa ih promuvamo busom do srbije
Komplex is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 06:27 PM   #30
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Komplex View Post
uh sranje, onda sam ja nesto pogresno razumeo, izvini o kom budzetu pricamo? ako nije tajna naravno...mozda mogu da pogledam jel prodaje neko ovde preko dobre polovne monitore pa ih promuvamo busom do srbije

Do 500 E maksimum cu moci da odvojim ( i to ne sada! duguju mi ljudi oko 1000 E, kad budem naplatio dugove), to bi bilo super, ovde ljudi jebi ga kupe spravu (za 750 E novu) koriste je dve godine i oce za 700 E da je prodaju.
Vidim ljudi prodaju polovne Rode NT2a mikrofone, traze po 250 E, a nov kosta 280 i tako te stvari...
Infinity SM 155 se na ebay moze naci za MAX 250$ za par, ovde traze po 600E, sto je bolesno, jel kutije kostale 800 DEM kad su se prodavale u Srbiji..
Cak mislim da cela ta Infinity SM (Studio Monitor) serija, ipak jeste HI FI a ne monitoring, odatle sam mislio da bi mi ovaj Revox bolje radio posao nego Alesis, KRK i tako, po meni Alesis nije ni priblizan monitoru, bas svira kao hi-fi, ja jesam naucio njegov zvuk i to sve i radio mi je dobro posao, ali nakon rada na skupljim kutijama zeleo bih nesto malo bolje sebi da omogucim za svoje licne potrebe, pa se vodim onim sto sam cuo i sto mi se dopalo.Infinity SM115 (koje su jos jeftinije od gore pomenutih) koje sam cuo uporedno sa Tannoy System 600 su ih pojele barem sto se mene tice (Tannoy je bio pun nekog basa kojeg nema, dok su ove vise naginjale ka NS10 zvuku) a slusao sam u odlicnoj sobi, zato sam zapeo za njih ko pijan za plot, ne volim puno bassa.
Odnosno nije da ne volim, nego ne volim kad ima visak nepotrebnog bass-a, ako PMC (kako ljudi kazu laze u basu, ja licno nisam previse iskusan da bih to osetio kada sam bio radio sa njima) sta onda rade te ostale jeftinije kutije gde se bass cuje jace od svega. Zato bolje da ga nema toliko nego da me laze

Last edited by Jan; 22-10-2009 at 06:45 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules