|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]() Quote:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Imam taj mikrofon godinama. Ponekad se probije pored U87 i C414 na vokalu. Ima jaku koloraciju. Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora. Odlican za vanjsku kozu bas bubnja. Trpi puno SPL-a i jako je robustan. Dosta dobar u freefieldu i kao M komponenta M-S setupa.
Na vokalima zna cesto jako leci specificnim muskim vokalima, pogotovo gdje ima vise price nego pjevanja u kantautorskim varijantama. Moram napomenuti da ponekad na takvim grubim muskim vokalima ponekad vise legne i SM57 u odnosu na U87. Malo je prespecifican za allroundera, tako da nikako ne bi smio biti prvi vokalni mikrofon, pogotovo za zenske vokale. Evo dva primjera koja sam snimio: Voland Le Mat - Putnik http://www.youtube.com/watch?v=w39rLGbfJqQ The Chweger - 7 minutes http://www.myspace.com/chweger |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Solid Tube nije lo? mic. Koristim ga povremeno za acc gitaru s metalnim ?icama i ponekad za prateće vokale.
E da, dobar mi je i za bračeve (tambure). Promijenio sa lampu (Bila je neka kineska ecc83) i onda je malo bolje "prosviro". Kad se sve zbroji, cijena mu je malo visoka za njegovu stvarnu vrijednost, ali ako ga već ima? mo?e poslu?iti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno ![]() Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno... He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih. Pozdrav
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
meni je upravo u sibilantima solidtube na problematičnom pevaču pobedio amethysta i c414zlatni. Što ne znači da ne volim amethysta, tesna je odluka pala, i to dosta bazirana na sibilantima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Razuman stav. Ne kapiram za?to ljudi obično zanemaruju tu stavku. Pogotovo kada se radi o close mikingu. Ovi Rastini primeri me nekako pribli?avaju eventualnoj kupovini SolidTube-a za potrebe voiceovera za TV/video. Ili gre?im...?
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
ja bih pre razmislio o at4050, jako zanimljiv mic za VO
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
Huh, The Chweger su bili dosta davno, ali se sjecam da se Mauro dosta njihao pred tim mikrofonom, pa je udaljenost varirala od 10 cm do metra. Sad konkretno za ovu pjesmu se ne sjecam. Cak se ne sjecam koji je bio preamp, dali Drawmer 1960 ili Allan&Heath MOD1. Voland le Mat je sniman preko Siemensa V72. Oba vokala su u finalnom mixu farbana sa Manley Massive Passive eq-om. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
ne bih preporucio solidtube za prvi mic, definitivno. Verovatno se Amethyst moze naci za te pare
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193 | drzox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 48 | 11-04-2008 01:34 AM |