|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Zasto steta, imas li neku konkretnu ideju? Podeli sa ostalima. I ja nisam bas vican lemilici ali me interesuje taj ogranak kada su preampi u pitanju.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Hallo Arthur mozda neznam dal ti je bitan neki karakter.
Evo moje predloge D.A.V Electronics BG NO.1 True Systems ist imaju neke dobre preampove a onako za igrati Great River pozz Denis |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Pro Member
|
Quote:
iz kuta kompliciranosti izrade, transparetan pre bi bio najjednostavniji (najjeftiniji) za izraditi jer se u vecini slucajeva to radi o IC, transformeless dizajnu (dakle, na bazi op-ampova, bez audio trafoa) nisam bio neki strucnjak,(na forumu ih fala bogu ima!!) al uz pomoc frenda prije 2 godine sam iz jednog vrlo zanimljivog topica sa gearslutza krenuo (pobudjen istim motivom kao i Arthur) u modificiranje jedne vrlo low-budget sprave koju i dan danas koristim ucestalo (pored avalon737 i adl600) radi se o http://www.smproaudio.com/produkte/p...rstaerker.html kojem sam izvadio opampe (JRC4558D po kanalu 2 komada) stavio DIL podnozja (radi lakseg naknadnog customiziranja sa LM4562,NE5532..), doradio napajanje..materijal me kostao 50-etak ? (najskuplji je toroid) ukratko, vrlo sam zadovoljan uradjenim
|
|
|
|
#4 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Imas li negde tekst sa uputom kako modifikovati ovo? Kakve su cujne razlike nastale posle modovanja @Arthur Pogledaj nesto od Trident S serije prampa. Ja imam S20 i mislim da je to, o cemu ti pricas, a prilicno su jeftini, pogotovo za ono sto daju
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
hallo evo jedna idea
http://cgi.ebay.de/PRESONUS-M80-MIC-...3%3A1|294%3A50 kolko sam mogao skuziti moze se modificirati. Ima dosta na gerasulzu napisano. pozz Denis http://www.imjohn.com/PresonusJensenXfrmrs/index.htm Last edited by DeMa; 10-06-2009 at 01:07 PM. Reason: jos jedna stranice |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pro Member
|
Quote:
tekst sa uputama nemam, ideja je krenula sa pomenutog foruma (GS) prije cca 2 godine.. proguglaj malo, mislim da ima toga dosta sto se tice cujne razlike.. kristalno cist zvuk (na granici sa sterilnim), kanali sa NE5532 odlicni za kick i tomove,kanali sa LM4562 odlicni za room mike, overe..
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|