Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-04-2009, 09:05 PM   #761
quake
Banned

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Posle mukotrpnog resavanja ground loopinga, evo moje jazbine
Pozdrav i ovde.Studio stvarno super izgleda i otprilike mi je jasno sta i zasto je radjeno (RFZ pretpostavljam) ali kompletna koncepcija mi nije najjasnija.Buni me ovo drvo postavljeno napred na bocnim stranama i ne znam sta je njegov zadatak?Reflektuje zvuk na neko posebno mesto gde ga ceka apsorber ili difuzor?Ili radi nesto drugo?Kakav ti je RT60 sa toliko absorbcije u tolikom prostoru?Htedoh sve da pitam i ranije ali sam mislio da ce biti jos slika,pa ako moze i to.Pozdrav
quake is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2009, 10:39 PM   #762
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Pozdrav i ovde.Studio stvarno super izgleda i otprilike mi je jasno sta i zasto je radjeno (RFZ pretpostavljam) ali kompletna koncepcija mi nije najjasnija.Buni me ovo drvo postavljeno napred na bocnim stranama i ne znam sta je njegov zadatak?Reflektuje zvuk na neko posebno mesto gde ga ceka apsorber ili difuzor?Ili radi nesto drugo?Kakav ti je RT60 sa toliko absorbcije u tolikom prostoru?Htedoh sve da pitam i ranije ali sam mislio da ce biti jos slika,pa ako moze i to.Pozdrav
Evo ovako stoje stvari, ja sam do pre 6 meseci bio laik za akustiku, osim dugog bavljenja muzikom i radom u studiju, pokusao sam da svoj prostor koji ima previse ogranicenja dovedem na meru koja je pristojna za rad. Puno sam citao, ali ponajvise dobrim savetima i pomoci od uvazenog clana s ovog foruma koji se zove Denis, nick na forumu mu je Dema, i zahvaljujuci njemu koji me je ohrabrivao, postavio tu temu ovde na forumu gde su komentari bili da je to jako los i prevazidjen koncept. Naravno imao sam osecaj i bio tvrdoglav da krenem u izgradnju i slika koju sam postavio je 97% ostvarenog projekta. U sustini opredelio sam se za staromodan koncept uglavnom je sve Helmholtz, jedan jako veliki absorber polukruznog oblika iza ledja snimatelju, i cloud absorber koji je isto tako ogroman. Ono sto si video a nije ti jasno, jesu slot absorberi i oni su pod odredjenim uglom da bi izbegao paralelne zidove, zvucnici su u soffitu koji je saastavljen iz dva dela i ogroman je po zapremini. Svi helmholtz absorberi su tunovani, znaci za tacno odredjene frekvence, kao i slot absorberi. Te proracune je radio gospodin Dema i ja sam mu neizmerno zahvalan na pomoci koju mi je pruzio. Merenja sam radio posle stavljanja svakog akustickog elementa, da bi vide ucinak istih. Ono sto mi je najvaznije to je da sam prosao kroz ceo postupak (sto ne znaci da jos uvek sve znam) i da su mi puno jasniji problemi prakticne prirode, jednostavno to sam cuo prvi put u zivotu, i na kraju ceo projekat je kostao puno manje nego sto se pise na ovom forumu.
Braca is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2009, 10:44 PM   #763
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Zaboravih da odgovorim u vezi RT60, cela akcija od pocetka je usmerena na to da se dobije dobar RT60 rezultat
Braca is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2009, 12:22 AM   #764
quake
Banned

Ahaaa...na slici se ne vide rupice izmedju drveta pa nisam pomislio da pravis tjunovane apsorbere,mada ima raznih nacina.Okaci molim te poslednji grafikon ako nije frka pa da vidimo kako to izgleda,znam da grafikon nije presudan ali moze dosta da se vidi a pogotovo mi je interesantno a verujem i ostalima posle ovakvog nacina akusticke obrade.I koliki je RT60 na kraju?Moze cifra?
Old 21-04-2009, 12:53 AM   #765
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

ovako Helmholtz nije zastaren ili staromadan.
To bi u ovom trnutku tio navesti

pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2009, 02:07 AM   #766
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
aha, ma ne, kada naročuje? velike količine nare?u ti ga u tervolu/ knaufu kako hoče?
odlučio sam se za 120x60 jer je to nekakav standard po svijetu, to je cela filozofija.
hm... nisam znao kada dodje vreme mozda bi trebalo da okrenem fabriku ima je ovde u Srbiji i da pitam mozda i meni ucine ustupak )

pozdrav!
Old 21-04-2009, 02:10 AM   #767
NLP
Moderator

NLP's Avatar

... za?to da ne?!

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2009, 03:48 AM   #768
quake
Banned

Quote:
Originally Posted by dema0206 View Post
ovako Helmholtz nije zastaren ili staromadan.
To bi u ovom trnutku tio navesti

pozz
Denis
Ni ja ne mislim da je zastareo,ako se secas moje teme naslutio sam da ce mi ostati problemi u donjim lagama pa sam ga i ja planirao praviti ali ima dotle jos po nesto da se uradi i da se MERI,a rezultati ce sigurno biti okaceni ovde.
Old 21-04-2009, 11:00 PM   #769
Vale
Member

Vale's Avatar

Quote:
Originally Posted by gregor z View Post

Evo za početak još jedne fotke iz ptičje perspektive......
Pozdrav,

Gregor
ja priznam da sam zaljubljen u ovaj tvoj setup
Attached Images

Last edited by Vale; 22-04-2009 at 12:46 AM.
Vale is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2009, 09:03 AM   #770
gregor z
Moderator

hehe....ti si ga video u ?ivo.....i isprobao.......i zna? ?ta mo?e napravit.....

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules