Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2008, 05:23 AM   #31
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: Ima li doktora na forumu?

Ma mene to sve oko audiograma pomalo buni...

Naravno da znam kako bi zvucalo da skinem za 20db na 6 khz, ali to nije moj problem sa sluhom. Ni priblizno...

A opet, kad ukucam audiogram u google-u, prvo sto vidim da je normal hearing od 0-25db na bilo kojoj frekvenciji...

Plus sto cu da podjem opet na test, ali na neko drugo mjesto, jer ova soba gdje sam radio test nije uopste bila 'tiha' kako se preporuchuje. U pojedinim trenucima sam cuo kolonu automobila u sluskama! Doduse ne nesto sad extremno jako, ali s obzirom da si i sam isao na test znas da su tonovi bash tihi u odredjenim intervalima..
Old 05-01-2008, 08:32 AM   #32
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Ja sam svoje usi razvalio jos kao mali naravno sa slusalicama!!!!!!!!!
Tada je samo bilo bitno da bude sto glasnije.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2008, 07:39 PM   #33
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja sam bio na VMA, dvaput, jednom kad sam upisivo karice, i drugi put kad me debeli macan sjebo na velikom bratu. Oba puta sam imao identicne nalaze, ravan odziv audiograma na desnom uvetu, i blago udubljenje na 6khz (2dB) na levom uvetu. Ovo je dosta ocekivano jer mi je levo uvo "glavno" uvo, na njemu drzim slusalicu telefona i sl. I na njemu mi je dosta nizi prag bola, zapravo veoma nisko, lako me zaboli. Desno me nikad u zivotu nije zabolelo i na njemu cujem detaljnije visoke frekvencije. Taj drugi put kad sam isao, sam sam trazio pregled jer sam cuo fantomske distorzije u zvuku samo na toj strani - prvo sam istripovao da mi je crkla sluska na mp3 plajeru, pa zatim da je Cuturi prosvirala neka lampa, i taman sam bio spreman da proglasim da je i genelec 8030 desni crkao, kad mi je sinula lampica.
Doktor mi nije nasao ama bas nista da je u kvaru i gledo me ko ludaka, ko da imam audio-halucinacije. Bilo kako bilo,savetovao mi je odmor , dao stugeron i ta sranja koja sam brzo prestao da pijem, a distorzija je nestala po povratku sa letovanja

.

Cudna stvar.... meni je desno uvo vec dugo u out-u, jako zapuseno iznutra, i primecujem lepu razliku. Ali kad sam sebi pustio sinus na slusalicama, gotovo identicno cujem na oba uha ... da li je problem sa kompleksnijim signalima, ili sta..... ko ce znati. Pitanje i ti testovi koje doce rade, sta zapravo mere
Old 05-01-2008, 10:19 PM   #34
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Vrerovatno su ti od zapusenja uva prigusene vishe frekvencije, pa samim tim mozak dojmi da prima malo vecu decibelazu....

Bar idem tom nekom logikom.....
Old 05-01-2008, 11:26 PM   #35
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Jos malo pa cemo mu i terapiju odrediti, al' smo strucnjaci za sve!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2008, 11:45 PM   #36
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

I to sto kazes
Old 06-01-2008, 02:58 AM   #37
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

nemojte se tripovati previse ljudi, nije zdravo... a ti Rhino, SHOW MUST GO ON... nemoj se potresati, jedno su monitori, drugo su usi, a trece je mozak, mozak ume svasta da kompenzuje... nista ti ne vredi ni monitoring, ni usi, ni mozak ako ih ne poznajes...

idemo dalje i mislimo o necemu lepom

poz!
Miha Blaze is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 11:10 AM   #38
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja vec neko vreme osecam pritisak u usima, a imam problem sa alergijama itd, i danas sam otisao da mi pregledaju usi, misleci da imam chepove i to da me isperu, ona mi pregledala nos i usi i kaze da mi je nos skoro potpuno zapusen (sto ja ne osecam, disem normalno trenutno), i radili su mi audiogram i napravili su me gluvim, isto od 2khz pa nadalje sluh mi pada na 20 db...Meni nije jasno kako to mere, dal mere brzinu kojom ja signaliziram da cujem?ako je tako onda je trebalo brze da signaliziram, ja sam zbog buke automobila itd i njenih shumova van sobe signalizirao tek kad sam bio siguran da nesto cujem...A ako je cujem tek na 20db 2KHZ kako ona to zna, dal mi je pustila tise, pa ja nisam cuo i kada mi je pustila jer smo test zavrsili za cirka 10 sekundi?
Ne znam, ne verujem ja ovom audiogramu da budem iskren...
I tacno osecam pritisak na levom uhu i audiogram pokazuje da na tom uhu cujem slabije...
BTW zbog alergije dali su mi terapiju najjacim histaminikom i nekim silinim sprejevima, ja se nadam da imam neki otok koji mi smeta da cujem a ne da sam gluv, jer u trenucima kad zinem jako otpusi uvo, probije se taj pritisak, ali se posle nekog vremena opet zavori
Jan is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 01:01 PM   #39
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Meni nije jasno kako to mere, dal mere brzinu kojom ja signaliziram da cujem?ako je tako onda je trebalo brze da signaliziram, ja sam zbog buke automobila itd i njenih shumova van sobe signalizirao tek kad sam bio siguran da nesto cujem...
Fora je da signaliziraš čim ti se učini da si nešto čuo. A valjda ti je i samom jasno da u loše izolovanoj sobi teško možeš da razlučiš šta je škripa kočnica, a šta 4kHz iz sluški.

Ja sam davno išao kod ORL u domu zdravlja na Banovom Brdu (trebalo mi uverenje, tj audiogram), i med. sestra me ugura u "gluvu sobu", a za to vreme u glavnom delu ordinacije doktorka pregleda devetomesečnu bebu koja vrišti pošto ima upalu srednjeg uha I kažem sestri: "a da sačekam ja dok doktorka završi pregled?", a ona će: "nemoj ti ništa da se sekiraš". I pogledam audiogram, a on izgleda ko grafikon srpskog privrednog rasta. I pogleda doktorka audiogram i u dijagnozi napiše: sluh odličan.

Ja pop...im, odem da uradim audiogram (ovog puta zbog sebe) kod nekog lika koji je tada bio na glasu među kolegama, uđem u gluvu sobu, a tamo škripi stolica i pitam medicinsku sestru koja sedi za mašinom: "a jel mogu ja da stojim?", a ona će: "samo ti sedi i nemoj ništa da se sekiraš". Onda sam digao ruke od daljnjih testiranja sluha.

Uostalom, to ti je kao IQ test - možeš da ga držiš u fijoci, ali on ti ne garantuje ni uspeh ni sreću u životu i radu.

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
A ako je cujem tek na 20db 2KHZ kako ona to zna, dal mi je pustila tise, pa ja nisam cuo i kada mi je pustila jer smo test zavrsili za cirka 10 sekundi?
Nemam pojma šta si hteo da pitaš. Žena ima dugme, ima skalu, ima oči da vidi kada si reagovao. Nema tu ništa više od toga. Malo bolja fora je kada imaš taster koji sam pritisneš kada nešto čuješ. Uostalom, kao što rekoh - sve to nije toliko bitno.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 17-09-2009 at 02:19 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 01:56 PM   #40
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
a sam davno išao kod ORL u domu zdravlja na Banovom Brdu (trebalo mi uverenje, tj audiogram), i med. sestra me ugura u "gluvu sobu", a za to vreme u glavnom delu ordinacije doktorka pregleda devetomesečnu bebu koja vrišti pošto ima upalu srednjeg uha I kažem sestri: "a da sačekam ja dok doktorka završi pregled?", a ona će: "nemoj ti ništa da se sekiraš". I pogledam audiogram, a on izgleda ko grafikon srpskog privrednog rasta. I pogleda doktorka audiogram i u dijagnozi napiše: sluh odličan.

Ja pop...im, odem da uradim audiogram (ovog puta zbog sebe) kod nekog lika koji je tada bio na glasu među kolegama, uđem u gluvu sobu, a tamo škripi stolica i pitam je: "a jel mogu ja da stojim?", a ona će: "samo ti sedi i nemoj ništa da se sekiraš". Onda sam digao ruke od daljnjih testiranja sluha.

Ej bre cika Vaso,bas si car,sit se nasmeja'...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules