Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2009, 08:14 PM   #71
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: LADY GAGA album -

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa naravno!

Ma nema nista bolje nego sedeti u studiju i zezati se, tipa: Sta ce da se desi ako ubodem ovaj kabl ovde!??" pa malo slusas muziku, pa se nesto popije, pojede, pa se malo zezas....

ALI JA TO NEMOGU SAD SEBI DA PRIUSTIM ! kratko i jasno !
To mi je potpuno jasno, i jako postujem sto nisi postao Old Fart i nisi sadasnju business situaciju dozivio kao licnu frustraciju koju bi prenosio na ostale

U svakom slucaju, svaka cast na uradjenom, a iskreno ti zelim da toga bude jos!

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 08:37 PM   #72
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
ti si radio plocu Familije na kojoj je "Sto ja volim taj sex"? To je Rale Ljubicic svirao? Pitam jer mi se mnogo svidja zvuk bubnja na toj pjesmi.
Pa, radio sam na toj ploči u smislu sviranja, pisanja i aran?iranja pesama. Nisam sedeo za pultom. Jeste - Rale svirao, Đorđe Petrović usnimavao i producirao, Aleksandra Stojanović bila asistent i tape op.

Snimano u onoj čuvenoj sali za sinhronizaciju u Filmskom gradu (Ko?utnjak) koju su neka dva Engleza projektovala ?ezdesetih godina. Zna? salu... ufff.

80% tog zvuka je AKG C451 (CK1) near-coincident par postavljen na par metara od bubnja. Dinamički close-up mikrofoni (kako se sećam uglavnom MD421) su slu?ili samo za pobolj?anje definicije u stereo slici. Nema ve?tačkih jeka - sve je realni prostor.

Drago mi da si primetio Đorđev kunst u tom bubnju. Mada, ni Raletov nije ni?ta manji.

Pozdrav i izvinjenje na off-topicovanju off-topica. Nego mi dodijalo pljuvanje pa te?ko odolevam postovima koji hvale nečiji rad (makar i ne bio moj rad).
Old 05-03-2009, 09:09 PM   #73
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa, radio sam na toj ploči u smislu sviranja, pisanja i aranžiranja pesama. Nisam sedeo za pultom. Jeste - Rale svirao, Đorđe Petrović usnimavao i producirao, Aleksandra Stojanović bila asistent i tape op.

Snimano u onoj čuvenoj sali za sinhronizaciju u Filmskom gradu (Košutnjak) koju su neka dva Engleza projektovala šezdesetih godina. Znaš salu... ufff.

80% tog zvuka je AKG C451 (CK1) near-coincident par postavljen na par metara od bubnja. Dinamički close-up mikrofoni (kako se sećam uglavnom MD421) su služili samo za poboljšanje definicije u stereo slici. Nema veštačkih jeka - sve je realni prostor.

Drago mi da si primetio Đorđev kunst u tom bubnju. Mada, ni Raletov nije ništa manji.

Pozdrav i izvinjenje na off-topicovanju off-topica. Nego mi dodijalo pljuvanje pa teško odolevam postovima koji hvale nečiji rad (makar i ne bio moj rad).
Znam salu dobro, skoro smo nesto tamo radili...Pa, opasna je ekipa bila, nema greske!

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 11:28 PM   #74
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

meni je super. ne cijeli album ali prvih 3 - 4pjesme. i zena definitvno kuzi glazbu, i ima dobar glas. (polsusajte acapella poker face ..) i svidja mi se produkcija na tim pjhesmama na kojima su si dali truda. ostatak albuma je malo zbrzan. nije na tom nivou. nije sve blistavo novo, u "just dance" su otkrili europop dance s kraja 90tih, al opet s boljim pjevanjem, i modernijom produkcijom. ali stvar radi..

u svakom slucaju trenutno, lady gaga, i katy perry ne izlaze iz mog cd playera. pravo osvjezenje.

citajuci na brzaka korz topic, par stvari mi pade na pamet:

znam da su usporedbe uvijek popularne (ko ima veceg i to) al stvarno ne vidim kakve lady gaga im veze sa aliciom keys ili sa beyonce. osim sto su sve tri zene, ko kruske i jabuke. s druge strance , ako pricam o svom ukusu, ja ove dvije ne mogu smislit. ni pjesme, ni njihovo pjevanje. ako neko solidno vozi nesto vec prozvakano i otpjevano onda je to to. puno vokalnih solaza, mrdanja dupetom, al pjesme nigdje. nije da rnb nije iznjedrio vrhunskih pjesama, ali to nisu te. meni.

tiraz: koliko je ko prodao me boli me taki.. ali znam jednu stvar.. Gregor mi je snimio ova dva albuma (gaga i perry) negdje u septembru kad nisam pojma imao nit tko su , niti cuo ijednu pjesmu, cak nisam znao kako izgledaju.. jer sam malo u izolaciji od moderne glazbe... ali odmah mi je mirisalo da to ide u vrh. ..i tako i bijase. pogotovo katy perry.. tu nema lose pjesme na cijelom albumu. to u mainstreamu nisam dozivio ima 10 godina.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 11:59 PM   #75
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
tiraz: koliko je ko prodao me boli me taki.. ali znam jednu stvar.. Gregor mi je snimio ova dva albuma (gaga i perry) kad nisam pojma imao nit tko su , niti cuo ijednu pjesmu, cak nisam znao kako izgledaju.. jer sam malo u izolaciji od moderne glazbe... ali odmah sam znao da to ide u vrh.
E, dobro je da si vratio temu u temu, i još na takav način Meni je GaGa do DžaDža baš zato što nema potrebu da u svakom taktu pokaže sve što ume, naprotiv. A nije da ne ume. To je retka veština.

Last edited by awacs; 06-03-2009 at 12:08 AM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 12:44 AM   #76
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Da ali to nije umetnost, to je roba!
Verovatno je onda ono cime se ja bavim Art?
Samo to niko neznam, mislim sem mene!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:24 AM   #77
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

e pa laki...sad i ti uleces sa potpuno irelevantnim sarkasticnim komentarom na neizreceno i nepomisljeno

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 02:48 PM   #78
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
meni je super. ne cijeli album ali prvih 3 - 4pjesme. i zena definitvno kuzi glazbu, i ima dobar glas. (polsusajte acapella poker face ..)
Malo sam guglao i torrentovao, ali ne nadjem nigde ovaj acapella osim na youtube, sto je dosta loseg kvalitea. Moze link?

Ili mislis na onaj acoustic sa klavirom?
Old 12-04-2009, 03:00 AM   #79
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

koje su oni legende, uvek od kica naprave genijalnu umetnost, znaci uopste se nisam zacudio kad sam video ovo

Pet Shop Boys & Lady GaGa Interview After Live Brit Awards 2009

http://www.youtube.com/watch?v=f6G7A...eature=related

izabrashe ljudi ladno gagu kao zamenu za dasti springfild

novi PSB album je smrzavanje, btw

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2009, 03:16 AM   #80
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
e pa laki...sad i ti uleces sa potpuno irelevantnim sarkasticnim komentarom na neizreceno i nepomisljeno
Zato relevantnost kao osobina tebe krasi.
LACKY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules