Quote:
Originally Posted by ghostarbeiter
pa... ja bih dao i 200, a video sam QY700 za 250; ne mogu da poredim po?to ne znam, ali ako yamaha vredi 250 - vredi i roland. mo?e? da mu ubud?i? HDD i ZIP, ?to za yamahu nisam siguran. a meni je svakako MC80 lep?i.
pazi, ja ne znam kakvi su tvoji zahtevi i koliko ima? iskustva sa hardware sekvencerima, ali ja jo? uvek radim na MC50 i verovatno bih dao koliko tra?e za MC80. verovatno da bih ponovo kupito prastari MC50 ili čak MC500 ako nađem.
za software nikad ne bih dao toliko love, s obzirom na ponudu. ni cubase ni cakewalk, a ni sonar - od prastarih verzija naovamo ne mogu da se porede sa MC50. on nema grafiku, ali zato one funkcije koje ima obavlja tačno i uvek isto. software najče?će zezne, pogotovu kod funkcija koje nema? u meniju nego su izvedene kao makroi ... o tajmingu neću ni da govorim.
a ja sam stekao takvu rutinu, da mi je dvaput br?e istu stvar da izvedem na MC50, nego u bilo kom softwareu.
|
Ja nemam toliko iskustava sa hardverskim sekvecerom kao ti, ali mi je u Rolandu XP-80 bio sekvencer slican sa MC-80 i radio je izuzetno dobro. Jednostavan je, pregledan, ima sve sto treba od funkcija, graficki razumljiv. Provalio sam ga iz prve bez manuala. Koristio sam sekvencer i na Korgu 01W/fd i sa njime imam ista iskustva. Pokusao sam sa softevrskim sekvencerom, cak sam nabavio i masterklavijaturu TMK-88 ali se ne snalazim sa softverom nikako, pa se vracam na hardver, a mastericu, uzgred, prodajem. Od silnih podesavanja na softveru izgubim volju za muzikom.
QY700 mi je nepoznat u praksi, ali znam da fabricki ima ugradjen AWM2 XG generator, dok je kod Rolanda MC-80 ugranja zvucnog prosirenja VE-GSPro samo opcija koja mi je licno nepotrebna. Mozda zato Yamaha ide nesto skuplje nego Roland, koliko sam upoznat. Uz to Yamaha ima veci displej, napredniju grafiku i multiefektor, dok je Roland samo sekvencer.