|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Vibrator
|
![]()
zujanje lecis pomocu di-boxa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
aj kad stignes, baci neki test... 8 kanala soft vs SMpro
![]() |
#13 |
Administrator
|
![]()
Radio sam poredjenje ProToolsa HD i Logica sa ovom Neve 8816 sabirnicom i moram da priznam da mi nije nista posebno. U smislu da ne postoji neka konkretna (dovoljno cujna) razlika. 8 stereo stemova je bilo u pitanju, ali opet bi i tu trebala da se primeti razlika. Snimio sam fajlove pa ako nekoga interesuje...
Last edited by puRe; 02-10-2009 at 11:35 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
probao sam tako ne?to napraviti ali je problem ?to sabirnica na pasivnom izlazu ima slabiji signal tako da je nemoguće dobiti identične nivoe bez naknadnog procesiranja...ako ?elite okačiću fajlove kakvi jesu čisto da čujete razliku...
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
ja sam koristio 8816icu i mogu rec da je to najveca prevara koju sam ikad cuo, veca od focusrite i tlaudio proizvoda zajedno... ta sprava jednostavno ne radi nista...ali lijepo izgleda u racku
![]()
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
A sto bi da se mucite, kad ima dovoljno starih mixera u prodaji, samo se treba odluciti da li MCI, Neve ili SSL ili vec neki drugi recimo Studer, i eto proverene sabirnice, a za par hiljada eura mislim da tesko moze da se napravi kvalitetna sabirnica, jer su i delovi jako skupi (oni koji vrede), a plus gde naci majstora koji bi da se bavi takvim experimentom. Meni je zao recimo sto nisam pazario jedan MCI serija 400 koji je savrsen kao dobra sabirnica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako se ima odlican monitoring i akustika, odnosno ako se imaju uslovi da se cuje ono sto se miksa, skoro da je svejedno kako se sabira... ispasce dobro u svakom slucaju, ako covek zna sta hoce i zna kako do toga da dodje. Veci je gubitak u rekonverziji, jer se obicno ustedi na AD i DA. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]()
Drago mi je da smo zapoceli jednu konstruktivnu pricu ovde....Sto se tice Sm Pro sabirnice ona ni ne podseca na ono sto sam ja zamislio da pravim.Mozda nisam dobro objasnio ali sabirnicu ne pravim da bi dobio bilo kakvu analognu sabirnicu za najmanje moguce pare.U tom slucaju bih koristio ono sto vec imam Macky VLZ 1604 i to me ne bi kostalo nista.Ideja je da se napravi sabirnica koja bi kvalitetom parirala sabirnicama sa najjacih stolova ali bi bila SAMO sabirnica i naravno onda bi manje i kostala od ovih koje nam se nude.Koliko takvih proizvoda mozete da nadjete u ponudi?....pa jako malo jer vam uvek uz sabirnicu uvaljuju pola monitor kontrolera,potore za ovo i ono,i jos sto cuda....pa to sve na kraju naravno izadje papreno skupo.Ne treba ocekivati da ce se uticaj sabirnice u mixu cuti kao neznam kakav ultra,mega napredak u vidu drasticnih sonicnih promena...sabirnica samo sabira (iako ja hocu da napravim fazon i sa malo saturacije kada je ona potrebna) ali treba to da radi ne degradirajuci zvuk.Ona je poput kablova,dobrog pojacala ,dobre akustike itd...deo studija koji se ne primecuje,to nije magicno dugme....kada se primeti nesto u vezi sabirnice?pa tek onda kada je nema, vidite koliko vam fali,naravno u slucaju da niste ceo zivot miksali samo u kompjuteru.Shema sabirnice je nesto najjednostavnije sto bi moglo da vam padne na pamet da napravite ali je poenta da to malo delova koji je cine budu sto kvalitetniji i zato ona moze da kosta poprilicno ako se pravi neka perverzija ali da bi se dostigao kvalitet neve,ssl,mci itd sabirnica mislim da nije potrebno ni 700e,upravo cemo ovde pokusati da razmistifikujemo da li jedna sabirnica treba da kosta 3 ili 4 hiljade evra kako neki ljudi misle.Evo neka neko za pocetak kaze koji se trafoi nalaze u