Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-02-2009, 04:41 PM   #13
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Koliko dugo mixate?

Quote:
Originally Posted by Gmile View Post
Nekidan mi je bas pukao film kad je insistirao da sa ljubljenog mu PA 2XPro moram vuci i reverbe, delay itd. Rekao sam mu da promijeni studio. Stvari su se malo normalizovale...
Ako mi je tako ne?to bitan izvor prihoda, "ve?em konja gde mi gazda ka?e", pa ako taj konj ugine, sam je gazda kriv. Ja pitam dva puta: -Jesi li siguran da to hoće?? Jesi??? Nema problema (i onako neću to ne radim za sebe, da bih slu?ao pre spavanja), uradićemo kako ?eli?.

Ne mo?e? da pomogne? nekome ko ne ?eli da mu se pomogne i ko "sve zna", a sve ?to mo?e? da dobije? je da neko misli da si nadrndan, lo? čovek i ne znam ?ta sve već ne...

Malo su me lo?a iskustva naučila da budem peder, pa takva čuda i ne potpi?em, ali ne na foru: "Neću to da potpi?em, ne valja!!!", već klijenta ubedim da je zapravo sve to on sam odradio, da sam ja tu samo malo pomogao u tehničkom smislu, ljudi vole da veruju u takve gluposti, pa to obično prodje

De?avalo mi se da me zajebu i ne potpi?u za stvari koje sam realno i istinski odradio, a kamo li kad sam ponudi? nekome da stavi svoj cenjeni potpis

Kada mi pare od tako neke budala?tine nisu bitne, onda jednostavno odbijem da radim.
Najjači su oni majstori ?to u arr. uspeju da ubud?e npr. 6000 različitih linija u srednjoj lagi, koje se kose jedna sa drugom, smetaju vocalu, a npr. u bass-u nema ni?ta. Maheri koji u jednoj pesmi imaju dovoljno instrumenata za dva CD-a A da ne pričam ni?ta o midi-bass virtuozima koji urade bass tako da mu pet Pastorius-a nije ravno, samo ?teta ?to taj bass nema veze sa bubnjem i zvuči kao iz druge pesme

?Ajd? smixaj onda! Va?i... smiksaću ku**tz!!! Zna se od čega se pita ne pravi.

Zato je najlep?e raditi svoje stvari, ili stvari na koje utiče? i ima? kontrolu od samog starta.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules