|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Intervju je u Tape Op magazinu. Ima 10 strana..!!
ako me nebude mrzelo, skaniracu...
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
u miksu, nema sanse da se primeti !
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
sto bi to radio lik koji ima uslova da radi na high end opremi? nama je skoro stigla neve sabirnica 8816 i mogu ti reci da sam progledao! nema vise guzve, super karakter, mnogo brze se zavrsi posao i sve se "nekako sklopi"... ako nista bar zbog brzine rada se nikad ne bi vratio na iskljucivo "in the box"... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Covek svasta cuje , kad zeli da cuje
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]()
+1
U miksu se ne primećuje ni?ta osim pesme.
![]() |
#19 |
SuperModerator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Potpuno si u pravu !!!
Meni se nekoliko puta desilo da sam po kupovini neceg novog ne samo cuo poboljsanje nego sam pao na dupe , i onda sam sebi napravi blind test a/b/c ( ne a/b ) i stvari pocinju da bivaju daleko konfuznije .... I sam sam ljut sto sam na neke stvari dao pare , a onda cuo radove nekih ljudi koji usnimavaju na live 5.1 preko ultragaina , i mixaju na M Audio ( ili kkako se zove ona firma sto su spin off Mackiea ) koji stoje onako kako ne treba .... i mixevi zvuce odlicno !!!! Nasuprot tome , cuo sam gomilu snimaka iz velikih , dobrih studija ,koji ne mogu da prismrde onim prvim .... E sad , posle duzeg trazenja , shvatio sam da treba ulagati u opremu koju mozes da prepoznas u snimku ..... mislim na sledece ... dosta ljudi moze da prepozna tip gitare , da li je strat , tele , Les Paul ili sl .... mozes da prepoznas da li je jazz bas ili nesto trece ..... .... moze cesto da se prepozna pravo gitarsko pojacalo nasuprot VST u , i sl stvari .... i u to treba ulagati .... Razlike npr izmedju 5 odlicnih preampa su cujne , ali nisu kljucne za mix , kao ni ta fora sa sabirnicama ..... na kraju , posle hype a pre par godina , i te sabirnice vise nisu zanimljive , jer se zapravo ne postize nista . Razlog ? Nema sanse da u 10 mixeva pogodis koji je isao kroz sabirnicu , a koji je sabran u kompu .... Treca stvar , dajte matricu od 80 kanala ( gde je komp najslabiji , je l' da ? ) i terash na sabirnicu koja ima 8 stereo kanala .... ko sabira ... pa komp !!! .... e da i nesto malo sabirnica ..... i gde se cuje razlika u zvuku , na izlaznim trafoima ..... ok , isteraj 2 kanala iz kompa na 1081 i dobices i " bolji " Neve karakter !!! NE kazem nista protiv sprava koje se kupuju ... kupujem ih i ja , takodje pokusavam i da budem realan u vezi njih . Mislim da je glavni problem taj sto u ovoj zemlji nema RENTALA , pa da svako moze za 30 - 40 e da uzme spravu i da je proba , onda bi se mnogo manje pricalo o tome ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Phil Collins in BELGRADE! -PICTURES- | LeGreen | Razno | 17 | 15-11-2005 11:01 PM |
Phil Spector George Martin | akowalee | Vlado Georgiev | 7 | 08-03-2005 02:31 PM |