nekoj od neve,ssl ili mci mikseta pa cemo da vidimo kolika je cena tih trafoa?????Uz te trafoe nam je potrebna kutija,dobar stereo pot ili jos bolje atenuator,neutrick jackovi,sacica elektronike, i po zelji vu metri.Najskuplja stavka su znaci trafoi a ja se kladim da trafoi u bilo kom od cenjenih mixera ne prelaze cenu od 100e.Sto se tice polovnih sabirnica skinutih sa stolova,one se prvo tesko nalaze,na njima su delovi stari i po 30-40 godina i na kraju kostaju isto toliko koliko je potrebno da se kupe SVI novi delovi i napravi nova sabirnica istog kvaliteta i to sve u najboljem slucaju.Sto se tice nekog ultra majstora koji je potreban da bi sabirnicu napravio kako treba?....pa uzmite semu bilo koje ultra,mega,giga sabirnice i nasmejte se koliko je jednostavna,poenta je SAMO u kvalitetnim komponentama.Takodje mislim da necemo biti konstruktivni ako pocnemo da pricamo o Vuku Mandusicu i njegovim umestvima u svim situacijama (jer nije isto V.Mandusic sa karabinom i V.Mandusic sa snajperom)....KONKRETNA pitanja su.....Koji transformatori se nalaze na sabirnici cenjenih stolova i kakva su vasa iskustva sa istima? Sta se dogadja kada ih premodulisete? koliko izoblicenja (i kakva) sami po sebi i bez premodulacije donose pomenuti transformatori itd?
Last edited by quake; 02-10-2009 at 01:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Evo i ja malo da nastavim OT koji je već uzeo maha, uprkos Quakeovoj molbi da do njega ne dođe
![]() Quake, kapiram da je dobar deo onoga ?to ?eli? od sabirnice naveden u postu u kom govori? o "doziranoj saturaciji". Ako sam dobro shvatio, ti bi da zameni? digitalno "muljanje" analognim. Ja to po?tujem i razumem, ama problem je u tome ?to praveći DIY analognu sabirnicu zapravo ne zna? ?ta zaista pravi?. Nema? pojma kakav "karakter" (tj. izobličenje) će? dobiti, i da li će ti se on dopasti ili ne. U tom smislu, i ono ?to Braca ka?e i ono ?to Bogi priča su po meni bolja re?enja za postizanje dobrog rezultata, nego ?to je to recimo pravljenje nečega čiji je glavni kvalitet to ?to nosi epitet "analogni" u svom nazivu. Provali da nisam rekao: "nemoj da se zamajava? time", zapravo sam rekao: "razmisli ?ta zaista hoće? da dobije?, a ne ?ta hoće? da izbegne?". A onda proceni koliko si siguran da će? dobiti to ?to hoće?. Po?to i sam pominje? da nema? para za bacanje... Da ne pominjem to da je kasnije ipak lak?e prodati polovan mikser nego DIY sabirnicu. Pozdrav, Vasa
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
postujem sve ja to...ali mogu da se kladim da ces posle nekog vremena da "zaglavis" negde, popizdis kad shvatis koliko si vremena izgubio i sta si dobio (ukoliko ga zavrsis uopste!!)
To vreme i pare mogu mnogo korisnije da se iskoriste. Prvo - iz kojih pobuda se to pravi? jel si mozda uradio "high profile job" pa nisi srecan kako je ispalo? Ili ti se neki (veliki) klijentt pozalio na miks / sound? I da li ces ikada ili koliko skoro, biti ukljucen u takav neki projekat gde ce ti sabirnica "pomoci"? Ima toliko puno takvih prozvoda na trzistu...jeftinih , skupih...za svakoga po nesto! Pitanje je - da li je STVARNO toliko potrebno. Ja sam svojevremeno (kad sam bio u DIY fazonu) hteo da pravim sve po kuci. Zanosio sam se i da napravim sofu !! Najozbiljnije!! Video sam kako izgleda kostur sofe..i poceo da je pravim...ali sam na svu srecu skapirao da NEMA SANSE da moja bude bolja od kupovne, pa sam kupio pravu stvar!! a evoi par mojih favorita, kad smo kod sabirnica...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman? | Comodo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 24-04-2009 04:50 AM |
Kako Napraviti Rack Ormar | roginator | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 09-06-2007 01:16 PM |
KEYSWITCH (kako napraviti instrument sa vise artikulacija) | ANITA | Tutorijali | 2 | 31-03-2004 11:47 PM |