Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 19-02-2009, 04:34 PM   #28
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: AKG SolidTube

Quote:
Originally Posted by Rasta View Post
Imam taj mikrofon godinama. Ponekad se probije pored U87 i C414 na vokalu. Ima jaku koloraciju. Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora. Odlican za vanjsku kozu bas bubnja. Trpi puno SPL-a i jako je robustan. Dosta dobar u freefieldu i kao M komponenta M-S setupa.

Na vokalima zna cesto jako leci specificnim muskim vokalima, pogotovo gdje ima vise price nego pjevanja u kantautorskim varijantama. Moram napomenuti da ponekad na takvim grubim muskim vokalima ponekad vise legne i SM57 u odnosu na U87. Malo je prespecifican za allroundera, tako da nikako ne bi smio biti prvi vokalni mikrofon, pogotovo za zenske vokale.

Evo dva primjera koja sam snimio:

Voland Le Mat - Putnik http://www.youtube.com/watch?v=w39rLGbfJqQ

The Chweger - 7 minutes http://www.myspace.com/chweger
Rista, Rasta

ko ce vas pohvatati?

Elem Rasta mnogo dobar bend ovaj Svager javi mi na pm ako mogu da izmolim neku mp3-ojku...
Bash su me odusevili

pozz
korenjak is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules