|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Ko ima vremena nek se zeza pa nek nabaci koji plugin i etc da imam neku informaciju sta dalje.Ako je beskorisno snimam ponovo sa nekim drugim preampom.Trenutno koristim toneport ux2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Probao sam podesiti preamp drugacije i snimio bez autotunea0000000f.mp3 malo je cistije ili se tripujem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Ima tu mnogo "gresaka" (slusao samo prvi snimak i nemam snage dalje...).
Da zanemarimo one najbitnije, nego da se skoncentrisemo samo na preamp i mikrofon... "Namestiti kompresor i EQ po bilo cijem SAVETU", a da pri tom taj neko ne sedi i namesta kompresor i EQ dok pevac peva je isto kao i objasniti nekome kako se leti avionom. Za svako snimanje i svakog pevaca i svaku pesmu se (pod uslovom da se uopste namesta...), namesta POSEBNO!!! Da ne pricam o tome da ti ne treba NISTA na usnimavanju, vec da sve treba da snimis onako kako jeste, pa posle radi sta ti je volja.
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ona pretpojačala na UX2 (i ja ga imam) su zapravo emulacije karaktera nekih pretpojačala iz realnog sveta, a ne "prava pretpojačala". Jedino pravo pretpojačalo koje UX2 poseduje je onaj njegov "mikrofonski ulaz". Ustvari, mikrofonsko pretpojačalo i nije ništa drugo do "mikrofonski ulaz", onako pojednostavljeno rečeno. Kao što kaže Oggy - mikrofon u mikrofonsku rupu, snimiš kako jeste (pazeći da ti ne ide u "crveno"), a tek posle se bakćeš farbanjem i svim ostalim. Pri snimanju bi mogao malo da eksperimentišeš sa pozicijom mikrofona. Iz par (desetina) pokušaja ćeš videti gde imaš dovoljnu jasnoću bez previše odjeka sobe, prejakih C,S,Š,Č itd. Pozdrav
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Mnogo ti hvala awacs i oggy.Snimak je cist ko suza samo odjekuje kao na stadionu.Treba samo da dobro izolujem mic od sobe,negde sam cuo da su stavljali mic u ormar pun odece da bi ubili akustiku ne znam da li pali ali probacu i to.Hvala vam josh jednom
![]() + oggya nisam odmah razumeo sta je hteo reci,ali sad mi je jasno I josh nesto awacs: kada iskljucim ta virtuelna predpojacala kako do djavola da dobijem hall u monitoru?Bez toga ne mogu i nemam volje,inace snimam u acidu i ne prelazi mi se na nesto drugo.Ucim sonar 7 ali je sve to josh high tech za mene ![]() Last edited by lesha; 27-02-2009 at 01:44 PM. Reason: sledeci put nemoj u vise poruka |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() To sa odjekom sobe je sudbina svih nas kućnih stvaralaca ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Nasao!U gearboxu pise: pre amp-no amp a efekti ostaju.Hvala ti jos jednom matori. pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Ima josh
Cale mi kaze da snimim kroz ovaj njegov oldtajmer gore i da ce biti 100X bolji sound. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pitanja:da li ce stvarno biti bolji sound? posto je fantom odavno vec crkao ne mogu isprobati.da li se moze popraviti? i kako do djavola da ovaj tenk prikljucim na komp na kraju krajeva? Da li je matori i ovaj put u pravu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Po meni, bolje ti je da investira? vreme u istra?ivanje mogućnosti onoga čime trenutno raspola?e? nego u razmi?ljanje o onome ?to ti trenutno nije dostupno. Sam se sebi smejem dok ovo pi?em po?to je taj savet onako k'o iz nekih tre? novina koje nude re?enja za bolji ?ivot, ali to je ?iva istina. Ima? ispravan mikrofon i ispravan audio interfejs (UX2) - snimaj, eksperimenti?i. Ako matori ka?e da će? sa tom miksetom dobiti bolji zvuk - neka ti ka?e kod koga da je odnese? na popravku. I ko ti garantuje da će taj zvuk biti bolji? Matori? Onda on treba da plati popravku. Ne zajebavam se. Pozdrav P.S. Mastodonta priključi? tako ?to iz njegovog Line Out (mo?da se to na spravi zove i Mix Out ili Tape out) uđe? u Line In na UX2
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Tnks na strpljenju i vremenu
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dobro vece svima | stefanradjen | Promocija radova | 24 | 19-07-2009 10:12 AM |
Bilo bi dobro... | Maiv | Predlozi i sugestije | 1 | 13-12-2008 05:34 PM |
Dobro do?li!! | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 19 | 13-08-2008 01:15 PM |
Nije mi dobro... | kVu | Razno | 49 | 27-02-2008 03:15 PM |
Besplatno a dobro! | Shot | Audio Produkcija - Tehnike | 0 | 14-12-2003 03:50 AM |