Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   LIVE Kutije? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26475)

korenjak 28-02-2009 11:20 AM

LIVE Kutije?

pitam za drugara posto je trazio savet od mene a ja se u live ozvucenje ne razumem bas..
naime nasho je neke kao polvne stare dobre proverene i tako to PEA VAY kutije...

pa se misli da li je bolje da zema te ili neke Laney nove u sky music ok 200 evra komad 200w
http://www.mixmusic-company.com/show_cat.php?catid=14

dakle valjau li te novije ili da juri te neke starije proslavljene...
ima li neko nesto jos za preporuciti?

treba da se ozvucuju na probi- gitarski garaz rok bend-i za manje svirke

pozz

Slavko 28-02-2009 01:37 PM

Re: LIVE Kutije?

Iz tih plasticnih,dobices plasticni sound:wink:
Ja bih za sebe uvek pre uzeo neke od drveta i proverene(topliji je sound):grin:
Ako su ove novije aktivni zvucnici,a nemam pojacalo,onda bih razmislio...
Sve u svemu ako si u mogucnosti malo oslusni, pa uporedi,jer svako ima drugaciji ukus 8-)

Slavko 28-02-2009 10:15 PM

1 Attachment(s)
Ovo je moj setup za live
Attachment 4788
To su 4 Acoustic kutije(bas-2x500w,2x200w+jos 2 monitora plastikanera od 200w.Sinusa naravno:wink:Ovo su stariji modeli ali se niko nikad nije zalio na njih.Neka ti drug pogleda i njih.Zvuk je full i kida.Ja mislim da se moze naci polovan ovakav setup za te pare koje misli izdvojiti i da ga bog vidi.A ima i nova serija.btw plasticni su jako dobri za elektronsku muziku tj dj-a,ali za zivu svirku drvo je mama8-)

korenjak 01-03-2009 12:23 AM

mislis iverica :)

hm

on je nasho pea vey , ma da mu kazem ja nek juri neke starije a dobre ni meni se ne dojme ove novije nesto sem jednih mackie koje sam slusao i koje kidaju...al verujem da im kida i cena...

pozz

bukajenauka 01-03-2009 08:52 AM

...sluzhim se Peaviem monitorima vech vishe od 10 godina...nikad me nisu izneverile, they are built to last!...a plastika je fantastica...to ptice na grani znaju...

korenjak 01-03-2009 10:08 AM

jel stvarno zboris za plastiku da valja il je ironija?

korenjak 01-03-2009 11:41 AM

Mogao bi Tiki The Boyler da se oglasi vele da je tata za live?

lesha 01-03-2009 03:03 PM

recimo da je peavey impulse serija dosta hvaljena.
sad se ionako dosta toga pravi od plastike.

Tiki the Boyler 02-03-2009 06:18 PM

Peavey Impulse 1012 je po meni najbolja live kutija u klasi do 500EUR!
Na prvo slušanje ima malo stušen ton. Učini ti se da fali low-enda i one fine visoke svile, ali čim krene svirka shvatiš da Impulse ima sve ono što stvarno i treba da ima.
Još jedna kutija koja me je oduševila u poslednjih nekoliko mjeseci je ElectroVoice Zx3. Iako me na prvo slušanje nije kupila, u praktičnoj situaciji (2 komada u kombinaciji sa jednim Peavey Versarray 118 basom) je oduvala. Eto taman toliko više svile koja mi u nekim situacijama nedostaje na Impulsima.
Doduše i cijena od 100EUR više nosi otprilike toliko.

I još jedna stvar... ako baš nije nužda reci drugaru da izbjegava kutije od 200EUR. Ta ušteda ti se vrlo brzo obije o glavu!

p.s. Obe kutije koje pohvalih su u plastici. Mogu samo reći da se ne treba opterećivati tehnologijom izrade kutije. Prvo poslušati... ;-)

zlobisha 02-03-2009 08:55 PM

Quote:

Originally Posted by Slavko (Post 236638)
Iz tih plasticnih,dobices plasticni sound:wink:
Ja bih za sebe uvek pre uzeo neke od drveta i proverene(topliji je sound):grin:
Ako su ove novije aktivni zvucnici,a nemam pojacalo,onda bih razmislio...
Sve u svemu ako si u mogucnosti malo oslusni, pa uporedi,jer svako ima drugaciji ukus 8-)

Nema ti to mnogo smisla ?to zbori?... :wink:

All times are GMT +1. The time now is 12:05 PM.