|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
cist, detaljan ispod 1000 je jedino DAV BG1
fenomenalan pre |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
I ja sam hteo da ti predlozim BG1. Imam ga kod kuce, odnecu ga sad u studio u BIGZ, pa svrati da ga pozajmis na par dana i proveris.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
http://vintageking.com/Shop-New-Cate...ng-Mic-Pre-One
Ovaj ti je dobar ako mozes do njega a nije ni preskup Api 500 je dobra fora imam i sam shadow hills ali napajanje +15-15V mozda malo premalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pozz P.S. Jedino ?to ne bih preporučio jeste onaj A-Designov PSU za dva modula, jer je lo?.. Čak na buzz audio sajtu napominju da ne preporučuju upotrebu njihovih modula sa tim PSU-om |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Podvukao sam i podebljao osnovni problem koji stoji na putu povecanju napona napajanja sa +/-15V na ista vise od toga. CAK i ako je u pitanju NE5532 koji moze da se napaja sa +/-22V, treba imati u vidu da se tada mnogo vise greje, i da postaje nepouzdan na duze vreme ako je pregrejan. Znaci, ne treba ni ocekivati da je bezbedno, bez rizika ostecenja i unistenja, povecavati napon napajanja vec postojecem uredjaju koji je projektovan za +/-15V ili nize. Ako konstruktor NIJE to predvideo konstrukcijom onda je u 99.9% slucajeva to i nemoguce, odnosno najverovatnije nije moguce to uraditi bezbedno po svoju imovinu. Sto se tice "headrooma" na ulazu ad konvertora... s tim se slazem s tobom, Gorane, u digitalnom audiju headrooma jednostavno "nema". U slucaju AD konverzije, signal zaklipuje na maksimalnom nivou (nista to ne moze spreciti, niti uobliciti bez narusavanja "rezolucije") a u slucaju DA konvertora, signal NE MOZE biti jaci od maksimalnog. Headroom moze postojati samo u slucaju da odlucite da ga namerno obezbedite na racun "rezolucije" digitalnog zapisa audio signala. Limitovanje je ostro i nemilosrdno, nasuprot analognim metodama snimanja i obrade audio signala. U slucaju analognog snimanja na magnetofonsku traku, "igra" sa headroom-om i "ulazak u crveno" je obezbedjen konstrukcijom i zasticen od neupotrebljivosti, daleko blazim limitovanjem signala od digitalnog... i tu headroom ima smisla, i visi naponi napajanja. S obzirom da je za 99.9% svih konvertora, audio signal na samim pinovima sklopova zaduzenih AD i DA konverziju maksimalno nesto vise od +/-2Vp-p, i da se za AD konverziju radi atenuacija, a za DA konverzju pojacavanje (da bi se postigao nominalni nivo i osetljivost), svako dalje povecanje nivoa signala koji izlazi iz (danasnjeg) mic-pre je besmisleno,... morace se atenuirati u samom AD, a svaka nesmotrenost zavrsiti digitalnim klipovanjem. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
A ?ta sa preampima koji imaju out potenciometar? Zar tu headroom ne omogućava pojačanje gain-a iznad 0db, ?to se da korigovati na izlaznom pot-u i spustiti ispod 0 db za ulaz u AD? (ako nam se takva boja dopadne) ?
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako je napon napajanja +/-15V, onda je apsolutni maksimum izlaznog napona (uvek je manji od toga) Vp-p=+15-(-15)=15+15=30V, sto iznosi priblizno 22.5dBu maksimalno na izlazu. Nacin da se poveca signal na izlazu IZNAD napona napajanja jedino moze putem transformatora (sto se cesto i radi). Ako se malo pogledaju karakteristike AD konvertora,... malo koji moze da izdrzi vise od 20dBu=0dBFs (EBU standard)... dok americki standard za broadcast AD/DA konverziju iznosi 25dBu... i u tom slucaju, ima smisla govoriti o +/-20V napajanju, ali ne vise od toga. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pozz Last edited by analog; 13-06-2009 at 05:51 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E sad mozda i ja gresim, ko ce ga znati? Ali tako su mi isto rekli i neki serviser. Moja audio karta barata od 8-28 i ima +18 db headroom. Last edited by LACKY; 13-06-2009 at 03:59 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|