Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2009, 11:29 PM   #31
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Default Re: Odabir maticne za DAW !??Help

Hvala na odgovoru i sugestijama .
Ja sam veoma slab OS X-ovac. Imao sam ludacku srecu da mi je sve proradilo iz prve (jednostavno sam stavio disk sa iDeneb 10.5.5. i sve je proradilo odmah, bez tih kextova i ostalih akrobacija), da nije, ja bih odmah odustao od OS X-a. Zato me malo frka hvata sta ce biti sad. Hvala na ponudjenoj pomoci oko podesavanja sistema, ali i ne ocekujem da se otkriju sve tajne sto naravno ne bi ni bilo u redu .
Sto se ploce tice, jedan drugar mi je rekao da sacekam do kraja nedelje mozda moze da mi nabavi jednu ud3r plocu .
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2009, 11:44 PM   #32
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Ako ti je sve proradilo iz prve, ajd please ispisi detaljno konfiguraciju na kojoj ti je OSX proradio iz prve ! ! !
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 12:15 AM   #33
milos
Pro Member

milos's Avatar

Naravno da cu pomoci koliko je to moguce
Bilo kakvi nepredvidivi problemi na netestiranim(tj masini koja nije bila ispred mene neko vreme) masinama se uvek mogu javiti jer cak i izmedju dve slicne ploce, postoji razlika koja ce vas negde zakociti...
Za neke ploce vec postoji i "napravljeni" Boot132 diskovi koji uveliko olaksavaju instalaciju(ukoliko sami ne pravite svoj).Retail Leopard (originalni Mac OS X) je najbolje staviti ako je moguce i to bez trpanja kextove u S/L/E folder kako bi sistem bio sto vise vanilla .
Prednost ovakvog sistema je ne samo sto je to najcistija minimalno- modovana instalacija koja ne pravi problem(osim ako se javi neki koji i korisnici pravog Maca prijavljuju ) a vi cete imati sistem koji se uvek moze upgradevati na sledecu verziju (upravo kucam sa 10.5.8) kao i pravi Mac - znaci bez pre i post patchova,kernel panica,raznog otvaranja terminala i kucanja komandi kako bi ugasili intelcpupowermanagement.kext da bi omogucili upgrade i slicno...
milos is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 12:49 AM   #34
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Ako ti je sve proradilo iz prve, ajd please ispisi detaljno konfiguraciju na kojoj ti je OSX proradio iz prve ! ! !
Evo:
Ploca: GA-P35-DS3
Graficka: GA-8500gt 256 ddr3
Memorija: Geil Ultra 800mhz 4 4 4 12 cetiri komada od po 1gb
Proc: C2D E4400 2ghz
Muzicka: Toneport UX2-radi, EMU1212m ne radi pod OS X-om
2 DVD drajva, jedan sata, a jedan obican
2 sata diska WD, jedan 160gb, a drugi 320gb, oba 16 mb rama, 7200 o/min

I sve to je super radilo pod iDeneb 10.5.5.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2009, 10:00 PM   #35
Edin
Junior Member

Edin's Avatar

Stigla ma?ina...

Prije dva dana su me zvali da mi jave kako GA-EP45-UD3R nisu dobili i vi?e je neće dobijati. Znači, ta ploča je zavr?ila svoje - ?teta. Ali po?to mi nisu mogli ponuditi tra?eno, predlo?ili su mi da, za neku doplatu i povećan rabat, ugrade GA-EP45-DQ6, na ?to sam naravno odmah pristao jer tu je ploču jako te?ko naći bar u Sarajevu, ploča je ultra durable 2, ima 10 SATA priključaka i 4 LAN porta. Pravi file server.
Na nju se sve instaliralo od prve i za sad nema problema.
Edin is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2009, 04:33 AM   #36
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Njabolja ploca za DAW je ona koja najbolje radi sa procesorom i ostalim komponentama! Koji je najbolji procesor za DAW? Pa onaj koji najbolje radi sa plocom i ostalim komponentama!
Koje su najbolje ostale komponente za DAW?
Pa one koje najbolje rade sa najboljomm plocom i njaboljim procesorom! I to sve za najmanje para.
Znaci, uzmite sto manje para i kupite najbolju plocu, procesor i sve ostale najbolje komponente za DAW!
A posle pitajte Divinera sta nije uredu!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 10:38 AM   #37
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Samo da vas obavestim da je izbor pao na gigabyte ga-p55-ud4
Evo linka pa mozete procitati nesto vise o njoj ako vas zanima http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ame=GA-P55-UD4
Mislim da je za te pare savrsena,ima firewire,ddr3 memoriju,podrzava quad procesore,slabo se zagreva,ma savrsena bre
Thnx anyway
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 11:07 AM   #38
milos
Pro Member

milos's Avatar

Video sam je kod burazera juce- on je pripremio za nekog njegovog druga zajedno sa nekim besnim Geil 2133 Mhz ddr3 ramom...
Samo nigde u Srbiji neki komplementarni i5 da se nadje - ovaj ce da stigne iz Engleske
milos is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 04:29 PM   #39
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Samo da vas obavestim da je izbor pao na gigabyte ga-p55-ud4
Evo linka pa mozete procitati nesto vise o njoj ako vas zanima http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ame=GA-P55-UD4
Mislim da je za te pare savrsena,ima firewire,ddr3 memoriju,podrzava quad procesore,slabo se zagreva,ma savrsena bre
Thnx anyway
...i kosta 15 000 din, a najjeftiniji procesor koji ces u to da ubodes oko 180-200 eura (ako nabavis od vana posto ih kod nas jelte jos nema). I jos ne znas kako ce to da radi, jer svaka novina u IT segmentu, gdje se samo pichi da se izbaci nesto novo sto prije, cesto pati od "djecijih" bolesti.

Samo ploca te kosta trecinu, a to dvoje vise od pola jednog ruDAW ONE racunara koji vec sad ima vece performanse od jednog Q6600 quada, a sve sto trebas jeste da ga upalis i radis muziku (hoces OSX, hoces u Win okruzenju, biras) .

A sto se tice same i5 platforme, ona je definitivno buducnost, samo treba sacekati jedno pola godine da cijena/performanse dodje na neki normalniji nivo (i da je naravno ispeglaju, kako hardverski, tako i da stigne softver koji moze da iskoristi performanse).

diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules