|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Boyler je u pravu ?to se tiče kutija od 200e, bolje neka u?tedi jo? malo... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hvala ostalima pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Moj glas za zx3!!!
Za razliku od prethodnog modela zx5, koji je po meni najveca sramota u istoriji kompanije (unutra su eminence zvucnici od 50 evra ![]() ![]() Moji sistemi na na kojima radi bend: za manje svirke dynacord d-lite http://www.dynacord.com/en/products/...dlite2000.html 2 aktivna suba + 4xEV sx300 za srednje svirke 2 kompleta dynacord powermax 5 http://www.dynacord.com/en/products/...powermax5.html (4 suba po 18", 4 satelita 15"+horna 3", snaga do 2,6KW, ovaj dynacord je po meni best buy u klasi do 3kw snage) za veeelike svirke dynacord Xa-2 http://www.dynacord.com/en/products/...xa-system.html Ovo cudo ubija, ali je preglomazno, preglasno i preskupo "za po kuci" ![]()
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
U Zx5 kutiji je ElectroVoice DXV3150 zvučnik koji je konstrukciono identičan zvučniku iz Zx3 (samo je 15" promjera, jel...) Nakon dvije godine konstantnog rada na 6 komada Zx5 kutija (u jednom malo većem sistemu, gdje ih kačimo na trussove na nekoliko metara visine) mogu samo da konstatujem da je Zx5 jedna od najboljih kutija u nižoj cjenovnoj klasi koju je EV ikada napravio! Najveći problem sa Zx5 kutijama je zapravo u glavama naših ljudi koji razmišljaju na sledeći način: "Petnaes'ka u basu i još 600W. Ma to je sve što mi treba za svirku. Ponesem čet'ri kutije i Powermejta i ima da sve razvalim!" Jes' al malo sutra... Zx5 je kutija koja je definitivno namjenjena za rad u sistemu sa basovima. Znači, kao full-range kutija je poprilično neupotrebljiva, jer što je više tjeraš ona više ide u gornji spektar. Kada na to dodaš poprilično veliku decibelažu i "dobac" te kutije dođeš do zaključka da je za male klubske svirke apsolutno neupotrebljiva. No, kao što rekoh, za to nije ni namjenjena. I još jedna stvar... Zx5 je moćna kutija koja ne trpi balava pojačala. Ja svoj set tjeram Lab Gruppen fp3400 pojačalom i to je definitivno dodatni faktor koji čini da te kutije zvuče tako kao zvuče. Pokušaju tjeranja raznim aktivnim mikserima i pojačalima C klase uglavnom neslavno završe. I kad sam se već raspričao... ljudi od tezge koji vole mekani i masni zvuk 15" basa obično biraju Zx4 kutiju, koja je (po meni) malo zalutala u Zx priču, jer konstukciono i zvučno nema previše dodira sa ostalim Zx-ovima. (Moguće da je Klarinetista mislio na nju.) U njoj je poprilično slabašan i mek zvučnik, ali je upravo to i čini pogodnom za varijante upotrebe sa aktivnim mikserom i bez basova; tako da vjerujem da je "četvorka" i napravljena da popuni taj segment tržišta. Pozdrav!
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
E jbg...
Ja sam otvarao zx kutiju kod jednog od poznatijih servisera u Bg, posto mu nisam verovao da je unutra zvucnik "eminence by EV" ![]() Doduse, ostavljam mogucnost da nije bila u pitanju zx5, nego ova druga sto Tiki pominje... sad mi je kasno da ga cimam, ali cu svakako proveriti sutra! Znaci prica je sledeca: vlasnici jednog lokala u centru su me zamolili da odnesem doticne kutije na servis jer se svi muzicari koji sviraju zale na los kvalitet zvuka. Ja odneo, on me pozvao i pitao sto sam mu doneo ispravne kutije na servis ![]()
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Ja sam ostavio mogućnost da je u pitanju falš kutija, jer su se u Srbiji zbog malo neuređene distribucije i poprilično neuke klijentele pojavljivali falsifikati koji su išli ko alva.
Naime, EV prodaje plastično kućište kutije i zaštitnu mrežu kao rezervne dijelove (koji se uredno mogu kupiti kod velikih distributera u Njemačkoj), a onda se neki naši klipani dosjetili da natrpaju unutra šta im dođe pod ruku... Naš čovjek ti je čudo! ![]()
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Ja znam bar deset likova koji rade fals ev,moj glas za petice,fantasticno rade,a i zasto bi stavljali skuplji zvucnik u jeftiniju kutiju?Ipak covek je pitao za klasu koja je pet puta jeftinija!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |