Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2009, 11:26 PM   #91
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Cubase 5

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
reci jasni , nemoj meni ...
ne smijem
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2009, 12:19 AM   #92
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
ne smijem
siso, ovde se ?iri?, a kući si manji od makovog zrna
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2009, 12:20 AM   #93
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Ja bih predložio da se ovaj OT izbriše :P pogotovo kad su razotkrivene moje slabosti :P....

Last edited by balthazaar; 17-04-2009 at 12:32 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2009, 01:25 AM   #94
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Imam sigurno duplo vise legalnog softvera od tebe,za koji na zalost nema kljuca,kazem na zalost jer bih voleo da ga SVI imaju pa kako se ko s njim snadje...a ti si kupio taj pisljivi C5 i raspisao se ovde kako si ti sad ozbiljan i kako si producent i bla,bla.....a u sustini te niko nista nije pitao.
Ocigledno je osim mlacenja prazne slame nema st apametno da kazes pa se sad hvatas za moj stav o softveru. A to da li sam ozbiljan ili ne i da li sam producent ili ne nema nikakve veze sa ovim sto pisem. Evidentno si se pronasao u mom prozivanju kvazi muzicara i producenata pa te sad to jako boli . Uzivaj u u silnom "legalnom" softveru bez kljuca
Old 17-04-2009, 01:31 AM   #95
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
-1000

To je jedna od vecih besmislilca u moru besmilica koje svakodnevno slu?am!!! OO...bo?e....ispade li to po tvome da legalni softver i "fensi tambure" čine dobrog muzičara!? Ispade li to da je onaj ko ima vi?e love boljiproducent i muzičar!? Mo?e li prosto biti da je neko vrstan muzičar, ali da je prosto budala pa sve ?to zaradi proćerda na ne?to drugo, pa na kraju nema ni hlače, a ne fesni tamburu!? Mislim, gotovo sve ?to si ti rekao manje-vi?e stoji, ali je totalna besmislica to ?to je ispalo da je bolji ili lo?iji muzičar onaj koji bolje ili lo?ije barata novcem ili ima manje ili vi?e smisla da zaradi novac. Ima ih ?to nemaju ujutru za burek, a ko muzičari bi umjesto tog bureka pojeli pola nas sa foruma i to je istina , a ba? me briga ?to će nečije sujete biti povrijeđene, jer je to tako.
Pogresno si me razumeo, u potpunosti se slazem sa tobom da muzicara ne cini instrument i nigde nisam ni rekao da je drugacije.

Moj komentar se odnosio na gomilu kojekakvih likova koji se kuju u zvezde a u zivotu nisu seli za neku spravu sem PCja sa gomilom crackova u njemu i sad mi tu palamude i pametuju.

Ono sto me je izvelo iz takta sam vec naveo, nemam ja nista protiv cracka samo mi nemoj ( ne odnosi se na tebe ) kenjati kako je soft sranje a nisi ni dinara dao za njega, a ovde se prica o C5 koji nece postati crack nikada ( barem se iskreno nadam) i onda mi pocinju sa pricama gde ima da se nabavi "vadusna" verzija!!!!!
Old 17-04-2009, 01:36 AM   #96
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Baltazare...
One linkove sto si poslao sam preslusao, tj. pogledao u sred jutarnjeg snimanja gitara, jer sam naslutio da nisu bas mnogo merodavni i bio sam u pravu.
Na osnovu cega si ti te ljude okarakterisao za "beskucnike, sirotinju ili sta vec" sto potkrepljuje tvoju tezu o liberalizaciji piraterije?
Evo, ako ti nisi upoznat, tu ti je Vrach, pa ga pitaj za ovo sto cu ti sada reci, posto on zivi u Londonu godinama... Ne znam sigurno da li je u Parizu to isto regulisano, ali ako te bas zanima i to mogu da proverim...
U Londonu postoje razna radna mesta : "zubar", "moler", "fudbaler", "cistacica", "ULICNI SVIRAC".
Dakle...
Ulicni sviraci uredno IZNAJMLJUJU ZA NOVAC prostor na kome ce svirati, tj. placaju odredjenu nadoknadu drzavi za novac koji zaradjuju svirajuci na ulici.
I veruj mi, nisu nikakva sirotinja, posto poznajem konkretno jednog od njih i mogu ti reci da mesecno zaradjuje vise nego profesor u drzavnoj skoli tamo.
Odlicno covek svira, odlicno covek peva, gitara, usna harmonika, UBIJA ali ideja o autorskoj muzici "0". Ima ambiciju, ali bezuspesnu, pa svestan toga i dalje zivi od svoga talenta za interpretaciju, kao i vecina ulicnih muzicara.
Svako ko vredi, u medjuvremenu se probije i zaradi veliki novac, jer talenat i umece tamo ne prolaze nezapazeno, tacno da si u najcrnjoj rupi predgradja.

Sto se Vladine price oko legalnog softvera tice, potpuno se slazem u nacelu, osim sto postoji jedna stvar bez koje svi mozemo samo da izigravamo budale i razbacujemo novac dok drugi rade sa piraterijom.
Mora se doneti zakon kojim ce se za svaki snimljeni materijal traziti licenca studija u kome je sniman. Tada ce svi moci da se igraju kod kuce, a NIKO nece moci da uradi nista sa ukradenim softverom, vec ce morati da ili registruje studio, pa kupuje sve legalno ili da ode u pravi studio i snimi muziku.
Takodje se niko ne bi igrao sa izdavanjem laznih licenci, kada bi znao da ako se to otkrije, moze da zauvek izguni dozvolu za rad, a takodje, ne bi nikome izdavao licencu, jer na taj nacin sam sebi izbija novac iz ruku.
I samo neka neko kaze da to nije u redu, pa cu da ga banujem javno, jer ako to nije u redu, zasto je u redu da stomatoloske ordinacije MORAJU da budu registrovane i da zubar NE SME DA RADI NA CRNO jer NE SME ili lekari ili bilo koja struka "iz normalnog zivota". I svi oni moraju da PLATE za svoje skolovanje visegodisnje i svi oni moraju da plate PROPISANU OPREMU i niko ne moze da ti izda recept, a da NEMA LICENCU, tj. nije ovlasten za tu delatnost.
Mi koji samo od ovoga zivimo, nemamo drugi nacin da radimo kako treba, ako ne postoji zakonska regulativa kojom ce biti propisano tacno ko moze, a ko ne da se bavi i na koji nacin, tj. pod kojim uslovima.
I samo neka niko ne pokrece pricu o sirotinji, nemastini, pravima za sve, jer svi mi ovde, barem koje ja poznajem, a itekako rade i zive od ovoga, poceli smo od apsolutne nule, pa smo vremenom stigli gde sada svako jeste. To sto neko zeli da preko noci postane "ne znam ti ja sta", neka izvine malo, vec neka zasuce rukave, pa na rintanje. Kad dovoljno nazulja bulju i prste od sviranja i sedenja radeci, i taj "neko" ce malo drugacije da posmatra na stvari.
Odo da radim, izvin'te me

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2009, 01:36 AM   #97
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Ko kuka? Ja samo pokusavam da momcima koji mozda jos nemaju posten preamp ili mikrofon,konvertore itd...kazem da ne srljaju odmah u prodavnicu i kupuju bagoviti C5 da bi navodno bili ozbiljni i posteni,to neka kupe na kraju ako bas hoce,moj stav,nista vise.A Moritz...njega,ali bukvalno, stvarno nisam bas nista pitao da bi mi on tu nesto pisao na pola strane.No frks,prijatno.
A ko je tebe sta pitao? Imas li ti C5 pa znas da je bagovit ili samo lupetas da bi nesto napisao?
Old 17-04-2009, 01:39 AM   #98
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

@ Oggy

+ 100
Old 17-04-2009, 01:51 AM   #99
quake
Banned

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
A to da li sam ozbiljan ili ne i da li sam producent ili ne nema nikakve veze sa ovim sto pisem. Evidentno si se pronasao u mom prozivanju kvazi muzicara i producenata pa te sad to jako boli
Drugar,evidentno je samo da si ti do jaja iskompleksiran a za tvoje prozivanje kojekoga me bas zabole Paja..

Last edited by quake; 17-04-2009 at 01:57 AM.
quake is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2009, 02:33 AM   #100
LfmC
Junior Member

LfmC's Avatar

Thumbs down Re: Cubase 5

Hvala na informacijama. Kupih Cubase 5 danas. Instaliran i radi fantasticno. Ispao me 550 eura, ali isplatilo se.
Sto se tice teme financija i sl... U pravilu se slazem s Moritz-om; ljudi koji se profesionalno bave produkcijom imaju (i moraju imati) originalan softver. Mozda ne od pocetka, ali s vremenom se mora nabaviti. To sto je takvih malo, je druga prica...
Osobno u opremu i softver ulazem iskljucivo ono sto zaradim od same produkcije. Na taj nacin sam i opremio studio do sad. Ako nema zarade, tj. ako se radi isljucivo o hobiju, onda je normalno (jbga barem na balkanu) da se ne ulaze u softver. No i tad, ako se radi o cubase-u, pricaj nije tako jednostavna. Netko tko je navikao raditi u cubase-u, cesto ne zeli prelaziti na drugi sequencer. A cubase je, nazalost, neprobijen i takav ce i ostati. Znaci ostaje opcija kupiti ga ili radini u prastaroj verziji programa cija podrska vise ne postoji i koji sve vise pocinje liciti na PC verziju logic-a...

Pozz
LfmC is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules